Zidanekin viihtyisi Närpiössä

Närpes Kraft/2 v SJK-juniorit 2-3 (1-1)

33 min 1-0 Elias Enlund

44 min 1-1 Roope Takala

63 min 1-2 Joni Rintatalo

70 min 1-3 Joonas Kuivalainen

94 min 2-3 Edis Hodzic (rp)

SJK-juniorit otti syyskierroksen neljännen peräkkäisen voittonsa varsin värikkäässä Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosen ottelussa Närpiön Keskuskentällä. Sen voi sanoa, että legendaarinen Zinedine Zidanekin olisi viihtynyt Närpiössä, sillä MM-finaalissa puskemisesta katselee punaista. Sen sijaan Närpiössä ei suinkaan näin käy, ei varsinkaan jos kyseessä on kotijoukkueen pelaaja.

– Ensimmäinen puoliaika oli pääsääntöisesti täysin meidän hallintaamme ja varsin hyvää futistra. Me loimme hyvin maalipaikkoja, mutta ei saatu vain sisään niistä ajoissa. Sitten Kraft teki oikeastaan ainoasta paikastaan maalin ja meni johtoon, aloitti joukkueen pelaaja-valmentaja Joonas Kuivalainen.

– Ensimmäisen puoliajan lopussa Kraftin toppari teki tilanteen jälkeen tosiaan Zidanet ja puski minua rintaan. Olihan se ihan selvä punaisen paikka, mutta jotenkin vain kummasti selvisi sitten keltaisella, Kuivalainen kuvaili tilannetta.

Juuri ennen puoliaikaa vierasjoukkue nousi tasoihin sangen ansaitusti Roope Takalan kauden ensimmäisellä osumalla, jonka hän puski sisään.

– Toinen puoliaika alkoi taas meidän hallinnallamme ja Joni Rintatalo teki johtomaalin. Sen jälkeen Joni vielä pohjusti minun tekemäni 3-1 -maalin, Kuivalainen jatkoi tapahtumien kertaamista.

Vieraiden kolmannen maalin jälkeen peli alkoi jälleen aaltoilla. Saattaa olla, että vierailla alkoi myös pikkuisen painaa jaloissa, sillä pelejä on ollut nyt kovin tiiviiseen tahtiin. Paikkoja syntyi kumpaankin päähän ja lisäajan neljännellä minuutilla kotijoukkue pääsi vielä kaventamaan rankkarista.

– Erotuomarityöskentely oli kyllä melkomoisen sekavaa läpi ottelun ja kortteja tuli molemmille vähän milloin mistäkin. Kokonaisuutena kuitenkin loppujen lopuksi hyvät ja ansaitut pisteet, päätti Kuivalainen.

Voitollaan SJK-juniorit pysyy edelleen eilen Lapuan Virkiää pahoin pidelleen Kungliga Wasa CF:n kannassa. Nyt joukkueet ovat tasapisteissä, mutta vaasalaisila on edelleen yksi ottelu vähemmän pelattuna. Norrvalla FF on omilla teillään sarjan kärjessä viiden pisteen turvin.

SJK-junioreilla on nyt pieni tauko, sillä seuraava ottelu on vasta 16. elokuuta. Tuolloin pelataan paikallismatsi Sisu-Palloa vastaan Keskuskentällä.