Akatemiikot unten mailla

Akatemiikot unten maillaTP-Akatemia – KPV-Akatemia 0-3 (0-1)23 min 0-1 Aleksi Paavolainen (rp)59 min 0-2 Samu Laitinen84 min 0-3 Teemu HietalaTP-Seinäjoen akateemikot olivat kuin talviunessa KPV:n annettua loppiaiskyytiä surkeasti esiintyneelle ryhmälle. Kolmen maalin tappio oli jokseenkin oikeutettu, sillä todellisilla maalipaikoilla ottelussa ei juhlittu. KPV kuitenkin käytti omat paikkansa hyväkseen nöyryyttäen heikkoa isäntäjoukkuetta Wallsport Areenassa isän kädestä. Siinä sivussa vieraat saivat revanssin kotihallissaan kärsimälle tappiolleen.Koko ottelun ajan oli nähtävissä, että vieraat olivat kaikessa isäntiä edellä. Kokkolalaisten liike oli parempaa, joukkue voitti kaikki kaksinkamppailut ja pelasi omilla vahvuuksillaan sangen järkevästi. Hienouksia ei sinällään nähty, mutta todella perusvarmaa peliä sitäkin enemmän. Siis vierasjoukkueen osalta.Kotijoukkueen oli tarkoitus levittää peliä laitojen kautta ja käyttää Tommi Haanpäätä ja Samir Bouroussia, mutta siinä puuhassa ajettiin haaksirikkoon jokseenkin totaalisesti. Harvassa olivat ne kerrat kun taitava kaksikko sai pallon tai pystyi sillä mitään tekemään.”KPV oli meitä edellä jokaisella osa-alueella. Me emme saaneet pelistä mitään otetta. Sen näkee, että suurin osa porukasta on vain ollut kolme viikkoa”, tuhahti joukkuetta luotsannut Esa Haanpääakatemiavalmentaja Petri Kangaskokon oltua vatsataudissa kotosalla. Ehkä olikin säädyllistä, ettei Kangaskokon tarvinnut kärsiä enempää katselemalla heikkoa esitystä.Ottelun avausmaali syntyi vieraiden nopean Teemu Hietalan otettua pallon hienosti alas ja paineltua karkuun. Vili Rajamäki kaatoi Hietalan rangaistusalueella, eikä tilanteessa ollut mitään epäselvää, vaan pallo kiikutettiin täysin oikeutetusti pilkulle. Siitä sen tulitti ohi Toni Koivusaaren viime kesänä SJK:n paidassakin kertaalleen farmisopparilla pelannut Aleksi Paavolainen. Virtuaalinen pelikello näytti ottelun 23. minuuttia.Olisi voinut kuvitella, että kotijoukkueen kokeneemmat akateemikot olisivat piiskanneet ryhmää ryminään, mutta moinen visio jäi vain mielikuvaksi. KPV jatkoi edelleen ottelun hallintaa ja piti kotijoukkueen pihdeissään.Jos oli huono TP-Akatemia, ei tuomaristokaan ihan puhtaita papereita ottelusta saa. Se, miksi näin voi todeta, ei liity suurestikaan pelillisiin asioihin, vaan siihen, että kolmikolla ei ollut paljon ajantajua matkassaan, sillä tauollekin lähdettiin viisi minuuttia etuajassa. Sen lisäksi ottelupöytäkirjasta jäi vaihto merkitsemättä ja ns. tekninen aluekin tuntui olevan purkkapallon lailla venyvä käsite. Pieniä juttuja, mutta asioita, joita ei sovi vasurilla hoidella. Ei edes akatemiaotteluissa. Luonnollisestikaan tuomaristo ei ollut kuitenkaan läheskään yhtä heikko kuin kotijoukkue, jota KPV vei toisella jaksolla entistä kiihtyvämmällä vauhdilla.Vajaan tunnin jälkeen vieraiden targetpelaaja, Samu Laitinen tulitti upeasti yläkulmaan ja vain kuusi minuuttia ennen ottelun loppua kotijoukkueen Miika Korpela tarjoili namupaikan vieraiden Teemu Hietalalle, joka ei noin viidestä metristä erehtynyt.”Ei tästä jäänyt paljon lapsille jutusteltavaa. Liike oli huonoa, hävittiin kaksinkamppailut ja KPV oli selkeästi parempi. Ainoa hyvä puoli oli se, että saatiin tehtyä kaikki vaihdot”, tiivisti Haanpää ottelun jälkeen tunnelmat.”Me emme pystyneet yhtään pelaamaan. Kyllä harjoittelun merkitys näkyy”, lisäsi Haanpää. Niin näkyy, sen sai joukkue kokea kitkerästi.TP-Akatemialla on nyt takana viisi ottelua. Niistä tilillä on kolme voittoa ja kaksi tappiota, eli pullat ovat kuitenkin mukavasti uunissa. Sopii toivoa, että ottelu oli vain kauneusvirhe muuten melko mukavasti sujuneella kaudella.TP-Akatemia: Toni Koivusaari, Niko Nauholz, Henri Huilla, Miika Korpela, Vili Rajamäki (v, 65. Sami Viljanen, v), Kalle Taimi (40. Jaakko Vähäpesola), Jaakko Lampi, Juho Pajula (v), Tommi Haanpää, Samir Bouroussi (65. Akseli Metsä-Ketelä), Teemu Penninkangas