C14 korjasi täyspotin

SJK-junioreiden C14-ikäluokan yhdistelmäjoukkue otti omasta Puolen Suomen Liigan turnauksestaan täyden pistepotin kukistettuaan sekä joensuulaisen JIPPO:n, että toisessa pelissään riemukkaasti myös sarjajohtaja Kuopion Palloseuran.

Aamun avauspelissä oli havaittavissa lievää alkukankeutta, mutta lopulta kamppailu kääntyi ansaitusti ”vierasjoukkueena” OmaSp Stadionilla pelanneelle SJK-junioreille numeroin 4-2 (2-2).

Jo perjantaina kaupunkiin saapunut JIPPO oli mitä ilmeisimmin levännyt oivallisesti ja oli ainakin ihan ottelun alussa paremmin hereillä kuin kotijoukkue. Ottelussa kahdesti maalannut Eetu Venäläinen iski joukkueensa johtoon kamppailun 12. minuutilla ja nosti JIPPO:n myös tasatilanteeseen puoliajalle 32. minuutilla.

Tuossa välissä kotijoukkue hyödynsi kahdesti erikoistilanteensa ja taisipa pallo kertaalleen käydä myös maalipuissa.

Molemmat ensimmäisen puoliajan maalinsa SJK-juniorit iski JIPPO:n maalista katsottuna oikealta puolelta tulleista kulmapotkuista ja molemmissa asialla oli Atte Kiviluoma. Maalit syntyivät kuuden minuutin välein 24. ja 30. minuuteilla ja siinä kohtaa näytti vallan mukavalta, mutta JIPPO siis nousi vielä tasoihin.

Puoliajan jälkeen sankarinviittaan päätti pukeutua Emil Saarenpää, joka teki voittoon tarvittavat kaksi maalia 40. ja 57. minuuteilla.

Päivän toisessa ottelussa sarjaa johtava Kuopion Palloseura antoi kyytiä VPS-junioreille numeroin 4-0 (3-0) ratkaistuaan ottelun käytännössä ja kamppailun ensimmäisellä jaksolla.

Päiväpaussin jälkeen vastakkain turnauksen kolmannessa matsissa olivat sitten JIPPO ja VPS-juniorit. Vaasalaiset aloittivat ottelun ihan ok ja menivätkin johtoon, mutta toisella puoliajalla JIPPO meni menojaan ja loppunumerot kirjattiin peräti 5-1 (2-1).

Päivän kruunasi ennakkoon kahden tähän turnaukseen osallistuneen vahvimman joukkueen kamppailu, eli Kuopion Palloseuran ja kotijoukkue SJK-junioreiden välienselvittely. Ottelusta tuli todella tasokas, viihdyttävä ja tunteikas koitos, joka ratkesi vasta viimeisellä minuutilla kotijoukkueen 1-0 (0-0) –voittoon.

Molemmilla joukkueilla oli melkoinen määrä toinen toistaan parempia paikkoja pistää verkot tötterölle. Kummassakin päässä maalivahdit pelasivat erinomaisesti ja Kuopion Palloseuran päädyssä myös maalipuut pelastivat takaiskulta.

KuPS oli ennen SJK-ottelua voittanut kaikki pelaamansa viisi ottelua maalierolla 22-3. Taitava Roope Savolainen ja tehokas Niklas Orjala olivat takoneet yhteensä 12 osumaa, eli yli puolet kuopiolaisten osumista. Varsinkin Savolainen oli läpi ottelun esillä erinomaisesti tälläkin kertaa.

Vaikutti sivustakatsojan silmin, että kotijoukkue SJK-juniorit oli ensimmäisellä puoliajalla hiukan enemmän pallossa, mutta saattaa se yhtä hyvin olla optinen harhakin. Toisella jaksolla puolestaan KuPS oli kenties pallon kanssa enemmän tekemisissä, mutta nyt taisi kotijoukkue luoda vaarallisemmat paikat.

Toisen puoliajan loppu oli kotijoukkueelta hyvää tekemistä. Pelattiin ihan loppuun saakka. Ensin maalivahti Saku Kankaanpää torjui pari todella pahaa laukausta samassa tilanteessa ja lähes heti sen jälkeen kotijoukkue pääsi iskemään kipeästi. KuPS:n alakerta hölmöili kerran liikaa ja siitä pääsi Miro Koskiniemi nokikkain maalivahdin kanssa viimeistellen voittomaalin ottelun viimeisellä virallisella peliminuutilla.

Kotijoukkueesta voisi helposti nostaa esille montakin erinomaista pelimiestä. Koskiniemellä oli paikkansa aiemminkin, mutta harmitus hävisi taatusti tuuletuksen myötä taivaan tuuliin. Veeti Ristilä aiheutti lopussa paljon päänvaivaa vieraiden alakerralle ja toppari kippari Aapo Heikkilä johti loistavasti joukkojaan.

Erikseen on mainittava ottelun tuominnut nuori Aapo Saarijärvi. Vaikka ensimmäisellä puoliajalla olisi ehkä hiukan odottanut lappuja jatkuvista paidasta repimisistä, linja pysyi hyvänä, johdonmukaisena ja tarkkana ollen tasapuolinen. Ei käy isommin moittiminen.

Voitto KuPS:sta nosti SJK-juniorit erinomaisen laadukkaan juniorimatsin jälkeen sarjassa kakkoseksi KuPS:n kantaan. Ajax Sarkkiranta on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin kärkikaksikko, joten sillä on periaatteessa mahdollisuus nousta tasoihin KuPS:n kanssa, eli 15 pisteeseen. SJK-junioreilla pinnoja on nyt kuudesta pelistä kasassa 13.

Seuraavan Puolen Suomen Liigan ottelunsa SJK-juniorit pelaa 27. toukokuuta Vaasassa VPS-junioreita vastaan ja sen jälkeen on vielä jäljellä pitkä reissu Rovaniemelle, missä vastassa ovat Ajax ja Santa Claus. Nämä pelit pelataan 9.6.