Cup-juna raiteiltaan Kemissä

Cup-juna raiteiltaan Kemissä PS Kemi – TP-Seinäjoki 3-0 (2-0)03 min 1-0 Tuomo Salmela05 min 2-0 Arto Hakala72 min 3-0 Tommy TorvikoskiTP-Seinäjoen cup-juna suistui raiteiltaan Kemin Sauvosaaressa jo viiden minuutin pelin jälkeen. PS Kemi iski kahdesti ensimmäisen viiden minuutin aikana voittaen Suomen Cupin 7. kierroksen kamppailun tilanteita selvemmin 3-0 (2-0) –numeroin.Jo ottelun kolmannella minuutilla pääsi Tuomo Salmela tulittamaan pallon ensimmäistä kertaa Janne Aholan vartioimaan maaliin tolpan kautta Henri Ertin hukattua pallon tilanteessa, jossa purkupallo olisi haltuunoton sijaan saattanut olla parempi vaihtoehto.Peli ehti jatkua vain pari minuuttia kun kotijoukkue iski uudelleen. TP-Seinäjoen kulmapotkun jälkeen Ville Himanka ja Arto Hakala tulivat vahvasti ylös oikealta ja Hakala pääsi tekemään numeroiksi 2-0.Oli ilmiselvää, että seuraava maali olisi ratkaiseva. Jos PS Kemi pääsisi sen tekemään, olisi matsi ohi, jos puolestaan TP-Seinäjoki onnistuisi kavennuksessaan, alkaisi kaikki alusta. Jo ensimmäisellä puoliajalla TP-Seinäjoella oli erinomaiset paikat kaventaa tai jopa tasoittaa.Niitä paikkoja edelsi kuitenkin pari PS Kemin vastaiskua TP-Seinäjoen erikoistilanteiden jälkeen. Pääarkkitehtinä hääri Tommy Torvikoski kemiläisten leiristä.Omat saumansa oli siis vieraillakin. Johannes Saranpää pelasi Mikael Muurimäen läpi, mutta maalivahti Sami Mäkipörhölä veti pidemmän korren ottelun 23. minuutilla. Varsinainen pruukilaisten etsikkoaika sattui kuitenkin puolen tunnin kohdalle, jolloin ”Mikki” rynni vahvasti läpi ja oli päästä tekopaikkaan, mutta pallo hieman pomppi ja jälleen Mäkipörhölä veti pidemmän korren.Vain pari minuuttia edellisestä Cassiano kieputti nätisti itsensä keskityspaikkaan ja lähetti takatolpalle namupassin. Pekka Väänäsen ja TP:n epäonneksi ”Pexin” pusku noin 3-4 metrin päästä kuitenkin hieman epäonnistui ja jälleen Mäkipörhölä oli pruukilaisten peikkona.Heti tuon paikan jälkeen ”Mikki” pujotteli näppärästi itsensä tekopaikkaan, mutta tällä kertaa veto painui rahtusen ohi maalin. Toisella puoliajalla TP-Seinäjoki pelasi vahvemmin jopa halliten ottelun kulkua. Pelikellon näytettyä 57. minuuttia Mikko Ylihärsilä riisti pallon kemiläisten puolustukselta ja laukoi hienosti, mutta kuinka ollakaan, taas venyi Sami Mäkipörhölä pallon tielle esittäen yhtä laadukkaan torjunnan.Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin ehkä ottelun näyttävin sommitelma, jossa oli TP-Seinäjoen osalta mukana puoli joukkuetta. Mikko pelasi tilanteen päätteeksi ”Mikin” tekopaikkaan, mutta ensikosketus palloon lipesi hieman ja taas pääsi Mäkipörhölä vetämään pidemmän korren.Lopullinen niitti seinäjokelaisten cup-junalle tuli pelin 70. minuutilla. Tommy Torvikoski pääsi viimeistelemään Janne Oksalan syötöstä 3-0 vierasjoukkueen alakerran suosiollisella avustuksella kahden pelaajan mentyä samaan palloon ja maalivahti Janne Aholan jäätyä hiukan liian hiljaiseksi tässä tilanteessa.Vaikka Tuomo Salmela ottikin toisen keltaisensa pelin 75. minuutilla lähtien hieman liian aikaisin tutustumaan Sauvosaaren suihkutiloihin, ei TP-Seinäjoella ollut käytännössä enää saumaa nousta peliin mukaan.Vaihdosta peliin tulleella Esa Savolaisella oli pari tilaisuutta lisätä isäntien johtoa ja samoin Aleksi Räihä pääsi kokeilemaan, miten Janne Aholan torjunta toimii. Ahola esitti Räihän paikasta erinomaisen torjunnan, mutta valitettavasti se ei enää paljon pelastanut.”Rumpuryhmä ja faniporukka oli isännillä hyvin mukana luoden hienon tunnelman, mutta kyllä otti päähän, että oltiin niin nopeasti kahden maalin takaa-ajoasemassa ja matsi oli vähän kuin ohi” noitui joukkueenjohtaja Pasi Oksanen pelin jälkeen.Samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Thomas Dunne kiroillen virheitä, joista isännät armottomasti iskivät.”Typeriä virheitä. Niitä ne olivat. Kärjistetysti sanottuna he iskivät kolmesta meidän virheestämme. Meillä oli nyt jopa enemmän paikkoja kuin sarjamatsissa täällä” Dunne analysoi ottelua.”Miten sitä voi edes kuvitella voittavansa pelin, jos on viiden minuutin jälkeen kaksi maalia takana” Dunne kyseli. Niinpä. Ainakin se on todella hankalaa. On eri asia antaa kaksi maalia eteen Kolmosen EBK:lle kuin Kakkosen Lohko C:n suosikkeihin kuuluvalle ryhmälle. ”Toinen puoliaika oli ihan hyvää siinä mielessä, että saimme luotua paikkoja ja avattua heidän puolustuksensa. Tämän jälkeen meidän on nyt keskityttävä huolella tulevaan ja lähdettävä sarjaan ajatukset terävinä” Dunne lisäsi.TP-Seinäjoki: Ahola, Lehtinen, Niemi (67. Syrjämäki), Kivimäki, Erti (v), Mäkipelkola (46. Syrjälä), Cassiano (v, 82. Jääskeläinen), Pekka Väänänen, Saranpää, Ylihärsilä, Muurimäki