Ysiseiskojen Musta löi VIFK:n

Ysiseiskojen Musta löi VIFK:nTP-Seinäjoen D12-poikien (-97 synt.) Musta joukkue jatkoi maanantai-illalla piirin I divisioonan pelejään Vaasan hyväkuntoisella monitoimiviheriöllä. Kun sarja-avaus oli oman porukan toista joukkuetta vastaan, oli illan koitos todellisuudessa ensimmäinen tasonmittaus vaasalaisjoukkueiden kanssa sarjapeleissä. Samalla ottelu kertoi monella tapaa, minkälaista tulevaa menestystä voidaan lupailla piiri- ja aluesarjatasolla tulevan kolmen vuoden aikana. Vaasan IFK osoittautui tässä ikäluokassa huolestuttavan heikoksi. Huolestuttava –sanaa on syytä käyttää tässä yhteydessä, sillä riittävän kovan vastuksen saaminen lähiseudun joukkueilta tulevina vuosina on ensiarvoisen tärkeää oman kehityksen kannalta. Toivottavasti Vaasan Palloseuran joukkueet ja ensi kaudella vastaan tulevat Pietarsaaren ja Kokkolan joukkueet ovat tasokkaampia. IFK oli ottelussa täysi vastaantulija ja loppulukemat olivat mustissa pelanneen TP:n hyväksi 1-5 (0-1).Avausjakso käynnistyi tunnustellen. Seinäjoen poikia selvästi oudoksutti vastustajan kova, mutta rehti peli. Kylkeä tuli napakasti kylkeen ja tasapainoa horjutettiin tehokkaasti. Seinäjoen ympäristön joukkueita vastaan ei tähän ole tarvinnut tottua, kun peli on pyörinyt niin hyvin, että alta on ehditty pois. Siihen vaasalaisten hyvät puolet jäivätkin. Syöttely oli pikkunäppärää, mutta se ei johtanut mihinkään. Vähäiset maalintekopaikat toteutettiin ponnettomasti. Niinpä TP:n maalivahdilla Henri Kallio-Kurssilla oli helppo iltapuhde. Kun maalivahti pelaa Henkan lailla, puolustuskin pääsee helpommalla. Henkka tulee maaliltaan vastaan ja hoitaa pallon räväkästi väljemmille vesille. Tyyli on sellainen, että sopii isompien poikienkin ottaa mallia. Käytännössä Henkka on kuin alin puolustaja.Alun tunnustelun jälkeen TP pääsi pikku hiljaa yhä paremmin peliin kiinni. Valtteri Leppänen riisti 16. minuutilla pallon, laittoi nätisti Topias Syrjälälle, joka jatkoi pallon Antti Palomäelle. Antti vei TP:n 0-1 johtoon ja peli siirtyi lopullisesti vieraiden hallintaan. Paikkoja tuli solkenaan ja vain VIFK:n maalivahdin kohtuullisen hyvä peli yhdistettynä lievään epäonneen esti maalitilin pikaisen kasvamisen.Toisella jaksolla TP laittoi vielä yhden vaihteen päälle, syöttöpeli pikkuisen vielä tarkentui ja kovuuteenkin pystyttiin koko ajan paremmin vastaamaan. Toista maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina 14. minuutille asti, mutta Matti Lähteen reboundista iskemä osuma avasi ketsuppipullon lopullisesti. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Topias Syrjälä tarjosi laadukkaalla syötöllään maalintekopaikan Joonas Lepistölle, joka hallitulla ulkosyrjäpotkulla siirsi vieraat jo 0-3 johtoon. Kun pelikello raksutti taas pari minuuttia eteenpäin, Joonas Lepistö antoi hienon syötön takaviistoon maalinsuulle rynnänneelle Mikael Kankaalle, joka veti tyylikkäästi pallon maalin kattoon. Siinä oli peräkkäin ottelun kaksi komeinta maalia.Antti Palomäki teki illan toisen maalinsa toisen jakson 24. minuutilla, kun hän pääsi leipomaan vaasalaispuolustajat perusteellisesti solmuun ja laittoi pallon tyylikkäästi verkon perille. VIFK:n ainoa maali syntyi kolme minuuttia myöhemmin, kun keskikenttä ja puolustus lepsuili.Vastuuvalmentaja Jari Kujala antoi pojille tunnustuksen erinomaisesta toisesta pelijaksosta. Jari kuitenkin huomautti pojille, että on syytä kiinnittää huomioon pariin asiaan, joiden kanssa lepsuilu johtaa tämän tason peleissä auttamatta ongelmiin. Puolustuksessa otteen on säilyttävä tiukkana joka hetki. Myös hyökkäyspelissä on oltava huolellisuutta. Nyt olisi huolellisemmalla pelillä tehty Jarin mukaan tuplaten osumia. Hyvä peli kuitenkin pojilta. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kovan työnteon kautta.TP:n aloituskokoonpano oli seuraava: maalissa Henri Kallio-Kurssi, puolustuksessa Joonas Sundman – Ville Viita – Nicolas Kotamäki, keskikentällä Joonas Lepistö – Iiro Kiviluoma (C) – Topias Syrjälä, kymppipaikalla Valtteri Leppänen ja kärjessä Antti Palomäki. Vaihtomiehistä Matti Lähde tuli peliin nilkkansa loukanneen Valtterin tilalle, Joni Vähämaa Nicolaksen tilalle laitapakiksi ja Mikael Kangas laitalinkiksi. Vaihdot eivät peliä sotkeneet, eikä pelin taso siitä heikentynyt. Tasainen, vahva porukka siis.