Ohjeistusta koronaan liittyen

Tervehdys kaikki yhteisön jäsenet!

Aluehallintovirasto on 4.1.2022 antamallaan määräyksellä edellyttänyt seuralta toimenpiteitä myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta.

Seuran keskeinen tehtävä on järjestää lapsille ja nuorille laadukasta sekä mielekästä harrastustoimintaa. SJK-junioreiden toiminta jatkuu edelleen harjoitusten ja otteluiden osalta. Aluehallintovirasto edellyttää kuitenkin 4.1.2022 antamassaan määräyksessä terveysturvallisuussuunnitelman olemassaoloa ja siihen suunnitelmaan liittyen ohjeistetaan seuraavaa:

Kaikkiin tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana!

Ottelutapahtumiin ei katsojia ja harrastustilassa tapahtuvaa tarpeetonta oleskelua tulee välttää.

Harjoituksissa ja otteluissa vanhemmat tai muut saattajat jäävät tilan ulkopuolelle. Mikäli vanhemman tai saattajan on välttämätöntä tulla samaan sisätilaan harjoituksen/tapahtuman aluksi, lopuksi tai sen ajaksi, tulee ko. henkilön välttää tarpeettomia kontakteja muihin paikallaolijoihin ja noudattaa kyseisen tilan hygienia- ja terveysturvallisuusohjeita.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan harrastustiloissa oleskeleville yli 12-vuotiaille henkilöille pois lukien pelaajat ja välttämättömät taustahenkilöt harjoituksen/pelin aikana.  

Käsidesin käyttöä suositellaan ennen harrastustilaan siirtymistä ja sieltä lähdettäessä. Tarpeen mukaan käsiä voi pestä myös WC-tiloissa.

Wallsportin kioski on avoinna ja varustehankinnat ovat mahdollisia aukioloaikojen puitteissa. Kioskilla asioidessa tulee noudattaa turvavälejä sekä Wallsportin terveysturvallisuusohjeita. 

Joukkueita pyydetään huomioimaan alku- ja loppuverryttelyissään, että kontaktit muiden joukkueiden kanssa jäisivät minimiin.

Tämä ohjeistus on voimassa 5.1.2022 – 31.1.2022. Mikäli tilanne muuttuu suuntaan tai toiseen ennen määräaikaa, tarkastelemme seurana myös ohjeistuksen tarkoituksenmukaisuutta.

Tämäkään ohjeistus ei vastaa varmasti kaikkiin kysymyksiin selkeästi mutta myös Aluehallintoviraston määräys ohjaa toimintaa siihen suuntaan, että vastuu terveysturvallisuudesta siirtyy yhä enemmän toimijoille ja ihmisille itselleen. Niinpä yhteisön jäseninä, huolehditaan kaikki omalta osaltamme siitä, että yhteisön keskeinen tehtävä pystytään täyttämään noudattaen riittävää terveysturvallisuutta.

Mukavaa loppiaisen aikaa!

SJK-juniorit Ry

toiminnanjohtaja

Jussi Saarijärvi