A-junnut taistellen SM-sarjaan!

A-junnut taistellen SM-sarjaan! TP-Seinäjoki – Kings 2-2 (2-2)TP:n maalit: Olli Rintamäki (rp), Ville KukkanenTP-Seinäjoen hienot meriitit junioririntamalla saivat lauantaina komeaa jatkoa, kun myös seuran A-juniorit selvittivät tiensä ikäluokan SM-sarjaan. Muutaman viime vuoden näyttöjen perusteella onkin kiistämätön tosiasia, että asioita on tehty TP:ssä oikein ja profiloituminen kasvattajaseuraksi on tuonut selvän nosteen varsinkin vanhempiin ikäluokkiin. Koko valtakunnasta ei löydy montaa seuraa, jolla sekä A- että B-juniorit pelaavat SM-tasolla.TP:n A-juniorien nousu on erityisen makea asia joukkueen taustakaksikkona viime vuodet häärineille Jouko Risikolle ja Hannu Latva-Mäenpäälle, joille menestyksen todella mielellään suo. Aina ei kaikki ole sujunut niin kuin olisi ollut toivottavaa, mutta tällä kaudella seuran edustusjoukkueen ja A-juniorien yhteistyö on toiminut ja A-junnut ovat saaneet käyttöönsä sen tason pelimiehiä, että SM-sarjapaikka oli mahdollista saavuttaa.Ratkaisuottelu tarjosi varsinkin viimeisen puolen tunnin aikana sellaista jännitystä ja piinaa, ettei paremmasta väliä. TP ei missään nimessä pelannut lauantaina hyvin, ottelun tärkeys näkyi otteissa ja kipsasi pelaajia. Toki on myös sanottava, että Kings oli kovan luokan vastustaja ja taitava joukkue.Kings saikin otteluun unelma-alun, kun kaukaa lähtenyt leijaveto yllätti TP:n maalia vahtineen Matti Tervasmäen ja painui kotijoukkueen verkkoon. Oranssipaidat kuitenkin hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa ja tasoitus syntyi rangaistuspilkulta, Ville Kukkanen kaadettiin alueella ja Olli Rintamäki laukoi pallon yläkulmaan. Johto-osumassa osat vaihtuivat, Rintamäki alusti ja Kukkanen ampui Kings-puolustajan jalan kautta numeroiksi 2-1. Ennen taukoa TP vielä hankki itselleen ongelmia lahjoittamalla Kingsille tasoituksen täydellisellä puolustussekoilulla.Toisesta jaksosta muodostui kotijoukkueelle vaikea ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sen lähempänä Kings oli maalintekoa. TP:n maalinedustalla nähtiin useita hässäkkätilanteita ja puolittaisia avopaikkoja. Pahin tilanne syntyi, kun pallo osui mv. Tervasmäen käteen hieman kuudentoista ulkopuolella, seurauksena varoitus ja vapaapotku, joka kolahti tolppaan. TP:lläkin oli Kingsin painostaessa muutama hyvä vastahyökkäys, tulosta niistä ei kuitenkaan syntynyt.Leijonan lailla ottelussa raatanut Timo Rauhala oli oranssipaitojen ehdotonta eliittiä ja SM-sarjapaikan takuumiehiä.TP-Seinäjoki: Matti Tervasmäki, Timo Rauhala, Anssi Syrjämäki, Rami Sariola, Juuso Pitkäranta, Ville Kukkanen, Jere Jääskeläinen, Sami El-Bash, Teemu Ala-Lahti, Olli Rintamäki, Jussi Kankaanpää (vaihdosta: Atte Aaltonen, Juha Kangasluoma)