Akatemialle maukas voitto

Akatemialle maukas voittoOulu Akatemia – TP-Akatemia 3-4 (1-1)18 min 1-0 Miika Nurkkala40 min 1-1 Juho Pajula63 min 2-1 Joni Mäkelä71 min 2-2 Samir Bouroussi73 min 2-3 Vili Rajamäki75 min 2-4 Jaakko Vähäpesola90 min 3-4 Miika Nurkkala
TP-Akatemia pisti Talenttiakatemioiden SM-sarjan lohko C:n jatkopaikat kertaheitolla uuteen jakoon kaadettuaan kovana pidetyn Oulu Akatemian Heinäpään hallissa pidetyissä maalikarkeloissa 4-3 (1-1). Voitto katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputken ja vei samalla joukkueen uudelleen piikkipaikalle vähintäänkin erikoisessa lohkossa.
Lohkon joukkueet ovat pelanneet eri määrän otteluita ja se tietenkin sekoittaa omalta osaltaan tilannetta. TP-Akatemialle peli oli jo seitsemäs, eli jäljellä on vain kolme kotiottelua. Sen sijaan lauantain vastustaja, Kemijoki Akatemia on pelannut vasta kahdesti. Muiden ottelumäärät ovat siitä välistä, mutta se on varmaa, että lohkon kaikilla joukkueilla on mahdollisuus jatkoon.
Lauantaina TP-Akatemia sortui tehottomuuteen Rovaniemellä. Nukuttu yö oli palauttanut maalinteon jalon taidon nuorten akateemikkojen mieliin ja neljä tehtyä osumaa oululaisten verkkoon oli vahva näyttö osaamisesta. Nyt myös asenne oli todella kova, sillä joukkue nousi kahdesti tappioasemasta rinnalle.
"Negatiivista oli se, että taas meni kolme omiin ja varsinkin viimeinen maali oli ihan turha. Hyvää oli se, että pystyimme ottamaan voiton kovassa paikassa ja palasimme mukaan taistelemaan jatkopaikasta", joukkueen valmentaja Petri Kangaskokko aloitti ottelun analysoinnin.
"Oli loistavaa, että pystyimme kahdesti tasoittamaan ottelun ja nousemaan voittoon, Pelillisesti me olimme tänäänkin parempi joukkue, joten me myös ansaitsimme voittomme", lisäsi Kangaskokko.
Vieraiden selkäranka ei napsunut, vaikka kotijoukkue aloitti maalinteon kamppailun 18. minuutilla. Miika Nurkkala pääsi laidalla pyörähtämään hyvin ja laukoi kuudentoista kulmasta pallon Tuomas Karjanlahden taakse tolpan kautta, vaikka "Karkki" saikin venytettyä näppeejään hieman palloon.
Tasoitus tuli juuri ennen puoliaikaa Jaakko Lammen annettua erinomaisen kulmurin, johon ylimmäksi nousi keskikentällä yhdessä Miika Korpelan kanssa erittäin vahvan ottelun pelannut Juho Pajula puskien tasoituksen.
Reilun tunnin pelin jälkeen Oulu Akatemia sai aikaan hyökkäyksen, jossa he pääsivät kahdella yhtä vastaan TP:n maalista katsottuna oikealla. Sieltä tuli käytäväpallo toppareiden ja veskarin väliin ja siitä pääsi Joni Mäkelä viemään isännät toistamiseen johtoon.
Ottelun käännekohta nähtiin kuitenkin vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen iskettyä kolme maalia neljässä minuutissa. Puoliajalta kehiin tulleet Samir Bouroussi ja Vili Rajamäki olivat arkkitehteinä kahdessa ensimmäisessä maalissa ja Jaakko Vähäpesola iski vieraiden neljännen päästyään läpiajoon Miika Korpelan oivallisesta syötöstä.
Pelikellon oltua 71. minuutilla Vili Rajamäki tulitti voimalla ja Oulun maalivahti torjui pallon eteensä. Paikalla oli ensimmäisenä Samir Bouroussi, joka viimeisteli viileästi vitosen viivalta tasoittaen ottelun. Vain kaksi minuuttia edellisestä Teemu Penninkankaan röyhkeä nousu pohjusti seuraavan maalin. Vili Rajamäki pääsi uudelleen vetopaikkaan ja pamautti hirmuisen tykin etuyläkulmaan vieden vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Vähäpesolan maali kaksi minuuttia edellisestä vei TP-Akatemian kahden maalin johtoon, joka kesti loppuun saakka, vaikka Oulu Akatemian ensimmäisen maalin tehnyt Miika Nurkkala pääsikin vielä ottelun viimeisellä minuutilla kaventamaan.
"Olen viikonloppuun kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Vaikka jaloissa painoi ja monella oli pieniä kolhuja, ne unohdettiin 90 minuutin ajaksi ja taisteltiin todella vahvasti. Nämä ottelut osoittivat sen, että kyllä me asioita oikein olemme tehneet, vaikka tiistaina ei ehkä siltä tuntunutkaan. Nyt ei joukkueessa ollut muuta samaa tiistaita ajatellen kuin pelinumerot", myhäili Kangaskokko.
Koko joukkueen esitys oli vahva, mutta aivan erityisesti kiitosta voi antaa elämänsä ensimmäisen ottelun oikeana pakkina pelanneen Kalle Taimin lisäksi keskikentällä peliä hyvin pyörittäneille Juho Pajulalle ja Miika Korpelalle.
TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Jaakko Lampi, Niko Nauholz, Henri Huilla, Kalle Taimi (76. Samuli Kiviaho), Akseli Metsä-Ketelä (46. Vili Rajamäki, v), Juho Pajula, Miika Korpela, Sami Viljanen (46. Samir Bouroussi), Jaakko Vähäpesola, Teemu Penninkangas (86. Joonas Kuivalainen)