Ysiseiskojen Musta voittoisana

Ysiseiskojen Musta voittoisanaTP-Seinäjoen ysiseiska -ikäluokan Musta -joukkue kohtasi tiistai-illalla Raviradan viheriöllä lapualaisen Ponnistuksen. Hienoisen ennakkosuosikin asemasta otteluun lähtenyt TP otti ottelun heti hallintaansa ja pelin painopiste oli uskollisesti vieraiden kenttäpuoliskolla. Pallo siirtyi hienosti pelaajalta toiselle ja liike oli hyvää. Aivan syystä valmennuskaksikko Jari Kujala & Kari Kiviluoma piti ensimmäistä puoliaikaa ikäluokan parhaana esityksenä kevätkauden piirisarjamittelöissä. Maalissa pelannut vuotta nuorempien ikäluokasta apuun tullut Konstantin Eremenkov pääsi vähillä töillä, kun kenttäpelaajat jaksoivat sinnikkäästi prässätä vastustajaa.

Maalinteon aloitti 7. minuutilla piirisarjapelien melkoinen maalitykki Antti Palomäki. Kotijoukkueen vielä tuuletellessa avausmaalia pääsi Ponnistus heti seuraavalla minuutilla tasoittamaan lukemiksi 1-1. Neljä minuuttia myöhemmin Teemu Seppelvirran hieno taistelu päättyi hienoon 2-1 johto-osumaan. Antti iski toistamiseen, kun pelikello näytti pelatun 17 minuuttia. Kolme sekuntiviisarin kierrosta myöhemmin vikkelästi vastustajia puijannut Topias Syrjälä muutti lukemat jo muotoon 4-1. Kymmenkunta sekuntia ennen taukovihellystä Matias Siukola upotti pallon Ponnistuksen verkkoon ja niin puoliajalle marssittiin turvallisen tuntuisessa 5-1 johtoasemassa.
Toisella jaksolla Ponnistus otti mallia TP:n ensimmäisen jakson pelistä ja alkoi pallon roiskimisen sijasta syötellä. Tämä tuotti tulosta jo kolmen minuutin vääntämisen jälkeen ja niin lapualaisten toinen osuma sai nähdä päivänvalon. Seitsemän minuuttia myöhemmin Nicolas Kotamäki lopetti Ponnistuksen ponnistelut ja pani pallon maaliverkkoihin. Lukemat 6-2 kuvaavat hyvin sitä, että ysiseiskojen Musta oli tällä kertaa kaikessa hivenen etevämpi. Ilman vieraiden hyvää maalivahtia maaleja olisi tehty alun toistakymmentä. Kotijoukkueen pelin sielu oli keskikentällä hienosti raatanut Valtteri Leppänen. Maalintekijöiden panosta unohtamatta.
Voittoa olivat hankkimassa seuraavat pelaajat: Konstantin Eremenkov (mv, -98), Ville Viita, Valtteri Leppänen, Joonas Ojaniemi, Teemu Seppelvira, Nicolas Kotamäki, Antti Palomäki, Topias Syrjälä, Teemu Kukkanen, Henri Heittola, Sameli Haapamäki (-98), Matias Siukola (-98) ja Julius Tall (-98).