Ysivitoset ratkoivat vartissa

TP-Seinäjoki – VPS-j 6-0 (5-0)02 min 1-0 Janne Silvonen06 min 2-0 Janne Silvonen12 min 3-0 Tuomas Lähdesmäki15 min 4-0 Patrik Puhtimäki30 min 5-0 Elias Ahde62 min 6-0 Patrik PuhtimäkiVaasan Piirin lippulaivana Veikkausliigassa pelaavan VPS:n jälkikasvu on ainakin nähdyn perusteella vielä muutaman harppauksen perässä junioriseurana työtä tekevää TP-Seinäjokea ysivitosten ikäluokassa.Joukkueet kohtasivat Wallsport Areenassa Kai Pahlman -turnauksen karsinnassa kummankin oltua tappioitta ennen lauantain matsia. Eipä ole tilanne enää sama, sillä kotijoukkue ratkaisi ottelun varttitunnissa iskien neljä ensimmäistä maaliaan nopeaan tahtiin.TP-Seinäjoen pelaajat pyörittivät melkoista rulettia VPS-j:n kenttäpuoliskolla heti ottelun alusta alkaen. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauaa odotella kun Patrik Puhtimäki nousi hienosti oikeaa laitaa ja keskitti maalille jossa Janne Silvonen viimeisteli johtomaalin vain parin minuutin pelin jälkeen.Seuraavaksi tultiin vasemmalta, Aleksi Leppäsen syötöstä Janne Silvonen laukoi pallon toistamiseen vieraiden verkkoon ja numerot olivat jo 2-0 noin kuuden minuutin jälkeen. Eikä ehditty kuin kuutisen minuuttia eteenpäin kun 12. minuutilla Aleksi Leppänen hassutti raitapaitaisten pakkikalustoa ja syötti Lähdesmäen Tuomakselle,"Tuppu" ei kauaa aikaillut vaan pamautti pallon komeasti verkkoon ja taulua korjailtiin lukemiin 3-0 .Kolmisen minuuttia edellisestä Lähdesmäen Tuomas petasi Puhtimäen "Patulle" avopaikan eikä "Patu" erehtynyt, vaan teki 4-0 ja kellossa oli vartti pelattuna.Seuraavaa maalia saatiin odotella varttitunti, Patrik Puhtimäki keskitti oikealta ja Elias Ahde viimeisteli taukonumeroiksi 5-0. Pelikellon näyttäessä 62 minuuttia Janne Silvonen syötti Patrik Puhtimäen oikealta maalintekoon, loppunumeroiksi näin 6-0.TP-Seinäjoella on jäljellä Kai Pahlman piirikarsinnassa vielä yksi ottelu. Joukkue matkustaa Sundom IF:n vieraaksi Vöyrille 7.4. Ottelu alkaa Norrvallan tekonurmella klo 17.Kolmesta pelatusta ottelusta täydet pinnat maalierolla 27-1 napsinut TP-Seinäjoki on jo käytännössä varmistanut paikkansa Oulussa pelattavaan jatkokarsintaan.TP-Seinäjoki: Valtteri Peitso MV, Jaakko Vihanta, Joona Niemelä, Joona Lautamaja, Matti Rantala (35min Konstantin Iakovlev), Aleksi Leppänen (35min Petteri Puumala), Janne Tuohisaari, Tuomas Lähdesmäki, Patrik Puhtimäki, Elias Ahde (35min Lauri Ylinen-Luopa), Janne Silvonen.