Ysiysit ILVES – cupissa

TP – Seinäjoen E11 – joukkue pelasi menneenä viikonloppuna Tampereella Ilves – cupissa. Tiedossa oli varsin kovatasoinen turnaus, jonne matkattiin peräti 22 pelimiehen voimin.
Suurimmalla osalla muista joukkueista kentällä oli nimetyt noin 13 – 14 pelurin tasoryhmäjoukkueet. Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tämän vuoden Helsinki-cupissa viidenneksi sijoittunut Tuusulan Palloseura.
Vastustajasta näki, että heillä on enemmän kokemusta ikäluokan kovista turnauksista. Sen verran edellä kaveri oli pallonhallinnassa ja pallottomien pelaajien liikkeessä. Aivan huonosti eivät TP:n pelimiehetkään esiintyneet, vaan varsinkin puolustus ja maalivahtipeli toimivat erinomaisesti.
Ottelun ainoan maalin teki TuPS, kun toista jaksoa oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Kulman jälkitilanteesta pallo potkaistiin TP:n pelaajan käteen ja seuranneesta rankkarista vihreäpaitaiset tekivät ansaitun voittomaalinsa.
Tämän jälkeen TP:lla oli ns. musta lauantai pelillisesti. Heikot esitykset OLS:n haastejoukkuetta ja Hämeenlinnaa vastaan johtivat siihen, että aamusella saatiin vetää virkistävää aamulenkkiä seitsemän aikaan Koskipuistossa.
Sunnuntain oli TP:lta pelillisesti aivan eri luokka kuin lauantai. Ensimmäinen ottelu aina vahvaa JJK.ta vastaan päättyi 1 – 1, vastustajan tasoittaessa viisi minuuttia ennen loppua. Seuranneessa rankkarikisassa JJK oli maalilla parempi, joten TP:n tie vei turnauksen jumbofinaaliin, jossa vastaan asettui Hongan haastejoukkue Espoosta.
Kauden viimeinen peli edessä ja pojat päättivät, että kausi on aina tyylikkäämpää päättää voittoon. Lopputulos 3 – 1 TP:lle kertoo kaiken ottelun kulusta, mahdollisuus oli tehdä muutama lisämaalikin, mutta tällä kertaa Jussi Vähäpesolan kolme osumaa riittivät voittoon. ”Antoisa turnaus meidän kannalta. Oltiin laajalla porukalla liikkeellä ja peluuttaminen oli varsinaista taiteilua, että saatiin minuutteja kaikille. Pari heikompaa esitystä jäi hieman harmittamaan, mutta toisaalta pelit TuPSia, Honkaa ja JJK.ta vastaan kertoivat, että olemme ainakin lähellä näiden isompien joukkueiden tasoa. Paljon saatiin juteltua toisten seurojen edustajien kanssa ja viriteltyä jonkin verran yhteistyön alkua. Tähän on hyvä päättää ysiysien pelikausi ja keskittyä tästä eteenpäin taitoharjoitteluun ja kykykoulutoimintaan", totesi joukkueen valmentaja Petteri Kokko.