Ysinelosilla harkkapelejä

Ysinelosilla harkkapelejäTP-Seinäjoen ysineloset ovat aloittaneet Uuden vuoden harjoituspeleillä kotona ja vieraissa. Harjoituspeleillä joukkue hakee virettä kuun lopun omaan talviturnaukseen. Päättyneen vuoden lopulla oli pelattu jo kaksi valmistelevaa ottelua Wallsport Areenassa: Virkiä voitettiin 5-0 (30.11.2008 ks. otteluselostus uutisista) ja Vaasan Palloseuran junioreista otettiin 21.12.2008 voitto lukemin 2-1.

Vaasan IFK saapui Wallsport Areenalle vieraaksi 4.1. Vieraat olivat lähteneet kovasti vajaalla joukkueella matkaan ja niinpä TP tarjosi muutaman pojan apua (kaksi kenttäpelaajaa ja maaliin Jarkko Orava). Näin peli saatiin aikaan. TP:n joukkueeseen jäi kuitenkin vielä pelaajia niin paljon, että koko kentällisen sai vaihtaa kerralla. TP:n peli ei mitenkään häikäissyt, mutta voitto sentään saatiin kotiin lukemin 2-1. TP:n maalintekijöitä olivat Aleksi Aho ja Aleksi Ahde. Vaasan IFK:n ainokaisen teki TP:ltä lainassa ollut liukasMatti Rajala. Toisen jakson Matti pelasi sitten omassa joukkueessaan ja teki kaikkensa korjatakseen aiheuttamansa "vahingon".
Loppiaisena joukkue matkasi Kokkolaan, jossa kokeiluhengessä jaettiin pojat aluesarja- ja I – divarijoukkueisiin. Vastuuvalmentaja Reijo Lepän mukaan jako ei ole mitenkään lopullinen, vaan nyt haluttiin tarkkailla eri vaihtoehtoja pelipaikkojen ryhmittämisessä. Aluesarjajoukkue (Oranssi) voitti ottelussaan GBK:n luvuin 1-2. TP:n pojista maalinteossa onnistuivat Pekka Jaskari ja Teemu Nimell. Maalivahteina pelasivat Miko Saarela avausjakson ja Atte Mäkelä toisen jakson.
Vastustaja oli hyvä mittari, sillä GBK:ta pidetään tämän alueen kovimpana joukkueena 94-junioreissa. I – divisoonajoukkue (Musta) pelasi KPV:tä vastaan. Eri-ikäisistä (1993-1996 synt.) pelaajista koottu KPV pelasi tällä kertaa vieraat suohon lukemin 5-0. Upottamisesta kantoi tosin päävastuun erotuomari, joka oli joutunut mahdottoman tehtävän eteen. Ilman avustavia erotuomareita tuominnut nuori oikeudenjakaja päästi lipsauttamaan kolme selvää paitsiomaalia, jotka katkaisivat TP:n poikien yrityksestä terän pois. Tuomari myönsikin pelin jälkeen ongelmat rehdisti.