Akatemia nousi ahdingosta voittoon

Akatemia nousi ahdingosta voittoon TP-Seinäjoen Akatemia oli alkuottelun vaikeuksissa Vaasan Akatemiaa vastaan, mutta näytti potentiaaliaan varsinkin toisella jaksolla ja käänsi SM-sarjapelin hienosti edukseen maalein 3-2 (1-2).Vaasa hallitsi kenttätapahtumia suurimman osan avausjaksoa ja siirtyi johtoon tarkalla nostolla ylänurkkaan. Jatkossa TP-Akatemian Juha Kangasluoman karvaustyö palkittiin ja hyökkääjä riisti pallon vaasalaisten maalivahdilta ja sijoitti sen tyhjään maaliin tasoittaen numerot. Vieraiden johtomaali syntyi nolosti erittäin pienestä kulmasta muuten hyvin pelanneen Topias Mäen selän taakse.Toisella puoliajalla TP oli paremmalla sykkeellä matkassa ja loi muutamia hyviä tilanteita jo ennen tasoitusmaalia. Siinä Ville Kukkanen latasi Tommi Haanpään matalasta kulmapotkusta komeasti ylänurkkaan ottamattoman vedon. Haanpää itse ratkaisi kylmäpäisesti ottelun päästyään avopaikkaan Juha Syrjälän erinomaisen ristipallon jälkeen.TP-Akatemian topparina pelannut Jyri Jokiranta loukkasi avausjaksolla niskansa kontaktitilanteessa. Alustavien tietojen mukaan nikama meni sijoiltaan, mutta ilmeisesti pahemmalta vältyttiin. Ottelu jouduttiin kuitenkin keskeyttämään pitkäksi aikaa, jotta "Jykä" saatiin asianmukaiseen hoitoon.