Taitokoulu avasi voitolla

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue avasi voitolla taipaleensa D12 – poikien ykkösdivisioonassa. Prunttimäen, tällä ei kovin tuulisella stadionilla, vastaan asettui yksi sarjan suurista ennakkosuosikeista VPS musta, josta käytetään myös nimeä VPS Ajax. Ottelun alussa jännitys näkyi TP:n poikien otteista, mutta mitä enemmän peli eteni, sitä paremmin pääsivät TP:n pojat mukaan peliin.Ottelu meinasi saada TP:n kannalta varsin ikävän alun, kun palloa vietiin käsivirheen jälkeen pilkulle jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. TP:n onneksi pallo kolahti ylärimaan ja kolme minuuttia myöhemmin tapahtuikin toisessa päässä. TP:n Johan Lamberg järjesti itsensä hienolla yksilösuorituksella läpiajoon, eikä erehtynyt, vaan vei TP:n 1 – 0 taukojohtoon. Heti toisen jakson alkupuolella Jussi Vähäpesola teki illan ensimmäisensä, kun Ville Immonen jatkoi komeasti päällä TP:n alakerran pitkän avauksen Jussille joka vei taitokoulun jo 2 – 0 johtoon. Tämän jälkeen vastustaja sai otetta pelistä ja alkoi pelaamaan omalla tasollaan, samalla TP:n pojilla alkoi vähän jo jalka painaa ja lukuisista tilanteistaan vierailija saikin aikaiseksi pari maalia. Peli ei vielä kuitenkaan ollut ohi vaan, pelikellon näyttäessä noin 28 minuuttia toisella jaksolla Jussi Vähäpesola pääsi vielä kertaalleen läpi ajoon ja vei TP:n uudelleen johtoon. Kovan taistelun jälkeen lopputulokseksi kirjattiin 3 – 2 kotijoukkueelle, joka pääsi juhlimaan voittoa ja komeasti pojat kävivät vielä kiittämässä vanhempiaan hienosta kannustuksesta. TP:n joukkueesta löytyi pelkkiä onnistujia. Maalissa J-P Saariaho ja Topi Kiiltomäki torjuivat kaiken mitä pystyivät ja pelasivat erittäin varmoin ottein. Alakerrassa koko ottelun pelasivat Ilari Kiviluoma ja Lauri Pajumäki, jotka molemmat onnistuivat erittäin hyvin vaikeassa tehtävässä, lisäksi Jimi Huhtala ja Kim Koskela onnistuivat tehtävässään hyvin, Kimin pelastaessa yhden maalinkin maaliviivalta. Keskikentän keskusta Johan Lamberg ja Matti Vähäpesola taistelivat koko 60 minuuttia kovalla asenteella ja laidoissa Severi Kuisma, Jussi Petäjävirta ja Ville Immonen tukivat hyvin hyökkäyspeliä. Positiivinen yllätys oli Aatu-Eemeli Ilveksen debyytti laitalinkkinä, huikea juoksumäärä ja kova taistelu kävisivät esimerkiksi kenelle tahansa. Kärjessä Jussi Vähäpesola iski pari maalia, puujalasta huolimatta ja pelasi muutenkin varsin hyvän pelin. ”Olihan melkoinen aloitus. Katsomosta saatiin pelin jälkeen kommenttia, että hieman vähemmänkin jännitystä voisi vanhemmille järjestää.. Todella kova porukka vastassa, Vepsu ei pelannut huonosti ja välillä juostiin oikein urakalla omaa maalia kohti. Vastustajalla oli epäonnistunut pilkku ja kolmisen kertaa pelastettiin maaliviivalta, mutta niinhän se on, että tuurikin pitää ansaita ja joskus pomppii pallo meillekin. Pelattiin kuitenkin ensimmäiseksi syyskierroksen peliksi varsin mukavasti, aikaa ja tilaa kentällä oli vähän, mutta erittäin ylpeä pitää olla siitä taistelusta, mitä meidän miehet esittivät tässä pelissä. Rauhallisuutta kaivataan omaan pelinrakenteluun lisää, tässä pelissä näkyi se että kovassa tempossa painopisteen muutokset puolustamisesta hyökkäämiseen tulivat nopeasti, eikä saatu oikein rauhallisesti rakennettua peliä. Vähän liikaa pelattiin pitkää palloa, toki niistä tuli pari maalia, mutta kuitenkin pelaavuutta pitäisi saada lisää. Tuloksellisesti hieno alku tähän sarjaan ja tästä on mukava jatkaa kohti revanssin ottamista oman seuran vuotta vanhemmista ensi viikolla”, kehui valmentaja Petteri Kokko omiaan.