Ysiyseillä vilkas viikonloppu

TP-Seinäjoen ysiysit pelasivat viikonlopun aikana kolme ottelua. Lauantaina taitokoulujoukkue osallistui Botniahallissa vuotta vanhempien turnaukseen, jossa vastaan asettuivat KPV:n ja Jaron haastejoukkueet. Ensimmäinen ottelu KPV:ta vastaan alkoi tasaisissa merkeissä ja hetki meni TP:n pojilla ihmetellessä hieman isompi kokoista vastustajaa. Pelin edetessä ote siirtyi TP:lle ja joukkue pystyi varsin hyvään peliesitykseen, tehden myös neljä maalia vastustajan nollaa vastaan. TP:n maaleista vastasivat Jussi Vähäpesola kahdesti, Matti Vähäpesola ja Severi Kuisma. Päivän toisessa ottelussa Jaroa vastaan peli lähtikin sitten varsin nihkeästi liikkeelle. Syötöt jäivät vajaiksi ja liike oli huonoa. Lieneekö osuutta ollut edellisen hyvän ottelun aiheuttamassa hyvänolon tunteessa vai missä. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen homma lähti kuitenkin rullaamaan paremmin. Claude Köykkärin maalattua kahdesti ja Joonas Matikaisen, Jussi Vähäpesolan ja Emil Pannulan osuttua kerran Jaron viime hetken kavennusta vastaan lopputulokseksi kirjattiin 5 – 1 TP:lle. TP:n pelaajista maalissa Aleksi Väisälä hoiti vähäisestä maalivahtikokemuksesta huolimatta harvat tilanteet rauhallisen varmasti. Puolustuksessa Joonas Matikainen puolusti varmasti ja aiheutti ylösnousuillaan ja kovalla liikkeellä jatkuvasti harmia vastustajalle, ollen tässä turnauksessa yksi TP:n parhaita. Ilari Kiviluoma luuti varmasti ja avasi peliä hyvin topparina. Lisäksi alakerrassa Lauri Pajumäki, Kim Koskela ja Jimi Hahtola varmistivat sen, että vastustajat pääsivät erittäin harvoille maalipaikoille, onnistuen vain kerran maalinteossa. Keskikentän keskellä Aatu-Eemeli Ilves taisteli sukunimensä velvoittamalla tavalla jokaisesta pallosta, voittaen palloja huikean määrän omalle joukkueelle ja pelaten muutenkin hyvän turnauksen. Jussi Vähäpesola ei ollut pätkääkään hämillään uudesta pelipaikasta vaan jakoi peliä hyvin puolelta toiselle, onnistuen itsekin kolmesti maalinteossa. Yläkerrassa Jussi Petäjävirta, Severi Kuisma, Claude Köykkäri, Emil Pannula ja Matti Vähäpesola aiheuttivat kovalla liikkeellä ja nopeudella jatkuvia ongelmia vastustajille. ”Mukava reissu oli Mustasaareen. Komeissa olosuhteissa päästiin pelaamaan ja ottelut olivat juuri sellaisia, mitä tähän aikaan vuodesta tarvitaan. Vastustajat olivat hieman meidän miehiä isokokoisempia ja tavoitteena olikin pärjätä kaksinkamppailuissa, tähdäten koko ajan pallon pelaamiseen. Lisäksi tavoitteena oli pitää sellainen pallokontrolli meillä, että vastustaja pidetään irti pallosta, mutta kuitenkin niin, että varsinkin lähellä vastustajan maalia saa uskaltaa yrittää haastaa vastustajia, yrittää laukoa ja ennen kaikkea pelata ja luoda maalipaikkoja joukkueena. Näissä tavoitteissa onnistuttiin varsin hyvin. Päästiin eroon meitä vaivanneista yksittäisten pelaajien kuljetusliikkeistä ja oltiin molemmissa peleissä lukemien verran vastustajia edellä", tilitti joukkueen vastuuvalmentaja Petteri KokkoSunnuntaina ysiysit kohtasivat vielä Wallsportissa Ilmajoen Kisailijat. Mukana oli muutama lauantaina Vaasassa pelannut peluri, vahvistettuna niillä pelaajilla, jotka eivät lauantaina olleet mukana. Ensimmäinen jakso oli varsin nihkeää peliä TP:lta. Peli oli hidasta ja puuroutui keskialueelle liikaa. Lisäksi syötöt olivat hiljaisia ja epätarkkoja. Parannusta saatiin aikaan heti tauon jälkeen, kun hieman muisteltiin, mitä osataan. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen, TP iski kymmenessä minuutissa neljä maalia Emil Pannulan, Matti Vähäpesolan, Jussi Vähäpesolan ja Johan Lambergin toimesta. Lisäksi jakson puolivälissä Jimi Hahtola tykitti 20 metristä komean vedon vastustajan ylänurkkaan. IK onnistui kerran maalinteossa, joten loppunumerot varsin sekavassa pelissä olivat 5 – 1 TP.lle. Ottelun parasta antia oli viiden tehdyn maalin lisäksi TP:n varma maalivahtipeli, josta huolehtivat Paavo Koskiniemi ja Eetu Pyylampi. Erotuomaritoiminnasta ei näissä junioripeleissä yleensä erikseen puhuta, mutta tällä kertaa pitää muistaa kehua. Ottelu pysyi varmasti tuominneen Kari Kiviluoman käsissä vallan mainiosti, jopa niin, että missä TP-Seinäjoki valmennuksessa voittaa, niin erotuomarikerho on kyllä menettänyt lupaavan erotuomarin alun. TP:n joukkueessa sunnuntaina pelasivat Paavo Koskiniemi ja Eetu Pyylampi maalissa, kentällä taistelivat Jimi Hahtola, Kim Koskela, Aleksi Väisälä, Joona Salo, Jussi Vähäpesola, Johan Lamberg, Viljami Lehtonen, Otto Isokangas, Emil Pannula, Matti Vähäpesola ja Ilari Kiviluoma.