BSM kärsi avaustappion

Ilves – SJK-juniorit 2-0 (2-0)

05 min 1-0 Artturi Ruuth

22 min 2-0 oma maali

B-junioreiden SM-sarjan kolmas ottelu osoittautui juuri niin vaikeaksi kuin osattiin ennakoidakin. Kauden toinen vierasottelu nimittäin toi SJK-junioreiden tilille ensimmäisen tappion kotijoukkue Ilveksen aiheuttamana. 

Jo ennen ottelun alkua nähtiin pieni erikoinen episodi toisen avustavan loukkaannuttua ja näin pelin alku siirtyi kolmella vartilla. Se tuskin oli mikään syy sille, että ottelun alussa vierasjoukkueen ajatusmaailma oli edelleen bussimatkalla.

– Oltiin askel jäljessä alussa ja päästettiin Ilves johtoon. Siinä oli löysää puolustamista vasemmalla laidalla ja maalin edessä. Ilves viimeisteli keskityksestä 1-0 johtonsa, tilitti vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju ensimmäisen maalin syntymistä jo kamppailun viidennellä peliminuutilla.

Takaiskuosuman jälkeen myös vierasjoukkue päätti osallistua kipaurheiluun. Sekä Jussi Vähäpesola, että Emil Pannula saivat tilanteet, joista olisi voinut vaikka tasoittaakin matsin, mutta tällä kertaa ei palloa saatu verkkoon.

– Meillä tuli harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä, sekä hävittyjä kaksinkamppailuja melkoinen määrä läpi ottelun. Harhasyötöstä keskialueella lähti myös toiseen maaliin johtanut tilanne. Siitä syntyi Ilveksen kulma, joka tuli läpi ryhmämme ja kimposi omasta pelaajastamme maaliin, harmitteli Hietaharju tupsukorvien toista maalia jo 22. minuutilla.

Toisella puoliajalla SJK-juniorit hallitsi kyllä palloa ehkä kotijoukkuetta enemmän, mutta todella vaarallisille tekopaikoille ei kauheasti ollut asiaa. Sen havaitsi myös Hietaharju.

– Ihan liian vähän päästiin tekopaikoille. Ilves puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti ja ansaitsi pisteet kovalla työllä. Meillä oli vaikeuksia murtautua maalipaikoille. Kerran saatiin kulmasta pallo maaliin, mutta tuomari näki tilanteessa rikkeen joten siitä tuli vapari Ilvekselle. Tämän lisäksi meillä oli ainoastaan muutama laukaus ja Emil oli kerran läpi, mutta maalivahti torjui, jatkoi Hietaharju.

– Pojat eivät tappioasemasta huolimatta lopettaneet pelaamista vaan yrittivät loppuun saakka, tästä kiitosta heille. Tosin, paljon parantamista jäi seuraavaan peliin. Ja tätä koitetaan työstää viikko kun KuPS saapuu ensi lauantaina keskarille. Pelejä tulee eikä päätä laiteta pensaaseen tappion jälkeen, ensi lauantaina on taas paikka näyttää kuinka hyviä ollaan, tiivisti "Jylppy" tunnelmat.

Ottelussa lensi molemmilta yksi pelaaja suihkuun. Ensin katseli kotijoukkueen Niilo Jokinen toista keltaista jo kamppailun 58. minuutilla ja lopuksi kun pelattiin jo lisäajan kolmatta minuuttia, sai kippari Oskari Aunula, toisen keltaisen korttinsa ja joutuu näin huilaamaan tulevan lauantain ottelun.