C14 lopputurnaukseen

SJK-j C14 YJ-joukkue pelasi kevätkierroksen kaksi viimeistä PSL-peliään lauantaina Rovaniemen Keskuskentällä.

Lähtökohta otteluihin oli sinänsä hyvä, sillä joukkue oli jo aikaisemmin varmistanut paikkansa oman ikäluokan SM-lopputurnaukseen Eerikkilään hyvien peliesitysten ja pelituloksien seurauksena..

Lauantaipäivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin kova joukkue Oulusta Ajax Sarkkiranta.

Ottelu alkoi SJK-j Yj:n kannalta hyvin ja ensimmäiset 20 min sujuivat mustapaitojen komennossa. Hyvä pelaaminen tuottikin tulosta, kun Luukas Ventelä vei SJK:n johtoon Vili-Verneri Tuiskun hienosta syötöstä. Tämä maali tuli hyvän syöttökombinaation tuloksena ja keskeltä murtautuminen onnistui hienosti.

Mitä pidemmälle jakso eteni niin sitä paremmin Ajax tuli peliin mukaan ja vielä kun heillä oli kova myötätuuli takanaan niin ekan jakson loppu sujui enemmän Ajaxin komennossa. Tasoitusmaali syntyi suoraan kulmapotkusta ja tässä voimakas tuuli oli osatekijänä maalin syntymiselle. Puoliajalle siis lukemissa 1-1.

Toinen jaksoi oli melko tasaista pelaamista. SJK siirtyi 2-1 johtoon Juha Rinnankosken upealla vaparimaalilla.

Pelin loppua kohden Ajax sai aikaan painetta SJK:n puolustukselle, mutta koko joukkue teki töitä puolustussuuntaan esimerkillisesti ja sydän oli pelissä mukana. Lisämaaleja ei enää syntynyt, vaikka molemmat saivat aikaiseksi tilanteita, jotka nämä olisi mahdollistanut.

Lopputulos siis Ajax Sarkkiranta – SJK-j Yj 1-2 (1-1).

Tässä ottelussa pelaajien asenne ja taistelumoraali oli kunnossa ja kentällä nähtiin todella itsensä likoon laittamista.

Pieni palkinto tästä tuli ja juteltiin pelin jälkeen, että tällaisia pelejä ja tällaista meininkiä tarvitaan lisää!

Toisessa ottelussa illalla kohdattiin turnausjärjestäjä FC SCJ Yj Rovaniemeltä. Heillä oli ottelussa iso panos, kun sarjan aikaisemmat pelitulokset olivat sellaiset, että voitolla olisi tarjolla lopputurnauspaikka Eerikkilään.

SJK-j Yj teki ensimmäisestä ottelusta paljon muutoksia kokoonpanoon. Vastuuta jaettiin kaikkien mukana olleiden 18 pelaajan kesken.

Ottelun alku oli tasainen, ehkä hieman punapaitaisen hallintaa. Heidän johtomaali syntyi hieman ”vajaaksi jääneen” puolustuspelimme seurauksena. Jälleen kerran osoitus siitä, että pienetkin asiat ja tekemättä jättämiset voivat aikaansaada joukkueelle joko negatiivisia tai päinvastoin toimien positiivisia asioita. Yritetään näistä ottaa taas opiksi tulevaa varten.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena, mutta vaarallisimmat maalipaikat loi SJK-j Yj. SJK-j Yj:n tasoitusmaali syntyi Vili-Verneri Tuiskun hienosta laukauksesta aivan oikeaan alakulmaan.

Puoliaikatulos 1-1.

Toinen jakso jatkui tasaisena ja maaleja olisi voinut syntyä molempiin päihin. Kaksi viimeistä FC SCJ Yj:n maalia syntyi erikoistilanteista, joissa puolustushommia ei tehty sovitulla tavalla. Kuten edellä mainittiin niin ne pienet asiat…..

Lopputulos SJK-j Yj:n tappio 1-3.

Ei toinen ottelu mitenkään heikko ollut, mutta vastustaja oli vain nälkäisempi ja halukkaampi. Heillä oli iso panos otteluun ja he käyttivät sen onnistuneesti hyväkseen. Siitä propsit heille!

SJK-j Yj:n kokonaissaldo PSL-sarjan kevätkierroksella oli yhdeksästä pelistä 6 voittoa, 1 tasapeli ja 2 tappiota ja sarjan 3. sija.

Puolen Suomen Liigasta Eerikkilän finaaleihin elokuussa selvisivät KuPS Yj, Ajax Sarkkiranta, SJK-j Yj, FF Jaro ja FC SCJ Yj.

Jatketaan siis harjoittelua ja yritetään kehittää pelaajia ja joukkueen pelaamista. Se on hyvin yksinkertaista ja oikotietä onneen ei tässäkään ole olemassa. Niin pelaat kuin harjoittelet. Pitää muuten paikkaansa…….

Ja harjoitteluun saadaan tässä joukkueessa hieno lisävahvistus, kun Brian Page tulee mukaan SJK-j 2004 ikäluokan valmentajistoon ja hän pystyy omalla ammattitaidollaan tuomaan uusia asioita mukaan ja parantamaan aikaisemmin hankittuja taitoja. Tervetuloa Brian!