Akatemialla huikea takaa-ajo

Akatemialla huikea takaa-ajo TP-Akatemia – FC Vaasa Talentit 4-2 (1-2)18 min 0-1 Jorma Pitkäkangas35 min 0-2 Markus Nordman43 min 1-2 Jaakko Lampi68 min 2-2 Anssi Syrjämäki87 min 3-2 Jukka Ahola (rp)91 min 4-2 Anssi SyrjämäkiJos ensimmäinen puoliaika oli FC Vaasa Talenttien hallintaa Talenttiakatemioiden SM-sarjan Lohko C:n ottelussa, tuli kotijoukkue huimalla tavalla takaa voittoon kamppailun toisella jaksolla kääntäen kahden maalin tappioaseman kahden maalin voitoksi lukemin 4-2 (1-2.Pelin ensimmäinen puoliaika muistutti jälleen pahasti vanhan kertausta. Liike oli laiskaa, keksikentän puolustaminen olematonta ja syöttöpeli itkettävän ja naurettavan rajamailla. Kun siihen lisätään vielä alakerran selkeät hölmöilyt, joista vieraat iskivät kahdesti, näytti juuri ennen puoliaikaa todella pahalta. TP-Seinäjoen heikkouksia hyödyntäen VIFK:n, VPS:n, Norravlla FF:n ja Närpes Kraftin nuorista pelaajista koottu vaasalaisakatemia käytti paikkansa ja pelasi hyvää jalkapalloa.Vieraat menivät ottelussa johtoon 18. minuutilla Jorma Pitkäkankaan lauottua komealla kaukovedolla pallon ohi hyvin pelanneen Toni Koivusaaren. Tilanne kuvasti mainiosti sitä kotijoukkueen helmasyntiä ensimmäisellä puoliajalla, miksi joukkue jäi jalkoihin: keskikentän puolustaminen oli heikkoa.Vaasalaiset iskivät toistamiseen 35. minuutilla. Toni Koivusaari torjui ensimmäisen yrityksen, mutta pallo ajautui vaasalaispelaajalle, joka pisti sen takatolpalle, missä vieraiden toinen voimahahmo, Markus Nordman, sai kaikessa rauhassa viimeistellä tyhjiin. Kenties puolustuksen pakollinen tauko oli sattunut juuri tähän kohtaan.Vaikka kotijoukkueella oli paikkoja kolmeenkin osumaan ensimmäisen vartin aikana, ei palloa saatu erinomaisesti pelanneen närpiöläisen Niclas Sandelinin taakse. Sandelin oli kuitenkin se epäonnen soturi, jonka virheen takia TP-Seinäjoki ylipäätään pääsi peliin. Hän nimittäin hörppäsi isolla hörpyllä Jaakko Lammen vedon noin 30 metrin päästä sisään lyötyään polvilleen, vaikka olisi voinut ottaa pallon helposti seisoenkin haltuunsa. Maalista huolimatta nuorukainen oli vierasjoukkueen eliittiä. Lammen onnenkantamoisen turvin tauko alkoi vain maalin takaa-ajoasemassa.Toiselle puoliajalle vaihdosta Ville Pakkalan tilalle tullut Anssi Syrjämäki nousi yhdessä Tommi Haanpään kanssa kotijoukkueen pelastajiksi. Toki muukin ryhmä paransi peliään, mutta kohennuksesta huolimatta tekemistä jäi edelleen.Pelin 68. minuutilla Tommi Haanpää syötti hyvin päädystä tilanteeseen tulleelle Anssi Syrjämäelle, joka laukoi pallon mainiosti etukulmasta sisään. Maskin takaa tulleelle vedolle ei Niclas Sandelin voinut mitään. Tasoituksen jälkeen kotijoukkue haki voittomaalia. Sellainen tulikin 87. minuutilla, mutta tilannetta edelsi melkoinen härdelli. Tommi Haanpää ajoi vahvasti sisään rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin. Tilanne oli selvä. Pilkku. Pilli soi, eikä erotuomari Ari Mäkelä seurannut hyötynäkökohtaa, sillä pallo painui tilanteesta jo maaliin. Sopii vain kuvitella, millainen kalabaliikki olisi syntynyt, jos Jukka Ahola olisi missannut rankkarin. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan ”Juke” veti pallon takarautaan vieden kotijoukkueen johtoon.Vaikka vieraat hakivat edelleen tasoitusta, aukesi TP-Seinäjoelle paikka kaunistella loppunumeroita, eikä sitä nyt hukattu. Tommi Haanpää pääsi vasemmalta laidalta karkuun ja syötti hallitusti Anssi Syrjämäelle, jolla oli helppo työ viimeistellä kauniisti loppunumeroiksi 4-2.Peli oli todella kaksijakoinen ja voitto maistui varmasti kotijoukkueelle. Valmentaja Esa Haanpää näki selvät syyt sille, miksi peli onnistuttiin kääntämään.”Se ensimmäisen puoliajan heikko esitys johtui niistä asioista, joita me onnistuimme parantamaan toiselle puoliajalle. Suurin syy oli keskikentän tekemisen puute. Jäätiin hölköttelemään, vaikka oli sovittu, että tullaan vauhdilla pallon alle. Toinen syy oli se, että hyökkäyssuuntaan kenttä venyi. Toiselle puoliajalle näitä asioita saatiin selvästi korjattua”, selvensi Haanpää joukkueensa esitystä.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Juho Pajula (v), Jaakko Lampi, Jukka Ahola, Jyri Reinilä, Tommi Haanpää (91. Vili Rajamäki), Samir Bouroussi, Sami El-Bash, Saku Koskinen (79. Jesse Jääskeläinen), Niko Lehdontie, Ville Pakkala (46. Anssi Syrjämäki)