C14 pystytti tivolin Kokkolaan

Hallitseva aluesarjan ja Suomen Palloliiton Vaasan Piirin mestari, SJK-02 ikäluokka, aloitti sarjakautensa Kokkolassa aluesarjan ottelussa GBK:n vieraana. Joukkue on harjoitellut määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti vastuuvalmentaja Tuomas Nikupeterin johdolla.

Valmennusjohto on kuitenkin kokenut harjoituskauden hieman rikkonaiseksi. Joukkueesta kymmenkunta poikaa on kärsinyt harjoituskauden aikana pidemmistä sairasteluista, kasvukivuista ja näistä johtuvista pitkistä poissaoloista. Kauden avaukseen lähdettiin odottavin mielin vain yhdellä vaihtopelaajalla, olihan GBK laittanut mustapaidat koville viime syksynä.

Alkutunnustelujen jälkeen SJK pystytti varsinaisen tivolin Kokkolan Kipparihallin viereiselle tekonurmelle. Joukkue pelasi 80 minuuttia johdonmukaisesti päävalmentajansa näköistä jalkapalloa, mikä perustuu ennakoitiin, tilanteiden tunnistamiseen, oikeisiin liikkeisiin ja taas aina uusiin oikeisiin liikkeisiin. Pallo kulki keskustan kautta järjestelmällisesti kymppipaikalle ja siitä vasta ratkaisusyöttöihin maalintekotilanteisiin.

Näillä eväillä voittokin sitten lähti mukaan selvin 5-2 (2-0) -numeroin.

Ottelua oli pelattu vasta 12 minuuttia, kun Iikka Salo osoitti juoksuvoimansa ja tavaramerkkinsä:  ensimmäisen kosketuksen ja alkukiihdytyksen murhaavan yhdistelmän ja irtosi vastustajan puolustukselta 0-1. SJK:n toinen maali oli harjoiteltu erikoistilanne: Severi Vuorela antoi ”lyhyen kulman”, syötti kulmapotkusta 30 metriin tyhjään tilaan, mistä Niko Kankaanpää laittoi ensimmäisellä kosketuksella sisäsyrjällä vasempaan yläkulmaan. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 0-2.

Toinen puoliaika olikin sitten näytöstä tyyliin Back in Black. Karusellia vastustajan maalilla pyöritteli viimeistelijöinä Karri Paaso, Mikael Uusi-Hakala ja Iikka Salo toiseen kertaan. Maaleja edelsi mm. Severi Vuorelan ristikkoveto 20 metristä. SJKn vasemman laidan pelaaminen olikin GBKlle yhtä kummitusjunaa, kun Zeppo ja Hankkis (Konsta Hangasluoma) vyöryttivät vuorotellen SJK:n peliä eteenpäin.

Kauden avaus antoi itseluottamusta omaan tekemiseen ja tuo tervettä kilpailua tällä kertaa kotiin jääneille pojille.  Seuraavaksi kohdataan ensi keskiviikkona 4.5. kotihallissa VPS.