B-junnuille helpot pinnat

B-junnuille helpot pinnat TP-Seinäjoki – AC Kajaani 4-0 (3-0)13 min 1-0 Niko Nauholz21 min 2-0 Jaakko Vähäpesola22 min 3-0 Juuso Koskela42 min 4-0 Juuso KoskelaTP-Seinäjoki otti toisen voiton syyskierroksen Ykkösessä hassuttamalla AC Kajaania mielin määrin. Vaikka voitto lopulta lohkesikin ”vain” neljällä maalilla, oli tasoero joukkueiden välillä huima. Vierailla ei ollut ainuttakaan tekopaikkaa ja maalivahti Toni Koivusaari taisikin hyytyä tuimassa Prunttimäelle ominaisessa tuulessa.Kotijoukkueen avausmaalin pääsi Jaakko Lammen antamasta vapaapotkusta viimeistelemään ylös noussut Niko Nauholz vajaan vartin pelin jälkeen. Maali oli ”Napalle” kauden ensimmäinen osuma ja jo ennen sitä kotijoukkue olisi voinut johtaa peliä kolmella maalilla.Reilun 20 minuutin pelin jälkeen isännät iskivät kahdesti minuutin sisään. Ensin Niko Lehdontie antoi loistavan syötön Jaakko Vähäpesolalle, joka tyylitteli tilanteeksi 2-0 ja vain minuuttia myöhemmin ”Vähis” jatkoi päällään Juuso Koskelan läpiajoon, josta Koskela teki kauden ensimmäisen osumansa vieden kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon.Vaikka TP-Seinäjoki lepuutti osaa pelaajistaan ja teki runsaasti vaihtoja, ei AC Kajaanilla ollut ottelussa mitään mahdollisuuksia. Isännät loivat jatkossakin paljon paikkoja, joista olisi huolellisemmalla viimeistelyllä tullut helposti kymmenkunta osumaa.Nyt joukkue tyytyi iskemään heti toisen puoliajan aluksi neljännen maalinsa ja sen jälkeen pelailtiin, kikkailtiin ja hassutettiin vastustajaa muilla osa-alueilla.Pelin viimeisen maalin teki päivän toisen osumansa viimeistellyt Juuso Koskela saatuaan jälleen syötön Niko Lehdontieltä.Kotijoukkueen alakerrassa Miika Korpela pelasi erittäin vahvasti, vaikka eipä puolustuksella erityisen hankalia hetkiä ollutkaan. Vaihdosta kehiin tullut Aleksi Metsä-Ketelä oli varsin pirteä laidallaan ja Saku Koskinen vei keskikentällä vastustajia mennen tullen tultuaan kentälle tauolta.Sarja ei varmasti jatku aivan näin helpoilla otteluilla, sillä seuraavaksi TP-Seinäjoki matkustaa Ouluun OLS:n vieraaksi ensi sunnuntaina.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Niko Nauholz, Juho Pajula (55. Henri-Matias Latosaari (v)), Miika Korpela, Vili Rajamäki, Niko Lehdontie, Jaakko Lampi (41. Aleksi Metsä-Ketelä), Jesse Jääskeläinen (70. Joonas Kuivalainen), Teemu Penninkangas (41. Saku Koskinen), Jaakko Vähäpesola (50. Santtu Kimpimäki), Juuso Koskela (50. Jarno Takamäki)