2004 Ikäluokan talvikausirapsaa

SJK-junioreiden 2004 ikäluokan talivikausi on ollut työntäyteinen. Pääteemoina ovat olleet vaatimustason nostaminen ja itsensä koville laittaminen. Tai ainakin näihin on paljon huomiota kiinnitetty. Välillä on tuntunut, että nyt alkaa sujumaan paremmin ja välillä taas hieman toisenlaisia ajatuksia…….

Pelilliset pääteemat ovat olleet aktiivinen pelitapa niin pallollisena kuin pallottomanakin joukkueena sekä peli- ja pallotemmon lisääminen. Haastavia asioita kumpainenkin, mutta hyvin ovat pojat noissa asioissa yrittäneet itseään likoon laittaa.

Fyysisellä puolella pääpaino on ollut nopeus- ja ketteryysharjoituksissa sekä keskivartalon vahvistamisessa

Joukkueeseen / harjoitusvahvuuteen kuuluu kaikkiaan 44 pelaajaa. 31 kpl 2004 syntyneitä SJK-pelaajia, 4 kpl 2005 syntyneitä SJK-pelaajia, 4 pelaajaa yhteistyöseura Jalaksesta ja 5 pelaajaa yhteistyöseura Virkiästä.

Keskimääräinen harjoitusvahvuus on ollut varmaan 25-30 pelaajan tietämillä.

Harjoituspelejä on pelattu 2004 ikäluokan Huuhkajapäivissä ja muutama erillinen treenipeli on myös järjestetty.

Niistä on saavutettu hyviä tuloksia. Vielä kun katsoo tulosten taakse, niin paljon positiivista oli havaittavissa. Lisäksi yksi peliryhmä on ollut mukana kahdessa turnauksessa Piispalassa talven aikana. Näissä turnauksissa sijoitukset olivat 7. ja 3. 

Tarkoituksellisesti talvikausi on menty hieman "bensaa säästellen". Siihen on montakin syytä mm. ajatus siitä, että pelaajat olisivat parhaimmillaan syyskierroksen peleissä eli peliä ja pelaajia olisi saatu tasaisesti kehittymään kauden aikana. Lisäksi pojilla (lähes kaikilla) on meneillään juuri suurin kasvukausi (ainakin tehtyjen PHV-mittausten mukaan) ja se on pakko yrittää huomioida tapahtumakalenteria laadittaessa. Eiköhän nämä pelimiehet vielä ehdi turboruuvia kiristää myöhemmässä vaiheessa niin hallutessaan…..:)

Testitulosten mukaan kehitystä on yksilötasolla tapahtunut pääpainokohteissa. Se on ollut mukava huomata. 

Ja lisää testausta tapahtuu taas seuraavassa Jyväskylän Aluevalmennuskeskuksen pelaajakehitystapahtumassa 27.-28.4.

Tulevalla kaudella SJK-junioreiden 2004 ikäluokka osallistuu Puolen Suomen Liigaan Yj-joukkueella sekä Piirin 2-divisioonaan.

LIsäksi Aluesarjassa pelaajia pelaa Jalaksen ja Virkiän Yj-joukkueissa. Eli kolmessa sarjassa on pelaajia mukana.

Tavoitteeksi on tälle kaudelle asetettu se, että harjoittelun eri osa-alueiden pääteemat näkyisivät pelaajakehityksen muodossa harjoittelussa ja pelaamisessa. Se on ehdottomasti selkeä ykkösjuttu. Tämä monesti aikaansaa myös sen, että itse pelaaminen ja pelituloksetkin ovat positiivissävytteisiä. 

Viime viikonloppuna pidetyssä Minileiritapahtumassa joukkueen pelaajat valitsivat kapteeniston (3 kpl) molempiin joukkueisiin

ja valmennus kunnioittaa tätä pelaajien tekemiä valintoja. Ne olivat varsin samankaltaiset kuin omatkin ajatuksemme.

Samalla puhuttiin myös poikien omasta vastuunotossa asioiden hoitamisessa. Mitä kaikkea se vaatii kun puhutaan 

harjoituksiin ja peleihin valmistautumisesta? Mistä joutuu jossain määrin luopumaan jos laittaa aikaa harjoitteluun?

Koska se palkinto näistä hommista oikein tulee? Tulee varmasti jossakin vaiheessa ja ainakin noissa keskusteluissa pojat 

sanoivat asiat oikein hyvin ymmätävän.

Kun kysyttiin omatoimisesta harjoittelusta kesäksi niin kaikkien paikalla olleiden 33 käsi nousi ylös kun kysyttiin, kuka aikoo kesällä viettää aikaa harjoituskentillä omatoimisen harjoittelun merkeissä. Toivottavasti seura pystyy pojille tämän harjoittelupaikkojen muodossa mahdollistamaan ja muutamia vinkkejä heille antamaan. Ja pystyyhän se! Myös yksilöllisesti. 

Iloisin mielin eteenpäin!

Työntekoa ei pelätä ja ollaan valmiita menemään välillä pois mukavuusalueelta. Silloinkin kun vähän puuskuttaa niin eikun hommiin vain ja parasta peliin. Jos / kun nuo asiat toteutuvat käytännössä niin silloin on mennyt ihan mukavasti! Kaikilla osapuolilla!

Oikein hyvää pellikautta 2018 kaikille futisduunareille!