Maalijuhlia tarjolla?

Maalijuhlia tarjolla?TP-Seinäjoen edustusjoukkueen peleissä ei kahden ensimmäisen kierroksen perusteella pääse aika tulemaan pitkäksi. Yhteensä maaliverkkoja on ehditty heiluttaa jo yhteensä melko hulppeat 20 kertaa, eli kymmenen osumaa matsia kohti. Moista ei kovin usein näe.
Kausi alkoi ilotulitteiden räjähdellessä Wallsport Areenassa FC Kiisto A-Teamin oltua vieraisilla kauden ensimmäisessä Nelosen matsissa. Loppunumerot kauden avauksessa olivat muhkeat 5-4 (2-2) isännille. Toisella kierroksella tahti vain parani tai paheni, riippuu hiukan kenen kantilta asiaa silmäillään.
Suomen Cupin kolmannella kierroksella TP-Seinäjoen 2-0 pudottanut isäntäjoukkue KaIK/TePa johti peliä jo 4-1, mutta vieraat tulivat ryminällä takaa tasoihin ohi. Loppunumerot kirjattiinkin ensimmäistäkin kierrosta radikaalimmin, eli 6-5 (2-4) TP-Seinäjoelle.
Merkille pantavaa kahdessa ilotulituksessa on se, että otteluissa on nähty jo seitsemän eri maalitykkiä. Ensimmäisessä matsissa Jukka Ahola ja Ville Kukkanen tekivät kaksi osumaa mieheen Samir Bouroussin viimeisteltyä yhden pilkulta. Teuvalla onnistui Juho Pajula hattutempullisen verran Santtu Kimpimäen, Teemu Ala-Lahden ja voittomaalin tehneen Saku Koskisen viimeisteltyä kertaalleen.
Torstaina Jouppilanvuoren Tekonurmella vastaan asettuva Närpes Kraftin kakkosjengi esitteli Sisua vastaan sarja-avauksessa riveissään kokeneet ulkomaanavut Zoran Bogesicin ja Nijaz Sarajlijan. Näistä ainakaan maalitykki Bogesic ei pelaa huomenna, sillä hän ehti maalaamaan jo Kraftin edustuksessa viikonloppuna.
Tapio Haaviston ja Kari Hietamäen koutsaamasta kotijoukkueesta ovat sivussa ainakin Jaakko Vähäpesola, Jarkko Mäki-Maunus, Joonas Kuivalainen ja Juho Mäki-Maunus. Sen sijaan apuja tulee Seinäjoen Jalkapallokerhosta Jukka Aholan, Jyri Reinilän, Jaakko Lammen, Samir Bouroussin ja Tomi Anisimaan muodossa, eli jalkeille saadaan varsin mukava kokoonpano.
Viime kaudella tässä vaiheessa sarjaa TP-Seinäjoella oli kasassa neljä pistettä. Ensin tuli pinna Maalahdesta maalittomasti Malax IF:ää vastaan ja ensimmäisessä kotiottelussa Sisu sai kyytiä 7-0. Kauden kolmas sarjapeli oli kuitenkin varsinainen Waterloo, sillä ABC kyykytti TP-Seinäjokea peräti 4-1. Nyt haetaan tietenkin lisää pisteitä ja paikkaa sarjan kärjessä.
Viime kaudella TP-Seinäjoki ja Närpes Kraft/2 kohtasivat myös kahdesti. Juuri ennen sarjataukoa pinnat jaettiin Seinäjoella numeroin 2-2 (2-0). Ottelussa Jukka Yli-Renko ja Jyri Reinilä veivät isännät Prunttimäessä kahden maalin johtoon, mutta Kevin Peth ja Alnes Salic tasoittivat ottelun toisella puoliajalla. Närpiön Keskuskentän perunapellolla TP-Seinäjoki oli syyskierroksella selvästi parempi voittaen 3-0 (0-0). Vaikka tauolle mentiin maaleitta, iski vierailija nopeasti toisella puoliajalla. Ensin Miika Asunmaa maalasi toisen puoliajan kolmannella minuutilla ja Ville Pakkala lisäsi kaksi osumaa 58. ja 65. minuuteilla.
Tämän kauden sarjassa Kraft/2 on TP-Seinäjoen tavoin pelannut kahdesti. Avauksessa Sisu taipui peräti 5-0, mutta toisessa ottelussaan närpiöläiset saivat kyytiä vieraskentällä Seinäjoella hävinneeltä FC Kiisto A-Teamilta 4-1.
Ottelu alkaa Joupiskan tekonurmella torstai-iltana klo 19.30. Tervemenoa katselemaan!