Komea voitto Helsingistä

KäPa – SJK-juniorit 0-1 (0-0)49 min 0-1 Onni Valakari

Oma koira puraisi kipeästi Talin jalkapallohallissa SJK-junioreiden Onni Valakarin upotettua vasurillaan komean vaparin vastustamattomasti isäntäjoukkueen maaliin kun toista puolaikaa oli pelattu hieman alle kymmenen minuuttia. Valakarille maali taatusti maistui, onhan hän saanut palloiluoppinsa juuri Käpylän Pallossa.

Vierasjoukkue lähti B-junioreiden SM-sarjan kamppailuun selkänä altavastaajana, olihan KäPalla kasassa melkoinen ryhmä, jolla se mm. voitti Kai Pahlman lopputurnauksen finaalissa viime kesänä Seinäjoella HJK:n peräti 4-0. Joukkue oli myös voittanut oman SM-karsintasarjan lohkonsa ylivoimaiseen tyyliin.

Nämä faktat eivät kuitenkaan poistaneet sitä tosiasiaa, että yksittäisessä ottelussa voi sattua mitä hyvänsä ja niin todellakin sattui. Jyri Hietaharjun suojatit tylsyttivät tarkalla pelaamisellaan vahvan vastustajan, joka säästeli maalitykki Akseli Ollilaa päästäen tämän kehiin vasta toisella puoliajalla. Tosin tuloksettomasti.

Tiiviisti puolustanut SJK-j oli ensimmäisellä puoliajalla varmastikin vastaanottavana osapuolena, mutta organisoitu koko joukkueen puolustaminen piti KäPan pääsääntöisesti poissa parhaan sektorin tekopaikoilta ja ne kerrat kun mustapukuiset pääsivät maalintekoa yrittämään maalivahti Niilo Peräaho nollasi jokaisen yrityksen.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin SJK-j otti pelistä otetta ja sai kotijoukkueen pelaat turhautumaan sen verran pahasti, että saldona oli kolme erittäin rumaa taklausta, joista heilahti keltainen kortti todella ikävästi Iiro Hautalan vaihtokuntoon teloneelle Jyri Kiurulle, Ville Rädylle ja Roberto Danesille. Vieraista keltaista katseli puolestaan Emil Pannula avustavan vähintäänkin merkillisen liputuksen jälkeen. Avustava kun mielestään näki jotain 60 metrin päästä, mitä selkeästi lähmepänä ollut tuomari ei puhaltanut ja tokikin vain yksipuolisesti.

Hieman epävarmasti, mutta kuitenkin tasapuolisesti ottelun puhaltanut nuori tuomari selvisi pelistä lopulta kunnialla, vaikka ensimmäisellä puoliajalla vaikutti jo hetken siltä, että peli ei tule näpeissä pysymään. Kokonaisuutena nuorukainen kuitenkin selvitti matsin varsin hyvin.

Ottelun ratkaisumaalia, se kamppailun ainoa osuma, syntyi kun SJK-j sai vapaapotkun Onni Valakarin mielipaikalta maalivahdista katsottuna vasemmalta ja siitä Onni upotti kierteisen laukauksen upeasti yläkulmaan rokottaen näin entisiä pelikavereitaan kipeästi.

Vastuuvalmentaja Jyri Hietahrjun kasvot olivat kuin se kuuluisa Hangon keksi kamppailun jälkeen miehen kehuessa omiaan aivan aiheellisesti.

– On nämä kovia jätkiä. Pelasivat juuri niin kuin pitkin. Pojat tekivät hurjan määrän töitä ja taistelivat loppuun saakka kiitettävästi, kehui Hietaharju nostalgisesti oranssi-mustissa pelanneita suojattejaan.

Vaikka voitto nyt mukaan lähtikin, kannattaa muistaa, että KäPa on edelleen SM-sarjan suurin suosikki. Joukkue pelaa todella hyvää jalkapalloa ja liikuttaa palloa upeasti samalla kun myös pelaajat liikkuvat todella oikeaoppisesti. Monta peliä ei KäPa tässä sarjassa tule häviämään, se on pomminvarma juttu.

Voittonsa ansiosta SJK-j nousi nyt yksinään sarjan kärkeen kahdeksan pisteensä turvin. Toisena oleva PKKU on pisteen päässä ja kolmantena oleva TPS kahden pinnan päässä. Joukkueilla on kuitenkin eri määrä otteluita pelattuna, sillä KäPallekin matsi oli vasta sen ensimmäinen. Yhden ottelun ovat lisäksi pelanneet HJK, KuPS ja FC Espoo.

SJK-junioreiden osalta sarjapelit jatkuvat ensi viikonlopun vieraskamppailulla Seinäjoella todella vaarallisesti esiintynyttä Ilvestä vastaan Tampereella. Seuraava kotimatsi pelataan 21. toukokuuta, jolloin Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Keskuskentälle.