Ei se hyvin ole alkanut

SJK-junioreiden P15-ikäluokan ottelut Liiga Pohjoisen matseissa eivät todellakaan ole alkaneet hyvin saati sitten millään lailla toivotulla tavalla. Kolme matsia on nyt takana ja tuloksena surulliset kolme tappiota. Kaiken lisäksi omissa on helissyt paljon ja hyökkäyspäässä tehoja on syntynyt vain yhden maalin verran.

Oulun reissulla tuli kahdesti pataan ja perjantai-iltana vielä VPS onnistui kääntämään tauon tappiotilanteen musertavaksi 5-1 (0-1) –voitoksi.

Joukkueen vastuuvalmentaja Arttu Aromaa tunnustaa avoimesti, että tuntemukset ovat tällä hetkellä pettyneet.

–          Plussaa tähän perjantain matsiin oli se, että vaikeiden tulosten jälkeen viime viikonlopulta, pojat olivat hyvällä ja rohkealla asenteella matkassa, ei jäänyt siitä kiinni. Lisäksi osa pelaajista pystyi reagoimaan hyvin kehityskohteisiin mitä viime viikonlopulta löydettiin.

–           Isossa kuvassa ensimmäinen 60 minuutin ajan meiltä oli todella hyvää tekemistä. Hieman oli ajoittain ongelmia suoritusten selkeydessä ja päättämisessä, mutta käytännössä meillä oli paikat voittaa peli.

–          Negatiivista puolestaan on se, että palloja menee omaan pussiin tosi paljon. Se on asia mihin pitää pystyä keskittymään ja parantamaan. Meidän pitää olla hereillä joka hetkessä. Toimia linjana yhdessä (mv + plinja).

–          Sitten toinen iso asia on myös, että pelaajat pystyvät havainnoimaan isompia tiloja. Pitää pystyä tunnistamaan missä tila on. Tässä pelissä VPS:n linjan takana oli käytännössä koko ajan tilaa. Käytiin läpi tämä ennen peliä ja puoliajalla. Myös treenikentällä on vietetty aikaa tämän parissa. Vielä se ei selvästikään ole siellä, mutta täytyy vain jatkaa ja käydä läpi. Pelaamalla oppii. Ei juoksumatolla, ei salilla. Pelaamalla jalkapalloa ja olemalla koko ajan pallon kanssa, latelee Aromaa teesejään vakuuttavasti.

Faktaahan se on, että ainoa paikka, missä menestys tulee ennen työntekoa on sanakirja. Se on sisäistetty ja työt jatkuvat.

–          Hommia jatketaan, pelitapa vaatii tosi, tosi paljon, mutta uskon että tämä on se tapa millä pelaajat kehittyy ja on jossain kohtaa jonkun on mahdollista luoda ura tällä. Vielä se ei näy, mutta jätkillä on viisi vuotta aikaa oppia ja kehittyä urallaan, lisäsi Aromaa.