Ysivitoset turnausreissulla

Ysivitoset turnausreissullaTP-Seinäjoen ysivitoset lähtivät Nurmijärvelle back2school-kutsuturnaukseen. Edellisiltana oli käyty ”kuivaharjoittelemassa” Kokkolassa, jossa käytiin nappaamassa aluesarjan pisteet. Kun Kokkolasta palauduttiin iltamyöhällä, niin pojilla oli ”kalenteri täynnä” ehtiä koulun kautta uudelle reissulle, saattoi kiirettä pitää vanhemmillakin saada pelikamppeet turnauskuntoon. Matkaan lähti 15 ÄIJÄÄ:Jesse Isosaari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Janne Silvonen, Tuomas Lähdesmäki, Konstantin Iakovlev, Janne Tuohisaari, Elias Ahde, Lauri Ylinen-Luopa, Joona Niemelä, Jaakko Vihanta, Patrik Puhtimäki, Valtteri Peitso, Petteri Puumala ja Jesse Sarajärvi, joka huolehti kapteenin tehtävistä koko reissun.Lähtö oli 12.30 ja kaikki olivat ajoissa paikalla. Illan peli oli jo klo 19.00, joten ajettiin suoraan pelikentälle. Bussin aikataulu piti kiitettävästi, perillä oltiin 17.01, ja jaloittelun yhteydessä ehdittiin hieman seurata tuttujen poikien, Jaron ja Hakan, keskinäistä peliä.Järjestävä seura oli kutsunut mukaan todella kovatasoisen osanottajajoukon, mukana oli Nike Premier lopputurnauksessa menestyneitä ja oman alueensa kärkijoukkueita. TP:lle loistava mahdollisuus oman alueen kärkijoukkueena mitata tasoa valtakunnallisesti. TP-Seinäjoki – NJSEnsimmäisenä saatiin vastaan turnauksen isäntäjoukkue NJS ja tiedossa oli haastava peli, koska takana oli edellisillan peli ja bussimatkailua n. 600 km vuorokauden sisällä. Oranssipaidat valmistautuivat peliin ammattilaisten tavoin huolellisesti.Ottelu pelattiin tekonurmella, jota alustana voisi kutsua ripeäksi. Pallo liikkui todella nopeasti ja karkasi helposti rajoista ulos. Lähes koko kesä nurmella pelattuna piti hieman palautella mieleen oudolla alustalla pelaamista. Peli ehti kuitenkin vanheta vain 4 minuuttia, Kun Janne Silvonen vei kotijoukkueena toimineen TP:n 1-0 johtoon Jesse Sarajärven syötöstä. Tauolle mentiin noissa lukemissa.Toista puoliaikaa oli pelattu 5 min, kun Joona Lautamaja teki Sarajärven Jessen vaparista lukemiksi 2-0. Upea kuvio, Jesse siirsi sivuun Joonalle, joka täräytti voimalla sisään. Vastustaja ei kuitenkaan luovuttanut vaan teki kentällä sen, minkä pystyi ja sai kavennusmaalin aikaiseksi kun ottelua oli pelattu 43 min. Loppupeli pelattiin tasaisesti, mutta ei oranssipaidoilla ollut suurempia tuskia säilyttää johtoaan.Ottelu päättyi TP:n 2-1 ansaittuun voittoon.Loppuverryttelyjen jälkeen lähdettiin majoituspaikkaan, Kiljavanrantaan, jonne matkaa kertyi parikymmentä kilometriä. Iltaruokailukin saatiin suoritettua, eikä iltaan paljon vapaa-aikaa jäänytkään.Lauantain ensimmäisen pelin aikataulu antoi onneksi aikaa pojille nukkua hieman pidempään ja heräillä rauhassa aamupalalle. Matsi 11.30.TKT – TP-SeinäjokiLauantain ensimmäisessä pelissä päästiin nurmikentälle ja vastaan tuli Nike Premier-karsinnasta tuttu TKT. Turussa TP vei hallitun 1-0 voiton keskinäisessä pelissä, mutta TKT vei lopputurnauspaikan oranssipaitojen nenän edestä. Lopputurnauksessa TKT sijoittui sijalle 10.TKT johtaa myös Tampereen alueen aluesarjaa, joten ihan hyvä ja kehittävä vastustaja on kyseessä.TKT:n taktiikkana pelissä näytti olevan pelata pallo tähtipelaajalleen Tarig Sedigille, joka taitavana ja fyysisesti vahvana pelaajana onkin kentällä otettava tarkasti. TP:n topparipari Joona Niemelä- Joona Lautamaja piti Tarigin suht helposti aisoissa, eikä TKT:lla oikeastaan ollut vaarallisia tilanteita. Oranssipaidat hallitsivat peliä selvästi, mutta viimeistely ontui pahasti, sillä palloa ei saatu vastustajan verkkoon hyvistä yrityksistä huolimatta. Maaliton tasapeli ei täysin tyydyttänyt poikia, koska peli oli voitettavissa.Kauan ei harmiteltu, kamppeet kasaan bussimatka Kiljavalle, syömään ja valmistautumaan seuraavaan matsiin.KP-75 – TP-SeinäjokiIltapäivän ottelussa ratkaistiin alkulohkon sijoituksia. TP:lle riitti tasapeli kahden parhaan joukkoon alkulohkossa, mikä takaisi paikan kahdeksan parhaan joukossa. Kerava oli ennen tätä hävinnyt TKT:lle 3-1, mutta voittanut NJS:n 4-0. Kyseistä Keravan joukkuetta ei oltu koskaan aikaisemmin kohdattu, mutta alkulämmittelyiden perusteella vastaan tuli isokokoinen ja taitava joukkue. TP laittoi avaukseen eniten levänneitä jalkoja ja ratkaisu oli oikea. Ensimmäinen puoliaika pelattiin maltillista palloa ja kontrolloitiin peliä. Vastustaja KP-75 oli pelaava joukkue, joka pyrki hyvin syöttelemällä rakentamaan tilanteita, tähänastisista vastustajista eniten pelaava joukkue.Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Toiselle puoliajalle pyrittiin saamaan lisää voimaa vaihtojen kautta, mutta vastustaja lisäsi myös peliinsä tempoa ja tasaisissa merkeissä mentiin myös ottelun toinen jakso. Maalinteossa ei onnistunut kumpikaan joukkue, joten pisteet tasattiin 0-0 lukemilla.Tämä riitti TP:lle ylimpään loppusarjaan sijoille 1-8.Alkusarjat saatiin näin valmiiksi ja sijoista 1-8 pelaavat sunnuntaina: TPS, JäPS, PiPS, Haka, OLS, HJK-J, TKT ja TP-Seinäjoki.Varsin kovaan seuraan selvitti TP tiensä, kun lisäksi huomioidaan, että Nike Premier-lopputurnauksessa 6. ollut PK-35 jätettiin pelaamaan sijoista 9-12 tulee tämän turnauksen taso hyvin esille.TP:n pojilla sen sijaan riitti kiirettä vielä lauantai-illallekin, viimeisen pelin jälkeen suihkuun, siviilit päälle ja kohti Olympiastadionia. Siellä alkoi tunti oman pelin päättymisen jälkeen Naisten ottelu Suomi-Ukraina. Kun pojat olivat jo tämän turnauksen aikana tottuneet tekemään asioita vauhdikkaasti, niin katsomossa istuttiin, kun alkuvihellys puhallettiin, hyvä suoritus tämäkin kaikilta osapuolilta.Suomen naiset olivat jo aikaisemmissa peleissä varmistaneet alkusarjan lohkovoittonsa, joten Ukrainan tekemää voittomaalia ei katsomossa kauaa surtu.Pelin päätyttyä bussiin ja Kiljavalle, jossa ruoka odotti nälkäisiä pelimiehiä. Ruuan jälkeen uni maistui, sillä takana oli jo raskas rupeama ja pojat olivat tahtoneet itselleen vielä kolme peliä sunnuntaillekin (sijoilla 9-16 vain kaksi ottelua sunnuntaina).Sunnuntaina ylös 06.30, aamupala 06.45 ja valmistautuminen ensimmäiseen peliin, joka oli 09.00.Vastaan tuli alkusarjan otteluissa todella vahvaa peliä esittänyt OLS.OLS – TP-SeinäjokiOLS oli maineensa mukainen vastustaja ja ryhmänä selkeästi kovempi kuin mikään turnauksessa aikaisemmin vastaan tulleista joukkueista, joukkue rakensi hyvin hyökkäyksiään ja tuli molempien laitojen kautta ja pitivät hyvin palloa. TP pelasi alun tarkasti ja hieman seuraillen vastustajan peliä. Vartin pelin jälkeen alettiin pikkuhiljaa tehdä omaa peliä ja lähdettiin kontrolloituihin hyökkäyksiin.Maalitilanne saatiin, kun Janne Tuohisaari kaadettiin rangaistusalueella pelikellon ollessa 24 minuutin kohdalla. Janne loukkaantui tilanteessa ja joutui tulemaan vaihtoon. Janne ampuu normaalisti saadut rankkarit, joten tässä tapauksessa piti miestä vaihtaa. Jesse Sarajärvelläkin oli vamma varpaassa, joten joukkue päätti ampujan keskuudestaan. Pilkun taakse asettui tärkeään paikkaan Patrik Puhtimäki, painetta piisasi, koska maalit olivat olleet koko turnauksessa kortilla.Yön sade oli tehnyt kentän märäksi ja liukkaaksi samoin kuin pallon. Tämä mielessään "Patu" veti vasempaan alakulmaan, eikä ols:n oikein aavistanut molari saanut palloa kiinni. Pilkku sisään ja 1-0 TP:lle. Kello 25 min ja puoliaika.Toisen puoliajan alkuun OLS tuli taas vahvasti ja kun viitisen minuuttia oli pelattu saivat sinikeltaiset tasoitettua pelin 1-1. Joona Lautamaja löysi turnauksessa maalijyvän. Pari minuuttia ehti kulua OLS:n tasoitusmaalista, kun TP sai vaparin n. 30 m ja Joona ampui tulisen vedon ja OLS:n maalivahti oli täysin aseeton. TP johtoon 2-1. Tämän maalin jälkeen ote siirtyi täysin oranssipaitojen hallintaan, peli kulki mallikkaasti eikä vastustaja näyttänyt saavan mitään aikaiseksi.Ottelua oli pelattu n. 37 min. Patu sai syötön ja pääsi ampumaan tulisen vedon kohti OLS:n maalia reilusta 20 metristä, katsomoon veto näytti menevän varmasti sisään, mutta ols:n maalivahti teki upean yhden käden torjunnan ja sai torjuttua vedon yli maalin. Tilanteesta Tp olisi päässyt jo kahden maalin johtoon, eikä OLS olisi varmaankaan tuosta enää noussut. Mutta kuten jalkapallossa usein käy, ovat torjunnatkin monasti pelin käännekohtia. OLS tuli peliin mukaan ja ensin tasoitti pelin ja varmuuden vuoksi teki vielä kaksi maalia lisää. Loppunumerot 4-2 OLS:lle ja TP pelaamaan sijoista 5-8.Loppunumerot kuvaavat aika hyvin tapahtumia kentällä, siitä huolimatta tappio oli tarpeeton, koska peli oli jo kääntymässä TP:lle. Kovat pelit opettavat ja poikien kokemus ja kehitys vaativat myös tällaisia turnauksia ja kovia vastustajia, kuten nyt vastassa ollut OLS, jolle oli helppo ennustaa tämän turnauksen finaalipaikkaa pelin jälkeen. Omassa aluesarjassa oman puolustuspään virheistä usein vastustaja rankaisee maalilla, tässä turnauksessa myös omalla hyökkäysalueella harhasyötöt tai pallonmenetykset johtivat joko pallon kaivamiseen omasta maalista tai ainakin vaaralliseen vastahyökkäykseen. Huolellisuus ja syöttöjen helppouden merkitys tuli selväksi.Ok, tulevaisuus osoitti, että ennustajat olivat oikeassa, OLS eteni finaaliin.Taas mentiin, kohti Kiljavaa ja hyvä joukkue ei kesken turnauksen tappiota kelaile, bussissa jo laulu raikasi. Seuraavan vastustajan, joka oli selvinnyt TPS:ksi kaatumisesta sovittiin samantien.Pieni välipala suuhun ja osan huoneiden luovutus kamojen pakkaamista ja siirtämistä vielä jäljelle jääneisiin huoneisiin. Taas laulaen bussiin ja voittobiisit soimaan.Peli TPS klo 13.00TPS – TP-SeinäjokiVastustajasta liikkui ennen peliä kahdenlaista tietoa, toiset eivät pitäneet kovin taitavana ryhmänä, mutta toisaalta alkulohkon voitto puhtaalla pelillä viesti muusta. Joka tapauksessa vastustajaan suhtauduttiin sillä vakavuudella, jonka joukkueen sijoitus Nikessä ansaitsee (3.,tämä vain osittain sama ryhmä??).Niin tai näin vastustaja tuli nyt vastaan täällä pelaamiensa pelien ansiosta ja tässä oli panoksena parempi sijoitus ja pääsy pelaamaan viimeinen peli nurmella.Tämä peli pelattiin jälleen tekonurmella, joka ainakin silmämääräisesti tuntui olevan huomattavasti viereistä nurmikenttää pienempi. Alusta ei muutoinkaan tuntunut olevan paras mahdollinen oranssipaidoille, sillä oma peli ei lähtenyt aivan toivotusti käyntiin, pikkuhiljaa kuitenkin pelin edetessä otetta saatiin haltuun ja 21 minuutin kohdalla saadusta vapaapotkusta Joona Lautamaja tykitti ja pallo pomppi maalilinjalla, ei pomppinut kauaa, kun paikalle vauhdille kiitänyt Jaakko Vihanta pamautti epätietoisuuden maaliverkon perukoille. 1-0 TP:lle. Ensimmäisen puoliajan ehkä näyttävin suoritus oli Valtteri Peitson loistotorjunta, varmalta maalilta näyttänyt tilanne pysähtyi Valtterin häikäisevän heittäytymiseen, pallo jäi vielä uhkaavasti pyörimään maalinedustalle, mutta sen hoiteli kylmän viileästi sivurajasta ulos Konstantin ”Konsta” Iakovlev.Toiselle puoliajalle taas runsaasti tuoretta jalkaa kentälle, mutta niin tuli vastustajaltakin, TPS tuli toiseen puoliaikaan aivan eri voimalla kuin ensimmäiseen ja aloitti tukevan painostuksen. 29 min pelattuna ja TPS sai kulmapotkun. Tasoitus tuli ja millä tavalla, TPS:n kulmasta tehty pusku toi elävästi mieleen Englannin voittomaalin Suomesta 21-vuotiaiden EM-kisoissa Halmstadissa. Iso voima ja tekemätön paikka. Hieno maali.Oranssipaitojen peli ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, väsymys näkyi selvästi, mutta taisteleva joukkue saa palkintonsa. 47 minuutilla vastustajan puolustus avasi pitkän yrityksellä, johon Patu sai päänsä väliin, puski Tuohisaaren Jannelle, joka syötti nopeasti Silvosen Jannelle, ”Silkun” nopeat jalat puhuivat, upea kääntölaukaus ja peli taas TP:lle 2-1. Loppuaika puolustettiin omaa maalia varmasti.Taisteluvoitto, kiire pintaan, pieni loppuverryttely. Viimeisen pelin vastustaja selviämässä nurmella rankkareilla, kaikki toivoo HJK, mutta ei auta, TKT vie rankkarit ja tulee viimeisessä vastaan. Sijoista 7-8 pelaavat TPS ja HJK.Bussiin Kiljavalle, syömään kaikilla nälkä ja väsyneet jalat.Syönnin jälkeen väsyneiden jalkojen virkistys. Vihannan Visa komentaa koko joukkueen, ei lepäämään, vaan kahluureissulle järveen, ainakin viilenee ja pojat pysyvät hereillä.Kassien pakkaus ja huoneiden luovutus, takaisin bussiin ja viimeisen kerran kohti Klaukkalaa, samat biisit, sama tahto, voitosta sovittu.TKT – TP-SeinäjokiTKT alkaa tulla vastustajana jo tutuksi turnauksissa, sillä edessä oli nyt kolmas kohtaaminen ja toinen tässä turnauksessa. Edellisestä oli jäänyt hieman hampaankoloon, kun ei saatu palloa sisään.TKT oli myös saanut hieman vahvistuksia edelliseen peliin, sillä alueensa alueleirityksiin osallistunut Henri Malundam oli toipunut sunnuntaille jo pelikuntoon.Peli alkaa, nyt mennään todella kapteenin johdolla. 1 min Jesse Sarajärvi 0-1 Lautamajan Joonanvaparin jälkitilanteesta. Pallo kulkee oranssipaidoilla, kentällä vain yksi joukkue. Syötöt omille, tilanteita joka puolelta, 8 min 0-2 Elias Ahde. TP ei väsy, peli kulkee hienosti, vastustaja ei jaksa, 18 min kapteeni lyö tulta, Jesse Sarajärvi suoraan kulmapotkusta lukemat 0-3, hieno maali.Minuuttia myöhemmin Tarig onnistuu ensimmäisen kerran TP:tä vastaan 1-3. Puoliaika Toinen puoliaika 29 min Ahteen Elias pelaa loppuun saakka ja tekee toisen maalinsa, numerot 1-4. TKT saa hieman enemmän liikettä ja kaventaa 2-4 33 min.38 min kippari tekee hattunsa, Jesse Sarajärvi kolmas maali ja loppunumerot 2-5 oranssille.Komea voitto, turnauksen parhaalla pelillä, Voittoon ja hyvään omaan peliin hyvä päättää.Riviin ja tsempparipelaajan valinta: JOONA NIEMELÄ, väsymätön uurastus topparina.Pojat suihkuun. 5. sija, vain yksi tappio,kaksi tasapeliä, kolme voittoa, loistava tulos.Maalissa pelasi kaikki ottelut Valtteri Peitso. Puolustuslinjassa pelasivat Joonat Lautamaja ja Niemelätoppareina, laitapakkeina uurastivat Jaakko Vihanta, Jesse Isosaari, Konstantin Iakovlev.Keskikentällä Jesse Sarajärvi, Tuomas Lähdesmäki, Petteri Puumala, Janne TuohisaariLaidoilla Aleksi Leppänen, Patrik Puhtimäki, Lauri Ylinen-Luopa, Janne Silvonen, kärjessäElias AhdeLuonnollisesti pelipaikat elivät turnauksen aikana, mutta kaikki täyttivät paikkansa hienosti kuten tuloksestakin voi päätellä.Ehditään katsoa jonkin verran finaalia OLS hallitsee kenttää, PiPS ei saa omaa peliä tehtyä lainkaan 1. puoliajalla ei maaleja, ennustus OLS:n peli Bussiin ja kohti kotia, kaikilla tosi hyvä fiilis, pian tulee viesti PiPS vei finaalin rankkareilla, ok hyvä joukkue. Monesko Jaro ? 12. ok.Ruoka Tampereella, vatsat täynnä kohti Wallsportia, pelaajille tulee väsy. Jopa energiapakettiLähdesmäen Tuppu vaimenee. Kuski tuo sovitusti perille.Hieno joukkue, ei marinaa väsyneenäkään, valmistautuu huolella peleihin, taistelee myös rennolla pelillä, tekee kentällä parhaansa. Ysivitoset edustavat seuraansa hienosti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.