BSM ja Jaro tasasivat

TP-Seinäjoki – FF Jaro 3-3 (0-216 min 0 – 1 Antti Palohuhta26 min 0 – 2 Antti Palohuhta58 min 1 – 2 Joonas Kuivalainen61 min 2 – 2 Erno Ruismäki69 min 3 – 2 Veli-Pekka Pajula76 min 3 – 3 Lukas OhlsTP-Seinäjoen ja pietarsaarelaisen FF Jaron B-junioreiden SM-karsintasarjaan valmistautuvat joukkueet kohtasivat sunnuntain iltapäiväottelussa Wallsport Areenassa. Lopputulos 3-3 (0-2) kuvaa aika hyvin ottelun voimasuhteita.Kotijoukkue aloitti ottelun vaisusti ja jotenkin haluttomasti. Vastustaja vei kaksinkamppailut puhtaasti hyväkseen ja esimerkiksi pääpalloissa hävittiin järjestään kentän molemmissa päissä. Jaron pojat pystyivät pelaamaan järjestelmällisemmin. Peli oli maltillisempaa ja pallo kiersi paremmin kuin oranssipaitaisilla pelimiehillä. TP:n puolustus oli jatkuvasti helisemässä kookkaan ja taitavan Jaro-hyökkääjän Antti Palohuhdan kanssa. Ripaus kovuutta lisää olisi ollut kovasti tarpeen. Oma hyökkäyspeli yskähteli, kun punapaidat hallitsivat keskikenttääkin.Jaro maalasi avausjaksolla kahdesti. Ensin yhdeksännellä peliminuutilla ja uudelleen 26. minuutilla. Molemmista maaleista vastasi juuri Palohuhta. Kumpaakaan maalia ei voi laittaa maalivahti Tuomas Karjanlahden piikkiin, sillä oman joukkueen puolustuspeli oli noissa maalitilanteissa pahasti vastustajaa jäljessä.Toiselle jaksolle TP sai heti paremman draivin päälle. Syöttöpeli parantui ja palloja alettiin voittaa omalle joukkueelle. Vaihdotkin tuntuivat piristävän peliä. Vastustaja saattoi jopa väsähtää, kun avausjaksolla säästeliäästi pelanneet pruukilaiset painoivat pelin mukavasti vastustajan kenttäpäätyyn. Tilanteita alkoi tulla ja vihdoin 58. peliminuutilla Joonas Kuivalainen täräytti pallon pesään maalin edestä saatuaan hienon syötön hyvässä pelivireessä olleelta Veli-Pekka ”Vemmu” Pajulalta. Vain neljä minuuttia myöhemmin peli oli jo tasoissa, kun viime kauden SM-sarjan maalinsylkijäihme Erno Ruismäki onnistui maalinteossa saatuaan luukulle syötön Vemmu Pajulalta. Vemmu otti laidalla pitkän avauksen hienosti rinnalla alas ja pienen spurtin jälkeen laittoi pallon tarkasti Ernolle.Tasoitusmaalin jälkeen peli kääntyi hetkeksi täydellisesti isäntien hallintaan ja 70. peliminuutilla Vemmu Pajula kruunasi päivänsä viemällä TP:n 3-2 johtoon pienestä kulmasta onnistuneella vedollaan. Maaliinsa Vemmu sai hienon syötön Aleksi Ahteelta. Muutoinkin hyökkäys oli komean syöttöpelin tulos. Tässä vaiheessa olisi kovasti toivonut TP:n onnistuvan sen verran jäädyttämään peliä, että arvokas päänahka olisi saatu heilahtelemaan lanteille. Harmillisesti se jäi vain haaveeksi, sillä vain neljä minuuttia ennen loppua (76. min) vastustaja päästettiin keskikentältä alkaneeseen voimakkaaseen läpijuoksuun, jonka päätteeksi pallo lillui toisella jaksolla maaliin vaihdetun Tuomas Tuomaalan takana maaliverkoissa. ”Tuppu” ei voinut maalille mitään. Ottelun jälkeen TP-Seinäjoen valmennuskaksikko Ismo Koskela & Jukka Metsä-Ketelä oli kohtuullisen kaksijakoisissa mietteissä. Sarja-avaukseen on toki neljä viikkoa aikaa, mutta tämänkin ottelun perusteella on vielä paljon hiottavaa, jotta sarjassa pelattaisiin sen tason mukaista peliä. Valmentajat totesivat, että kolme vastustajan verkkoon tehtyä maalia on toki hyvä suoritus, mutta SM-tasolla ei ole varaa antaa vastustajalle kolmea maalia. Virheistä vastustajan maalit yleensä tulevat ja Jaro –ottelussa pari maalia tuli aivan vain omista virheistä. Virheiden minimointi on siis hyvä tavoite jatkossa. Ehkäpä se toteutuu vain sillä, että otteista saadaan häivytettyä se Ismo Koskelaa kovasti harmittanut flegmaattisuus, jota ensimmäisen jakson pelissä oli ikävästi nähtävissä.– Positiivista oli se, että noustiin 0-2 -tappioasemasta 3-2 johtoon, mutta kyllä toisaalta lopun johtoasema olisi pitänyt pystyä pitämään, eikä päästää vastustajan kaveria keskialueelta karkumatkalle ja tasoittamaan peliä. Toinen jakso oli parempaa peliä. Ekalla puoliajalla etäisyydet olivat liian suuret. Peli oli levotonta, kun pakka ei pysynyt tiiviinä. ”Iikori” Koskela nosti aiheellisesti muutaman nimen esille muuten niin tasaisen harmaahkosta ryhmästä.– Kyllä Pajulan ”Vemmu” oli kentän kunkku. Aleksi Ahde tuli toiselle jaksolle hyvin sisään vaihdosta. Raitt Peltojaa kokeiltiin B-junnuissa ensimmäistä kertaa vasempana pakkina ja hän onnistui hyvin. Myös Sami Viljanen onnistui omalla paikallaan.TP-Seinäjoen BSM –joukkueen seuraava tasonmittaus tapahtuu ensi viikonvaihteessa Vantaalla, jossa pelataan kova, viime kauden SM-sarjan kahdeksan parhaan joukkueen Young Talents Cup.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Matti Rajala, Henri Huilla, Antti Viita, Pekka Rousu, Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen, Akseli Metsä-Ketelä, Veli-Pekka Pajula, Erno Ruismäki, Joonas Kuivalainen. Vaihdosta: Tuomas Tuomaala, Raitt Peltoja, Aleksi Ahde ja Pekka Jaskari.