Liiga Pohjoisen paikka varmistui

Sitä pojat perässä, mitä tytöt edellä. Eilen varmistui T13-joukkueen paikka Liiga Pohjoisen matseissa ja tänään puolestaan asialla oli P14-joukkue. Jo ennen viimeistä karsintalohkon ottelua Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan joukkue lunasti paikkansa kaatamalla lohkon toisen tappiottoman ryhmän, pietarsaarelaisen FF Jaron.

SJK-juniorit v FF Jaro 3-1 (0-1) 06 min 0-1 Jonah Lönnqvist51 min 1-1 Iiro Kangasniemi62 min 2-1 Arttu Matilainen65 min 3-1 Arttu Matilainen

Vierasjoukkue meni toki ottelussa johtoon jo kamppailun kuudennella minuutilla Jonah Lönnqvistin osumalla ja tuon maalin turvin vieraat olivat voitossa kiinni aina puoliakaan saakka.

Sen jälkeen tahti muuttui. Iiro Kangasniemi tasoitti ottelun 51. minuutilla ja reilun tunnin pelin jälkeen Arttu Matilainen maalasi kahdesti kolmen minuutin välein kääntäen kamppailun isäntien eduksi.

Kun SJK:n osalta pelaamatta on tosiaan enää ottelu Kokkolassa sunnuntaina 13. helmikuuta, ovat lohkon jatkoon menijät jo selvillä. Sen enempää taulukossa kolmantena oleva GBK/FC Ylivieska YJ kuin vasta kaksi matsia pelannut nollakerholainen, KPV, eivät enää voi tavoittaa kärkikaksikkoa.