B avasi voitolla

B avasi voitolla KPS – TP-Seinäjoki 2-4 (2-3)08 min 1-0 x.x.23 min 1-1 oma maali25 min 2-1 Juuso Myrskog37 min 2-2 Jaakko Vähäpesola42 min 2-3 Jarno Takamäki80 min 2-4 Teemu PenninkangasTP-Seinäjoen avausottelu B-junioreiden Ykkösessä oli juuri niin vaikea kuin olisi voinut pahimmissa ajatuksissa kuvitella. Kotijoukkue Kokkolan Palloseura pisti ihan tosissaan hanttiin Ykspihlajan hyvällä kentällä aiheuttaen vierasjoukkueen kannattajille ylimääräisiä sydämentykytyksiä iskemällä ensimmäisellä puoliajalla harvoista paikoistaan sangen kipeästi. Peli ei ehtinyt vanhentua kuin noin kahdeksan minuuttia kun pallo oli ensimmäisen kerran vierasjoukkueen verkossa. Maalivahti Toni Koivusaari pystyi torjumaan ensimmäisen laukauksen loistavalla venymisellä hirteen, mutta paluupallon pisti KPS:n hyökkääjä maaliin. Sopiikin ihmetellä, missä olikaan vieraiden alakerta kyseisessä tilanteessa.Vaikka isännät ottelua johtivatkin, vieraat dominoivat kuitenkin ottelua. Pallo pysyi kyllä mallikkaasti hallussa, mutta mielikuvitus puuttui nuorten pruukilaisten otteista. Pallot pelattiin niin pelitilanteissa, kuin erikoistilanteissakin vieraiden nivusvaivaisen maajoukkuetason maalivahdin, Saku-Pekka Sahlgrenin ulottuville aivan liian yksinkertaisesti.Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin 23. minuutilla Teemu Penninkankaan hyvän nousun jälkeen. ”Penni” paineli kohti kulmaa ja keskitti kovan matalan pallon keskelle, missä KPS:n oma pakki pisti jalkaansa väliin ja pallo oli verkossa.Vaikka TP-Seinäjoki oli joukkueista selvästi parempi, meni sormi ihan liian usein suuhun oranssipaidoilla. KPS keskittyi puolustamaan ja iskemään terävästi paikan saadessaan. Vain pari minuuttia TP-Seinäjoen tasoituksesta isännät menivät uudelleen johtoon. Todella laaduttomasti ottelun tuominnut erotuomari Mika Nikkilä katsoi ensin hyötynäkohtaa ja päästi KPS:n pelaajan laukomaan läpiajopaikasta. Kun pallo painui pöpelikköön, hän puhalsi kaikkien yllätykseksi vapaapotkun edeltävästä tilanteesta käsivirheen takia, joka jo sekin oli melko kaukaa haettu ratkaisu.Siitä huolimatta ei voi kuin todeta Juuso Myrskogin kunniaksi, että nuori mies tulitti pallon erittäin viileästi TP-Seinäjoen verkkoon johtomaalin merkiksi.Vieraat heräsivät omalla tavallaan eloon kun pelikellossa oli ensimmäistä puoliaikaa jäljellä vain kolmisen minuuttia. Varsin kohtuullisesti kärjessä pelannut Jaakko Vähäpesola pääsi tasoittamaan ottelun 37. minuutilla ja vain muutamaa hetkeä myöhemmin hän rakensi Jarno Takamäelle paikan, josta kukaan ei olisi voinut erehtyä. Eipä erehtynyt Takamäkikään ja näin tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.Toisen puoliajan alussa sekä Juuso Koskela, että Teemu Penninkangas pääsivät tulittamaan aivan loistavista paikoista, mutta tuloksena oli vain kaksi maalipotkua. Nuoret miehet tulittivat pallot lähes maata kiertävälle radalle, eikä syynä ollut muu kuin huolimattomuus tekopaikoissa.Loppujen lopuksi sinetti KPS:n arkkuun tuli Teemu Penninkankaan naulaamana. ”Penni” viimeisteli ottelun loppunumeroiksi 4-2 –vierasvoiton pelikellon oltua jo ottelun viimeisen minuutin kohdalla. Syötön maaliin antoi Saku Koskinen.Vaikka Kokkolasta tulikin rattoisan kesäretken päätteeksi mukaan kolme pistettä, on vierasjoukkueen turha paukutella henkseleitään. Ottelussa oli toki paljon hyvää, mutta samalla oli aistittavissa tiettyä velttoutta ja asenteen puutetta. Onhan se selvää, että nuoret pelimiehet tykkäävät pallosta, mutta suoranainen hölmöys ja itsekkyys on tyhmää. Paikkoja maaleihin olisi kyetty helposti luomaan vieläkin enemmän jos peliväline olisi liikkunut rivakammin. Myös erikoistilanteiden pelaaminen, eli vaparit ja kulmat, olivat jossakin itkettävän ja naurettavan rajamailla.Pruukilaisten on syytä muistaa, että KPS ei ole lähelläkään Ykkösen eliittiä loistavasta maalivahdistaan huolimatta. Peleissä on syytä löytyä samaa asennetta, jolla FC Honka ja PK-35 kaatuivat SM-sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa.Toki oli mainiota, että voitto lähti matkaan Kokkolasta, mutta nyt on syytä keskittyä tekemään töitä aikaisempaakin enemmän. Ei se oikeasti sen vaikeampaa ole.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Henri Huilla, Miika Korpela, Jarno Takamäki (41. Juuso Koskela (72. Akseli Metsä-Ketelä)), Saku Koskinen, Niko Nauholz, Niko Lehdontie, Teemu Penninkangas, Juho Pajula (v), Jaakko Vähäpesola