Ysiseiskojen Musta jyräsi taas

Ysiseiskojen Musta jyräsi taasTP-Seinäjoen ysiseiskojen Musta joukkue jatkaa piirisarjan kevätkierroksen vahvoja esityksiään. Maanantai- iltana raviradan lähes mahdottomalta tuntuneissa olosuhteissa – ei juuri tuullut ja aurinko paistoi – vastaan tuli hyvää juniorityötä tekevä Jalasjärven Jalas. Tällä kertaa kotijoukkue TP oli selvästi harjaantuneempi jalkapallojoukkue. Vieraista erottui muutama lupaava pelimies. Erityismaininnan tässä ansaitkoon JaJan maalivahti, joka pelasti varmasti kymmenkunta varmaa maalipaikkaa erinomaisilla torjunnoillaan. Kun TP Musta ei tällä kertaa säästellyt, vaan antoi ruudin palaa, oli lopputuloksena selkeä voitto 13-0 (9-0). Peli oli komeaa katsottavaa: syöttöpeli kulki suoraviivaisesti, laitoja hyödyntäen ja oma pää pidettiin päättäväisesti puhtaana.

Maalinteon aloitti jo neljännellä peliminuutilla Henri Heittola. Maalitykki Antti Palomäen illan maali nro 1 näki päivänvalon kolme minuuttia myöhemmin. Kulmapotkutilanteeseen noussut laitapakki Ville Viita hyödynsi kokoaan 15. minuutilla ja puski pallon vastustamattomasti verkon perille. Pari minuuttia myöhemmin terävästi maalintekopaikkoja haistellut ja target-pelaajana läpi ottelun loistanut Henri Heittola onnistui toistamiseen ja niin lukemat olivat jo 4-0. Seuraavan parin, kolmen minuutin aikana maaleja ahkeraan mättävä Antti Palomäki tekaisi parit maalit lisää ja lukemat olivat jo 6-0. Seuraavaksi lukemien kaunisteluvuorossa oli vuotta nuorempien poikien joukkueesta näihin peleihin nostettu Julius Tall (22. min). Antti Palomäki ei malttanut olla tekemättä maalia tähänkään väliin – ja lukemat olivat jo 8-0, kun aikarauta näytti 24 minuuttia pelatuksi. Olisi luullut, että tahti pikku hiljaa rauhoittuisi, mutta ikiliikkuja, Matti Lähde jaksoi passailla vain minuutin ja sitten oli jo aika tehdä taukolukemat 9-0.
Toiselle jaksolle kotijoukkue asteli jo rauhoittunein mielin. Ainakin maalintekotahti hiukan tyrehtyi. Myös vastustaja taisi terävöittää peliään valmentajan puoliajalla antaman opastuksen ohjaamana. Kun toinen jakso oli vanhentunut 11 minuuttia, Antti Palomäki tekaisi täyskäden täyteen. Viisi maalia oli nuoren pelimiehen illan saldo! Kahdeksan minuuttia kaunista pelailua ja oli keskikentän dynamon Valtteri Leppäsen vuoro tehdä maali. Teemu Seppelvirran osuman jälkeen oli tusina täynnä ja loppukemat 13-0 viimeisteli loppuhetkiksi kärkeen nostettu Ville Viita.
TP:n maalissa Henri Kallio-Kurssi pelasi varmasti. Töitä ei juuri ollut. Onneksi oma puolustus syötteli rohkeasti alaspäin ja muutaman kerran vastustajallekin. Sai Henkka vähän töitä. Puolustuksessa aloitti kolmikko Nicolas Kotamäki – Teemu Kukkanen – Ville Viita. Heistä Ville pelasi ottelun edetessä myös topparina ja kuten edellä todettiin jopa kärjessä. Teemu käväisi laitalinkin tontilla ja sekin paikka hoitui mallikkaasti. Nicolas oli oma perusvarma itsensä. Puolustukseen vaihdosta tulivat Joonas Ojaniemi ja Sameli Haapamäki (-98). Kumpikin hoiti tehtävänsä erinomaisesti. Joonas nostettiin myös kärkeen ottelun loppuhetkillä ja oli todella lähellä tehdä maalin. Laitalinkkeinä vuorottelivat Julius Tall, Topias Syrjälä ja joka paikkaan ehtivä Matti Lähde. Viimeksi mainitun pelipaikasta ei tämän kirjoittaja ole varma, sillä Matti todella ehtii lähes joka paikkaan! Joka tapauksessa Matin työnteko oli näyttävää ja tuloksellista. Samoin Julius ja Topias pitivät hyvää liikettä ja ruokkivat tavan takaa kärkimiehiä laadukkailla syötöillä. Keskikentän herra ja hidalgo oli Valtteri Leppänen, joka taas kerran raatoi kuin työhevonen. Katkoi ja rakensi. Antti Palomäkeen sopii sama määrittely kuin Mattiinkin. Poika oli liukkaasti joka paikassa ja siitä varmasti on parhaana osoituksena muhkea henkilökohtainen maalimäärä. Teemu Seppelvirta ja Henri Heittola pitivät kärjessä kovaa vauhtia. Paikkoja ja vaarallisia tilanteita tuli. Maalien määrä olisi voinut olla suurempikin, mutta tolpat olivat monta kertaa se viimeinen este.
TP Musta on jo tiistaina uudelleen tulessa, kun edessä on matka Alavudelle. Vastassa on sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Alavuden Peli-Veikot. Voitto tästä kevätkauden viimeisestä sarjamatsista varmistaisi jo varman nousun syksyksi ykkösdivisioonaan, vaikka takaa tulevilla joukkueilla on vielä enemmän pelejä pelaamatta. Musta joukkue johtaa sarjaa 18 pisteellä pelattuaan seitsemän ottelua maalierolla 63-6. Ainoa pistemenetys oli tappio TP:n Oranssille niukasti lukemin 2-3. Oranssi joukkue onkin sarjassa kakkosena voitettuaan kaikki viisi pelaamaansa ottelua.