Hyvä päivä Kuopiossa

SJK-junioreiden C15-junnut pelasivat Puolen Suomen Liigan turnauksen Kuopiossa ja päivää voisi kuvailla ihan onnistuneeksi. Saldoksi tuli voitto ja tasapeli, vaikka kenties enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta hyvä näinkin.

Ensimmäisessä pelissä vastassa siis isäntäjoukkue Kuopion Palloseura ja tulokseksi kirjattiin vierasvoitto SJK-junioreille numeroin 2-1 (1-1). Voiton arvoa nostaa se, että ottelun 50. minuutista lähtien vieraat pelasivat vajaalla.

– Saatiin peliin hieno aloitus. Peli ei kuitenkaan ollut kummaltakaan joukkueelta sitä normaalia omaa peliä, vaan aika paljon mentiin pitkillä avauksilla. Kyllähän siinä jännitystä riitti ihan loppuun saakka, kun lisäaikaakin pelattiin peräti viisi minuuttia, huokaili joukkueenjohtaja Jarmo Haukilahti pelin jälkeen.

SJK-junioreiden alku oli todellakin erinomainen. Niko Uutela teki pitkän nousun ja laukoi hienosti pallon verkkoon jo ottelun toisella peliminuutilla.Harmittavasti KuPS kuitenkin tasoitti jo ennen kuin pelikelloon oli ehtinyt 10 minuuttia täyteen. Lauri Prinkkilä nimittäin tasoitti ottelun kamppailun kahdeksannella peliminuutilla.

Ulosajon jälkeen vieraiden oli pakko reagoida tilanteeseen. Asioita muutettiin ja joukkue taisteli mahtavasti loppuun asti. Taistelu todellakin palkittiin, sillä maajoukkuepelaaja, Nico Rajala, nousi vieraiden sankariksi tehden voittomaalin 68. minuutilla.

Päivän toisessa ottelussa oli vastassa toinen sarjan kärkipään joukkue, eli joensuulainen JIPPO. Nyt pelin hallinta oli melkoisen selvästi SJK-junioreilla, mutta lopulta se ei riittänyt. Peli päättyi 1-1 (0-0).

Joukkueenjohtaja Jarmo Haukilahti oli pelin jälkeen ilmiselvästi harmissaan, sillä voitto tässä kamppailussa olisi ollut Kai Pahlman SM-lopputurnauspaikan kannalta merkittävä.

– Niitä paikkoja kyllä oli. Pallo taisi käydä neljä kertaa tolpissa. Tauolla korostettiin oman pelin tärkeyttä ja huolellisuutta syöttöihin. Meillä olisi keskikentällä ollut tilaa ja aikaa, maalintekoyritykset lähtivät kuitenkin liian kaukaa, Haukilahti pilkkoi ottelua sanoiksi.

Toisella puoliajalla SJK-juniorit meni ottelussa johtoon maalilla, joka ensin merkittiin Mika Saloselle, mutta sittemmin se korjattiin pöytäkirjaan omaksi maaliksi.

– No se kimpoli siellä ja onneksi meni sentään maaliin. Sitten annettiinkin heti perään pilkku JIPPO:lle, mutta Konsta Jylhä pelasti meidät siinä kohtaa, Haukilahti jatkoi.

JIPPO nousi kuitenkin tasoihin. Pelikello oli 64. minuutin kohdalla kun joensuulaisten Valtteri Laatikainen viimeisteli pistejakoon oikeuttavan tasoituksen.

– Kyllä maistui tappiolta tämä tasapeli. "Eski" otti omaan piikkiin osin, sillä runsaat vaihdot toisella jaksolla sekoittivat peliä, ajatuksena oli, että saaataisiin tuoreilla jaloilla vieläkin selkeämpi pallonhallinta ja sitä kautta saataisiin myös kaikille mukanaolijoille minuutteja. Mutta toisin kävi. JIPPO sai otteen ja me olimme pulassa. Ehkä vahva eka jakso sai meidät ajattelemaan että tämä hoidetaan kävellen, mietti Haukilahti.

Kokonaisuutena hyvä viikonloppu, mutta enemmänkin oli tarjolla, nyt ei vaan onnistuttu käyttämään mahdollisuutta. Taistelu Kai Pahlman paikoista on tiukkaa ja erot pieniä joukkueiden välillä.

Sarja nyt noin puolessa välissä ja neljä peliä on jäljellä. Huomenna Pietarsaaressa pelataan sarjaa seuraavan kerran kun neljä jengiä taistelee pisteistä. OTP ja TP-47 pelanneet vasta kaksi peliä, mutta FF Jaro pelaa jo viimeiset pelinsä! Seuraavaksi mennään vaasaan 4.6. pelaamaan VPS-junioreita vastaan. Molemmille tärkeä peli jatkoa ajatellen. Taistelu kohti tavoitetta jatkuu siis vielä.