Helmari- ja Huuhkajaturnaus

Helmari- ja Huuhkajaturnaus taputeltu!

Helmariturnaukseen valittiin Julia Viinonen, Jadessa Kalinko, Pinja Vainio, Matleena Katajisto ja Isabella Lähdesmäki. Jesse Koskela valittiin valmentajaksi turnaukseen. 

Helmariturnauksessa Koskela toimi Team Alasen, eli yhden Lännen 4:stä joukkueen valmentajana. Koskelan joukkueessa ei ollut seuran omia pelaajia. Valmentajan näkökulmasta Koskela koki päivät pitkiksi, mutta myös tärkeiksi ja antoisiksi. ”Oli mahtava tehdä töitä jalkapallon parissa hyvän staffin kanssa ja keskittyä 4 päivää pelkästään pelaamiseen ja sen kehittämiseen. Parasta turnauksessa oli meidän joukkueemme kasvutarina. Toisilleen tuntemattomat pelaajat ja valmentajat hitsautuivat yhteen ja uskoimme omaan tekemiseen ja läpi turnauksen kehityimme ja ryhmäydyimme enemmän. Turnauksen lopuksi pelasimme parhaat ottelut. ” -Jesse Koskela, valmentaja & junioripäällikkö.

Koskela ei itse kerennyt näkemään seuran pelaajien pelejä, mutta kuuleman mukaan kaikki pelaajat olivat suoriutuneet hyvin ja pystyneet pelaamaan parhaalla omalla tasollaan. Pelaajat kokivat turnauksen kivaksi ja opettavaiseksi. ”Helmariturnauksessa parasta oli päästä tutustumaan uusiin pelikavereihin ja saada pelata kovatasoisia pelejä. Peleissä jokainen antoi kentällä kaikkensa, joka näkyi positiivisuutena koko turnauksen ajan. Lisäksi puitteet turnaukselle oli erinomaiset. Helmariturnaus oli onnistunut ja sieltä tuli uusia kaverisuhteita.”- Julia Viinonen, pelaaja.

Huuhkajaturnaukseen valittiin pelaajista Elias Lahti, Iiro Kangasniemi, Oliver Eteläaho, Jasu Ulvila, Luukas Blommendahl, Hermanni Hauta-Aho, Jasper Peltonen ja Peetu Saari. Lisäksi Juha-Matti Matilainen valittiin valmentajaksi turnaukseen. Petri ”Kane” Kangaskokko toimi aktiivisena ja tiiviinä osana valmennustiimiä. Matilainen toimi Team Sparvissa valmentajana Niko Kalliokosken kanssa. Valmennustiimiin kuului myös maalivahtivalmentaja Valeri Smelkov sekä videoanalyytikko Jukka Peltokangas.

Valmennustiimi teki keskenään paljon yhteistyötä läpi turnauksen. Matilainen jakoi Kalliokosken kanssa pelillisen vastuun siten, että Kalliokoski vastasi puolustuspelistä ja Matilainen pallollisesta pelistä. Matilainen ja Kalliokoski vuorottelivat joka toinen päivän niin, että toinen oli sinä päivänä vastuuvalmentaja, jonka tehtävänä oli suunnitella ja pitää video- ja pelipalaverit sekä suunnitella päivän aikataulu koko joukkueelle ja olla päävastuussa peluutuksessa ottelussa.

”Valmennustiimimme kanssa oli todella hieno työskennellä, sillä ajattelimme jalkapallosta samalla tavalla. Lisäksi kaikki olivat mahtavia persoonia, joiden kansa oli helppo päättä asioista. Turnauksen ajan saimme kaikki kokea millaista olisi olla ammattilaisvalmentaja, kun kaikki tekeminen pyrkii tukemaan seuraavaa ottelua.” Osa joukkueen pelaajista puhui äidinkielenään ruotsia, mikä koitui mielenkiintoiseksi haasteeksi. Joukkue piti tämän vuoksi palaverinsa englanniksi. Ruotsin kieltä käytettiin silloin, kun näiden pelaajien kesken kommunikoitiin kahden kesken.

SJK:n pelaajat suoriutuivat turnauksesta pääsääntöisesti kaikki omalla tasollaan ja osoittivat ehdottomasti kuuluvansa turnaukseen. Ihan turnauksen taitavimmat (pääosin eteläisen Suomen) pelaajat erottuivat kyllä peleissä, mutta ei meidän pojillamme iso ero heihin ole. Toivottavasti tämän turnauksen myötä pojat huomasivat olevansa aivan lähellä Suomen terävintä kärkeä ja saivat lisää nälkää tehdä hieman lisää töitä omalla ajalla pallon kanssa, niin monella on varmasti hyvä mahdollisuus syksyllä olla mukana Tähtitarhan valinnoissa ja sitä kautta olla taistelemassa paikasta jopa maajoukkueeseen. Ehkä juuri tämä oli turnauksen parasta antia, kun huomasi, että olemme tehneet seurassa oikeita asioita, kun noinkin moni joukkueemme pojista pystyy suoriutumaan hyvällä tasolla noinkin kovassa turnauksessa.

”Seuramme pelaajien valinta turnauksiin on osoitus siitä, että joukkueet ovat tehneet määrätietoisesti töitä. Nyt valittuna oli upea määrä pelaajiamme, mutta pitää muistaa, että pelaajien tulevaisuuden määrittää kuitenkin jokapäiväinen työ. Joukkueistamme myös moni muu pelaaja on pelannut ja harjoitellut hyvin, ja he omaavat myös mahdollisuuden nousta seuraavalle tasolle. On tietenkin myös upeaa, että kaksi valmentajaa seurastamme sai kunnian olla kehittämässä pelaajia turnauksissa. Jessen ja Juhiksen hyvä työ seuramme arjessa on huomioitu. Tämä valinta oli heille hieno palkinto hyvin tehdystä työstä ja samalla oiva mahdollisuus kehittyä edelleen valmentajina.” -Jyri Hietaharju, urheilutoimenjohtaja.

Turnaukset olivat erittäin onnistuneita sekä pelaajien että valmentajien kannalta. Pelaajille ja valmentajille karttui paljon uusia kokemuksia ja oppeja. Aivan huikeita suorituksia kaikilta!