Ysivitosille niukka tappio

Ysivitosille niukka tappioTP-Seinäjoki – GBK 4 -5 (2-3)06 min 0-1 Tobias Wentin07 min 0-2 Atte Henttu09 min 1-2 Aleksi leppänen16 min 2-2 Tuomas Lähdesmäki23 min 2-3 Tobias Wentin37 min 3-3 Janne Tuohisaari (rp)61 min 4-3 Janne Silvonen62 min 4-4 Tobias Wentin66 min 4-5 Robin RajalaYsivitosten vieraaksi Prunttimäkeen saapui viime vuonna aluemestaruuden voittanut GBK.Ottelu alkoi oranssipaitojen vahvoilla hyökkäyksillä, joilla pyrittiin ottamaan vierailijolta heti peli haltuun. Kuuden minuutin kohdalla 94-ikäluokan maajoukkueleirityksiin osallistunut Tobias Wentin kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan viemällä vieraat 0-1 johtoon. Kotijoukkue ei ehtinyt takaiskumaalista toipua, kun minuuttia myöhemmin Wentin järjesteli jo tekopaikanAtte Hentulle, joka viimeisteli lukemiksi 0-2. Kotijoukkueen takaa-ajon aloitti Aleksi Leppänen, joka ottelun yhdeksännellä minuutilla kavensi tilanteeksi 1-2. 16 minuutin kohdalla Lähdesmäen Tuppu tasoitti tilanteeksi 2-2. Tässä vaiheessa peli näytti kääntyvän kotijoukkueelle, mutta 23 minuuttia pelikellossa Tobias Wentin vei vieraat 2-3 johtoon. Kotijoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla tehtyjen maalien lisäksi parikin hyvää maalipaikkaa. Silvosen Janne pääsi karkumatkalle, mutta ampui laukauksen ehkä hieman liian kaukaa ja maalivahti pystyi torjumaan. Patrik Puhtimäen kaukolaukaus kolahti tolppaan.Kokonaisuutena oranssipaitojen peli oli ensimmäisellä puoliajalla hieman sekavaa ja ehkä liikaa pyrittiin pelaamaan pitkää palloa, jotka sitten GBK:n hyvin pelannut toppari Rasmus Mannström pääsi katkomaan.Toiselle puoliajalle kotijoukkue sai takaa-ajoonsa unelma-alun. Janne Tuohisaari sai pallon keskialueella, piti palloa ja odotti Patrik Puhtimäen juoksun, antoi sitten oikea-aikaisen syötön ja vapautti ”Patun” läpi,Rasmus Mannström joutui kaatamaan "Patun" rankkarialueella, ja sai tekosestaan keltaisen kortin. Pilkulta Janne Tuohisaari tasoitti ottelun tilanteeksi 3-3, kun peliä oli käyty 37 min.Reilun tunnin pelin jälkeen Janne Silvonen pääsi karkuun, pisti pallon varmasti sisään ja vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.Vain runsas minuutti tämän jälkeen GBK tasoitti lukemiksi 4-4 nostamalla 0-kulmasta pallon maaliin. Onneakin tuossa maalissa täytyi jonkin verran olla mukana, vaikka tekijänä olikin hattutemppunsa viimeistellyt Tobias Wentin.Pelikellon oltua 66. minuutilla kotijoukkueen puolustukselle tuli nukahdus ja täysin vapaaksi unohdettuRobin Rajala pääsi tekemään loppunumeroiksi 4-5. Kotijoukkueella oli ottelun viimeisellä minuutilla vielä paikka tasoitukseen, kun Janne Silvonen pääsi läpiajoon, mutta GBK:n maalivahti vei tällä kertaa pidemmän korren ja vieraat veivät pisteet mukanaan.Kotijoukkue hukkasi tukun maalipaikkoja myös toisella jaksolla. Janne Tuohisaari syötti läpiajostaan laukauksen sijaan, Lauri Ylinen-Luopa oli tyhjän maalin edessä, mutta laukaus ei onnistunut, omat tulivat eteen Patrik Puhtimäen puskutilanteeseen jne.Kokonaisuutena kotijoukkueen oma peli ei ollut ihan parhaimmillaan, syöttöpeliä ei saatu kulkemaan totutusti ja tuli paljon pallonmenetyksiä ja jouduttiin edestakaiseen juoksuliikkeeseen.Liian paljon pitkiä palloja toppari Mannströmin jalkaan, ja yhtä kaikki liian paljon tilaa Tobias Wentininkaltaiselle pelaajalle, tässäpä lienee isoimmat tappion syyt.Eipä silti,GBK selvitti tiensä Nike Premierin finaaliin, joten kyllä ihan hyvälle joukkueelle tappio tuli.Ysivitoset jatkavat kauttaa kotiottelulla ensi maanantaina Prunttimäessä, jolloin vastaan tulee piirin hegemoniaottulussa VIFK.TP-seinäjoki:Jesse Isosaari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Janne Silvonen, Tuomas Lähdesmäki, Konstantin Iakovlev, Alexander Laitamäki, Janne Tuohisaari, Elias Ahde, Jaakko Vihanta, Patrik Puhtimäki, Valtteri Peitso, Petteri Puumala, Niilo Heikkilä, Jesse Sarajärvi, Lauri Ylinen-Luopa