Ysivitoset voitti VPS:n

Ysivitoset voitti VPS:nYsivitoset kohtasi Wallsport Areenassa kauden kotiavauksessaan VPS-junioreiden valkoisen joukkueen.
Loistavasti sujuneen avausottelun jälkeen odotukset olivat kotijoukkueen osalta korkealla. Tuloksellisesti peli sujui nytkin, sillä isännät ottivat 6-1 -voiton.
Pelin alku oli totutun räväkkä ja vain 3 minuuttia oli kellossa kun Leppäsen Allu vei kotijoukkueen 1-0 johtoon Patrik Puhtimäen syötöstä. Peli oli tästä eteenpäin täysin kotijoukkueen hallinnassa, mutta hyökkäykset karahtivat joko paitsioihin tai liialliseen henkilökohtaiseen sooloiluun.
Näin vastustaja pysyi pelissä tuloksellisesti mukana. 21 minuutin kohdalla Allu teki toisen osumansa Lähdesmäen Tupun syötöstä. Kymmenen minuuttia edellisestä ja vastustaja pääsi kaventamaan lukemiksi 2-1 oranssipaitojen alakerran avustamana, viimeistelijäna oli Blendi Boshnjaku.
Taukonumeroiksi ja tärkeään paikkaan eli minuutti ennen taukovihellystä Janne Tuohisaari vei isännät 3-1 johtoon, syöttäjän jälleen Tuppu.
Toisen puoliajan alku oli jatkoa ensimmäiseltä puoliajalta, kotijoukkue sai tilanteita, mutta maalit jäivät puuttumaan. 48 minuuttia oli kellossa, kun Jesse Sarajärvi teki Patun esityöstä 4-1.
5-1 maali tehtiin kahteen kertaan. Vapaapotkua oli antamassa Sarajärven Jesse ja pallo pantiin siitä maaliin. Tuomari kuitenkin antoi tilanteesta VPS:n pelaajalle varoituksen ja vapaapotku piti uusia.
Jesse antoi uudelleen vaparin ja Lautamajan Joona pani pallon sisään.Päätösnumerot 6 – 1 teki Tuohisaaren Janne minuutti ennen ottelun loppua.
Erityismaininnan ansaitsee pelistä Janne Silvonen, joka teki töitä hyvin myös puolustuksen suuntaan.
Voitto näytti tulevan varsin helposti, eikä vastustaja oikeasti pystynyt uhkaamaan kotijoukkuetta.
Pelillisesti matsi jäi kuitenkin kauas edellisestä GBK-pelistä. Tasoa on tästä taas parannettava, sillä viikon kuluttua ysivitoset matkaavat Pietarsaareen, jossa vastassa on FF Jaro, josta haetaan ensimmäistä voittoa ja "nyt se otetaan" totesivat pojat pelin jälkeen.