BSM todelliseen sudenpesään

SM-sarjan voitollisesti aloittanut SJK-junioreiden B-junnuryhmä matkustaa lauantain otteluun pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Vastaan asettuu viime kesänä täysin ylivoimasesti C15-junioreiden Kai Pahlman -lopputurnauksen voittanut Käpylän Pallo.

KäPa voitti myös SM-karsinnan toisen lohkon voittaen yhdeksästä pelistään kahdeksan ja pelaten tasan lohkossa kakkoseksi tulleen HJK:n kanssa numeroin 2-2. Pahiten KäPa ryöpytti FC Viikinkejä (9-0) ja VJS:aa (8-0), mutta kylmää oli kyyti SM-sarjaan nousseille PKKU:lle (4-1) ja PK-35:llekin (4-0).

Kaikilla mittareilla vastassa on sarjan suurin ennakkosuosikki, jolle lauantain kamppailu on muuten vasta ensimmäinen sarjassa. Eipä Talin jalkapallohalliin silti kannata nöyristelemään mennä. Jos niin tekee, niin on ihan varmaa, että kyyti on kylmää.

Vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju saa nyt joukkueeseensa takaisin kippari Oskari Aunulan ja toppari Aapo Kuivilan, jotka puuttuivat edellisestä pelistä. Oskari kärsi pelikieltoa ja Aapo oli reissussa. Nyt on rituaalit hoidettu ja kaksikko vahvistaa selvästi ryhmää.

Kannattaa kuitenkin huomioida se, että erityisesti vaihdosta avausottelussa VPS-junioreita vastaan tullut Nuutti Salo pelasi todella hyvän toisen puoliajan keskikentällä, eli hän tarjoaa valmennukselle lisää oivallisia vaihtoehtoja.

Vaikka jokainen joukkue varmasti lähteekin oman pelinsä kautta kamppailuihin, kannattaa ainakin KäPan Akseli Ollilaa pitää silmällä, sillä nuorukainen mätti SM-karsintasarjassa kymmenen maalia yhdeksässä ottelussa. Myös seitsemän maalia tehnyt Anton Tuominen on syytä pitää pihdeissä.

Voitollisessa VPS-j -matsissa maalinteossa onnistuivat laitapakki Johan Lamberg ja keskikentän kuvernööri Onni Valakari, joka ratkaisi voiton aivan kamppailun lopussa komealla yksilösuorituksellaan. 

KäPaa vastaan ei ole turhan usein päästy pelaamaan, sillä välimatkakin sen jo aiheuttaa. Silti juuri tällaisia kamppailuita pitäisi saada jo talvikaudella mahdollisuuksien mukaan paljon, nämähän ne pelaajia kehittävät. 

Ottelu alkaa klo 16.00 Talin Jalkapallohallissa, Helsingissä. Tervemenoa kannustamaan poikia!