Millin verran parempia

Millin verran parempia Kaskö IK – TP-Seinäjoki 0-5 (0-2)06 min 0-1 Miika Asunmaa43 min 0-2 Miika Asunmaa49 min 0-3 Miika Asunmaa51 min 0-4 Samir Bouroussi90 min 0-5 Juho Mäki-MaunusTP-Seinäjoen Nelosessa pelaava edustusjoukkue jatkaa erittäin vahvaa menoaan. Perjantai-iltana kotijoukkue Kaskö IK joutui melkoiseen myllytykseen Myllylahden idyllisellä kentällä vierasjoukkueen iskettyä puhurin tavoin kimppuun. Tasoero oli lopulta erittäin selvä, eikä lukemissa ollut yhtään liikaa. Vieraiden kuudes, seitsemäs tai kahdeksas maali olivat lähempänä kuin vieraiden ensimmäinen osuma ottelussa, jossa kentän sankari oli kolme ensimmäistä maalia hattutemppuillut Miika Asunmaa. ”Milli” on nyt viimeistellyt kahdessa ottelussa yhteensä neljä maalia.Vierasvoittonsa turvin TP-Seinäjoki jatkaa syyskierrosta tappioitta ja sarjan kärkipaikalla tasapistein VIFK Young Boysin kanssa. Oranssipaidat ovat voittaneet molemmat pelaamansa ottelut samoin lukemin Nurmon Pallon saatua kyytiä ensimmäisellä kierroksella.Kaskisissa joukkue sai hyvän alun otteluun. Toisesta kulmurista vieraat pystyivät luomaan tekopaikan ja Asunmaa pääsi ohjaamaan laukauksen verkkoon läheltä ohi alkukauden TP-Seinäjoen väreissä pelanneen Niclas Sandelinin.Maalin jälkeen kotijoukkue sai hieman otetta ja Petri Välimäki joutui esittämään pari erinomaista torjuntaa. Vartin pelin jälkeen Kaskö IK pystyi hieman lähentelemään vieraiden maalia, mutta TP-Seinäjoen puolustus kesti mainiosti. Juuri ennen taukoa Miika Asunmaa iski toistamiseen. Palloa liikkui hienosti pruukilaiselta toiselle ja lopulta Ville Pakkala pelasi pallon Asunmaalle, joka tulitti pelivälineen läheltä ylös maalin kattoon. Tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.Vaikka vieraat pelasivatkin myötätuuleen ensimmäisen puoliajan, vasta toisella alkoi tapahtua oikein tosissaan. Kelloon tuli vain vajaat neljä minuuttia lisää ja Asunmaa oli ahnaasti jälleen asialla. Maaliin teki aivan loistavan esityön laidallaan hyvän pelin pelannut Timo Rauhala. ”Erpu” kieputti pakin ulos kuvioista keskiviivan tuntumassa ja ajeli kohti päätyä antaen namupassin Asunmaalle, joka ei erehtynyt, vaan viimeisteli knallinsa.Tämäkään ei riittänyt vieraille. Vain pari minuuttia myöhemmin Samir Bouroussi sai pallon keskialueella ja pääsi kuljettamaan poikki kentän yllättäen Sandelinin Kaskö IK:n maalilla tarkalla laukauksellaan, joka lähti noin 25 metristä. Numerot olivat vieraille jo 4-0.Vaikka ottelun viimeistä osumaa jouduttiinkin odottamaan aivan pelin viime hetkille saakka, oli vierailla koko joukko paikkoja toisella puoliajalla. Sinällään sillä ei ollut merkitystä, tuliko lisäosumia vai ei, mutta peliajan oltua jo täynnä pääsi vaihdosta kehiin tullut Juho Mäki-Maunus sinetöimään loppunumeroiksi 5-0 vieraille.Ottelu oli kokonaisuutena aivan erinomainen esitys TP-Seinäjoen ryhmältä. Se, että KaIk pystyi keväällä nappaamaan Seinäjoelta pisteen itselleen, tuntuu nyt melko järkyttävältä. Kotijoukkue ei pysynyt jalalla millään tavalla hyvin liikkuneen vierasjoukkueen kyydissä toisella puoliajalla. Ero oli juuri niin suuri kuin sen pitikin olla.Valmentaja Esa Haanpää oli omiensa esitykseen aiheellisesti aivan tyytyväinen, sillä seuraavaksi vastaan asettuu toinen kuudessa pisteessä oleva ryhmä, VIFK Young Boys, vieraskentällä.”Meidän on pelattava edelleen fiksusti ja omaa peliämme keskittyen huolella tekemiseen. Toisella puoliajalla ottelussa oli näkyvissä tosi hyviä juttuja meidän pelissämme. Pojat tekivät juuri niitä asioita, joita tauolla teroitimme. Ei siellä ollut ainuttakaan heikkoa lenkkiä tänään”, kiitteli Haanpää joukkuettaan.Totta joka sana, sillä Kaskö IK ei kyennyt puhkaisemaan TP-Seinäjoen kuparista. Eniten harmia vieraiden puolustukselle tuotti Antti Virkkunen ottelun ensimmäisen puoliajan puolivälin tienoilla, mutta otteitaan hyvin loppua kohti terästänyt Ilpo Tuulari piti miehen lopulta hyvin kurissa. Myös Vaasasta hankittu Tom Svarvar laukoi hanakasti ja oli ihan kohtuullinen tälle tasolle, vaikka jalka ei ehkä enää liikukaan kuten aikaisemmin.Kohtuullisen siistissä ottelussa muutaman kotijoukkueen pelaajan turhautuminen näkyi lopussa hiukan turhina koiruuksina, joista erotuomari Christoffer Sund joutui antamaan varoitukset Ludwig Siegfridsille ja Nicholas Lundeniukselle. Vieraille ei tällä kertaa kortteja noussut. Arvovaltainen raati palkitsi joukkueiden parhaina juuri Siegfridsin ja Miika Asunmaan.