B- junnuille tappio Pietarsaaressa, voitto Seinäjoella

SJK-j B- junnut pelasivat sunnuntaina pisteistä Pietarsaaressa SM-karsintasarjassa Jaroa vastaan. Jaro oli tyly isäntä ja lähetti vierasjoukkueen pisteittä kotimatkalle. Ottelu päättyi lopulta 6-2 (2-1). Vaikka numerot ovat tylyt ja tulosta on kunnioitettava, peli oli kuitenkin tasainen, ottelun loppua lukuunottamatta.

"Aloitimme hyvin ja kontrolloimme palloa. Jaro loi kuitenkin muutaman vaarallisen vastaiskun laitojen kautta. Emme onnistuneet puolustuspelissä riittävän hyvin vastustajan nopeita ja taitavia laitureita vastaan."

Maalinteon aloitti SJK. Pelattiin nopea tilanteenvaihto eteenpäin laidassa. Iiro Hautala tarjoili loistavan syötön Jaron linjan taakse, jonne Emil Pannula kirmasi. Emil viimeisteli karsintasarjan neljännen maalinsa läpiajosta hallitusti, kun peliä oli pelattu 30 minuuttia. Jaro tuli peliin kuitenkin paremmin mukaan maalin jälkeen ja tekikin kaksi maalia siirtyen johtoon ennen tauolle siirtymistä.

SJK-j tuli takaiskuista sisuuntuneena toiselle jaksolle ja saikin tasoituksen ottelun 42 minuutilla. Oskari Aunula pelasi kulmapotkun jälkitilanteesta Samir Radwanille maalin eteen, josta Samir siirsi pallon tyhjään maaliin.

"Tasoituksemme jälkeen näytti siltä, että otamme taas kuskin paikan pelissä ja meillä olikin mahdollisuudet siirtyä johtoon, kunnes Jaro iski taululle 3-2. Tuolloin peliä oli pelattu 55 minuuttia. Vielä senkin jälkeen oltiin pelissä hyvin mukana ja loimme muutaman maalipaikan ja mahdollisuudet tasoitukseen, kunnes Jaro iski 4-2 viisi minuuttia ennen loppua. Näin peli oli käytännössä ohi. Loppu oli kosmetiikkaa ja Jaro teki maalit pelin lopussa, kun nostimme pelaajia ylös."

"Pelissä oli paljon hyvää, mutta paljon toisaalta löytyi myös kehitettävää. Pojat taistelivat hyvin ja tekivät parhaansa, tällä kertaa ei vain riittänyt ja Jaro ansaitsi voittonsa. Sarja on kuitenkin kesken ja ensimmäistä tappiota ei liikaa jäädä murehtimaan vaan mennään kohti seuraavan viikonlopun peliä." Jutteli joukkueen valmentaja Jyri Hietaharju.

Samaan aikaan SJK-j toinen joukkue kohtasi Wallsportissa VPS-j B2 ryhmän harjoitusottelussa. Tuossa ottelussa SJK-j hallitsi ottelua ja voittikin lopulta 3-1 (1-0). SJK-j kokoonpanossa oli pelaajia kolmesta eri ikäluokasta. Pääasiassa pelissä pelanneet harjoittelevat B- junnujen ryhmässä, mutta mukaan oli nostettu myös muutama C-15 pelaaja.

Ottelun maalitehtailu alkoi heti toisella minuutilla, kun Saku Kulmalan sivuvapari tavoitti maalinedestä Juuso Lindgrenin pään. Juuson pusku painui vastustamattomasti maalin alakulmaan. SJK-j jatkoi hallintaa ja syöttöpeli kulki. Peli oli hyvin kontrollissa läpi koko ottelun.

Lisäosumia jouduttiin odottamaan kuitenkin aina pelin toiselle jaksolle saakka. Ottelua oli takana 54 minuuttia, kun taululle vaihtui 2-0 lukemat. Lauri Polari keskitti maalille Matti Vähäpesolalle, jonka laukauksen vastustajan puolustaja blokkasi. Tilanne pelattiin hienosti loppuun ja Markus Rajamäki tälläsi paluupallon maaliin. Maalitehtailu jatkui vain muutama minuutti edellisestä. Matti Vähäpesola nosti hallitun syötön keskialueelta VPS puolustuslinjan taakse, jonne Lauri Polari ajoitti hienosti juoksunsa. Lauri viimeisteli hallitusti 3-0 maalin ensimmäisellä kosketuksella ohi vastustajan maalivahdin.

Vierailijoiden kavennus nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun VPS riisti pallon keskialueella ja pelasi syötön maalintekosektoriin, josta sijoitus takakulmaan.

Kaikki kunnossa olleet pelaajat saivat peliaikaa viikonloppuna, mikä on hienoa. Pelituntuma pysyy yllä ja kilpailu pelipaikoista on aitoa.