Mikin maali riitti

Mikin maali riitti TP-Seinäjoki pystyi voittamaan viime kaudella Kakkosen Pohjoislohkossa toiseksi sijoittuneen vaasalaisen FC Kiiston sunnuntain harjoitusottelussaan 1-0 (0-0), vaikka pelasikin varsin junioripitoisella ryhmällä lukuisten sairastapausten, kolhujen ja lepuutusten takia.FC Kiisto tarjosi erittäin tiukan vastuksen, vaikka ottelu ei sinällään kovin korkeatasoiseksi noussutkaan. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli paikoittain melkoista roiskimista. Ei TP:n voitto mikään vääryys ollut, sillä joukkueella oli tekopaikkoja enemmän kuin keltapaitaisella vierasjoukkueella.Ensimmäinen tekopaikka tuli noin 20 minuutin jälkeen Henri Salon puskettua Johannes Saranpään kulmurista pallon ylähirren kautta yli. Vain nelisen minuuttia tuosta pääsi Mikael Muurimäki puskemaan terävästi Henri Ertin hienosta keskityksestä, mutta Tero Keskikuru venyi hienoon torjuntaan.Kiiston ainoa maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla syntyi etutopparina Tiitus Lehtistä ja Petri Niemeä tuuranneen Vesa Kivimäen hukattua pallon Kristian Kukkoselle. Kukkonen pääsi laukomaan, mutta Janne Ahola selvitti maalilla tilanteen.Reilun puolen tunnin jälkeen oli Henri Salolla jälleen paikka viedä isännät johtoon, mutta maalinedustahässäkästä lähtenyt veto suuntautui päin maalivahti Keskikurua.Salo oli jälleen ahdistelemassa Kiiston maalia toisen puoliajan ensimmäisessä maalipaikassa. Reilun vartin jälkeen Ville Pajulan keskitys löysi Salon takatolpalta täysin vapaana, mutta ”Hemu” ei onnistunut suuntaamaan puskuaan lähes tyhjää maalia kohti.Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina 79. minuutille saakka, jolloin Mikael Muurimäki esitteli irtiottoaan polkaisten karkuun kahden kiistolaisen välistä. Päästyään nokikkain maalivahdin kanssa ”Mikki” ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon verkkoon viileästi.Vielä muutama minuutti ennen loppua Kiiston Micky Stenman pääsi yrittämään tasoitusta puskien kuitenkin pallon ohi maalin.Kotijoukkueen harvalukuinen joukkue selvisi testistä hyvin. Poissa olivat kokoonpanosta Petri Niemi, Jarkko Mäki-Maunus, Lasse Männikkö, Tiitus Lehtinen, Tero Mäkipelkola, Mikko ja Pekka Väänänen, Vesa Kujanpää ja Mikko Ylihärsilä. Sen sijaan keskikentällä nähtiin yönmustaa brasilialaisväriä 26-vuotiaan Cassianon muodossa.”Cassianosta näki, että hän osaa pelata. Ongelma on enemmänkin kommunikointi ja kielimuuri” kommentoi joukkueen valmentaja Thomas Dunne vahvalla Irlannin aksentillaan.Totta todellakin. Vasta viikon verran Suomessa ollut brasilialainen ei pelannut ollenkaan hölmömmin, vaan osoitti tekniikkansa olevan kunnossa. Lisäksi mies oli pieneksi kaveriksi kimmoisa poimien muutaman pääpallon Kiiston kivitalonkorkuisten puolustajien edestä.Dunne oli muutenkin pelin antiin tyytyväinen, eikä syyttä.”Tämä oli meille erinomainen treeni. Tuloksilla ei vieläkään ole merkitystä, mutta se tyydytti, että pystyimme näin nuorella joukkueella pärjäämään. Me olemme vielä aikaisessa vaiheessa, mutta se ilahduttaa, että nuoretkin pelaajat ymmärtävät, mitä vaaditaan” selvitti Dunne, jolla on toistaiseksi tilillään vain voittoja.”Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä tunnelma. Se on ihan kuin elämässä yleensäkin, kun on hyvä olla, tekeminen on mukavampaa. Fyysinen kunto nousee koko ajan ja uskon, että se tulee tarpeeseen, sillä monet sarjamme joukkueista pelaavat erittäin fyysisesti. Se, että nuoret pelaajat ovat nyt pelanneet hyvin ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä, että he pelaisivat jatkuvasti näin. On kuitenkin ihan hyvä asia valmentajankin kannalta huomata, että heidät voi huoletta heittää kehiin” analysoi Dunne joukkueen nuoriso-orkesterin esitystä, olihan TP:n avauksessa peräti kahdeksan juniori-ikäistä pelaajaa.”Aivan erityisen iloinen ja kiitollinen olen ’Verpelle’ (Vesa Kivimäki). Pyysin häntä pelaamaan tänään topparina Tiitus Lehtisen ja Petri Niemen oltua poissa. Hän hyppäsi ilomielin sille paikalle ja hoiti homman hyvin” lisäsi Dunne.Joukkueesta kukaan ei pettänyt, eli siinä mielessä esitys oli varsin tasainen. Henri Ertin nopeudesta tulee vielä olemaan paljon iloa joukkueelle, kunhan kaverit löytävät hänet useammin laidalta, jossa mies oli usein vapaana. Jere Jääskeläinen raatoi rajusti keskikentällä ja paremmalla viimeistelyllä Henri Salo olisi kruunannut päivänsä hattutempulla. TP-Seinäjoki kokoonpano: Ahola (Mäki), Syrjämäki, Sariola, Kivimäki, Erti, Pajula, Cassiano, Jääskeläinen, Saranpää, Muurimäki, Salo (Jokiranta)