Ysiseiskojen Musta voitti Kanun

Ysiseiskojen Musta voitti KanunTP-Seinäjoen ysiseiskojen Musta –joukkue kävi maanantai-iltana vierailulla Kauhavalla hakien murskaavan 8-0 (4-0) -voiton.
Piirisarjan toinen kamppailu käytiin navakassa tuulessa jäähallin viereisellä hiekkakentällä. Koko talvi- ja kevätkauden Wallsport Areenan huippuoloissa treenannut sikermä sopeutui loppujen lopuksi yllättävän hyvin hivenen ankeisiin ja outoihin olosuhteisiin. Onnekas ilta sai heti hyvän alun, kun teikkauksessa saatiin valita eka jaksolle myötätuuleen pelaaminen.
Musta painoi pelin heti ensi hetkistä alkaen Kauhavan Kanuunoiden kenttäpuoliskolle. Avausmaalin teki jo kuudennella minuutilla ysikaseista vahvistukseksi saatu Matias Siukola, joka tykitti pallon maalin edestä verkon perille. Kuusi minuuttia myöhemmin Nicolas Kotamäki jysäytti vieraat kaukolaukauksella jo 0-2 johtoon. Pallon hänelle pudotti mallikkaasti Valtteri Leppänen. Sen jälkeen seurasi yllättävän pitkä maaliton jakso. Pallo oli aivan liikaa ilmassa ja pelissä oli hätäilyn makua. Ei ollut tietysti helppo pelatakaan, kun vastustaja piti jatkuvasti kahdeksaa miestä pallon alla. Peli oli sumpussa vääntämistä. Oranssipaitaiset vieraat eivät myöskään osanneet hyödyntää koko kentän leveyttä parhaalla mahdollisella tavalla. Vastustaja ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut minkäänlaista otetta pelistä. Kolmannen vierasosuman iski Valtteri Leppänen, jonka tarkka veto rankkarialueelta upposi takanurkkaan. Viisi minuuttia kului ja saatiin nähdä ensi merkit illan Antti Palomäki -showsta: kaukolaukaus painui vastustamattomasti Kanun maaliin ja taukolukemat oli sinetöity 0-4:ksi.
Toisen jakson alussa Kanu sai hieman otetta pelistä myötätuulen avittama. Mitään todellista vaaranpaikkoja ei kuitenkaan nähty. Pallo käväisi rankkarialueen rajoilla muutaman kerran, ei muuta. Antti Palomäki täräytti rankkaripilkun kohdalta 42. minuutilla lukemiksi jo 0-5 ja pari minuuttia myöhemmin verkon perille painui saman nuoren pelimiehen kaukolaukaus. Peli pyöri vastustajan rankkarialueen tuntumassa kivasti. Paikkoja oli, mutta koko joukkue vietti melkoista tuhlaajapojan iltaa. Huono joukkue ei tietenkään saa lainkaan maalintekomahdollisuuksia, joten TP pelasi tässäkin mielessä mahtavan pelin. Muutaman kerran nähtiin tilanteita, joissa tuntui olevan pääasiana kokeilla, millä eri tavoin maalinteon pystyy välttämään. Tämä ei kentän laidalla suurempia mutinoita kuitenkaan aiheuttanut. Olipahan vain hauskaa. Tällä kertaa. Ehkäpä jatkossa vastustaja ei anna mahdollisuuksia samanlaiseen tuhlailuun, jolloin pallo on aina laitettava sisään! Teemu Seppelvirta pamautti keskeltä rankkarialuetta pallon maaliin 46. minuutilla. Antti Palomäki teki illan neljännen maalinsa minuutti ennen loppuvihellystä. Näin loppulukemiksi kirjattiin TP-Mustan voitto 0-8 (0-4).
Pruukilaisten maalissa Henri Kallio-Kurssi välttyi kokonaan torjunnoilta ottelun aikana.
Puolustus hoiti vähäiset vastustajan yritelmät mallikkaasti.
Voittoa olivat hankkimassa seuraavat pelimiehet: Henri Kallio-Kurssi (mv.), Julius Tall (-98), Matias Siukola (-98), Sameli Haapamäki (-98), Nicolas Kotamäki, Ville Viita, Joonas Ojaniemi, Antti Palomäki, Teemu Seppelvirta, Matti Lähde, Henri Heittola ja Valtteri Leppänen.