Eka matsi tasaisesti

SJK-jun v VIFK 1-1 (1-0)30 min 1-0 Emil Pannula

87 min 1-1 Hane Birhane

Uuden kauden nesimmäinen harjoitusottelu Wallsport Areenassa päättyi kotijoukkue SJK-junioreiden ja vierasjoukkue IFK Vasan B-junioreiden välillä tasalukemiin vieraiden tasoitettua kamppailun ottelun lopussa Hane Birhanen komealla vaparimaalilla.

Max Peltosen valmentama IFK oli ehkä hieman vastaanottavana osapuolena läpi kamppailun, mutta kokonaisuutena peli oli ihan tasainen vääntö. Paikkoja kotijoukkueella oli tehdä useampikin maali, mutta vieraiden maalivahdille puetettiin sankarinviitta niin omalla vaatimattomalla viimeistelyllä kuin nuorukaisen mainioilla otteillakin.

Hyviä paikkoja osui kotijoukkueesta niin Jussi Vähäpesolalle heti ottelun alkuhetkillä kuin avausmaalin viimeistelleelle Emil Pannulalle ja kohtuullisen komeasti vaparin jälkitilanteesta tulittaneelle Onni Valakarillekin. 

Ottelun ensimmäisen osuman viimeisteli kovasti töitä tehnyt Pannula, jonka työmoraalia ei voi olla ihailematta. Maali syntyi tasan puolen tunnin kohdalla kylmäpäisesti viimeisteltynä.

Etenkin ensimmäisellä puoliajalla SJK kyllä loi vaarallisemmat maalipaikat, mutta toisaalta keskikentällä vieraiden pelaajilla oli ihan liian hauskaa. Ei oltu iholla, eikä pistetty vastustajaa maksamaan tilasta ja ajasta. Toisaalta vastapainona nähtiin muutamia kerrassaan hienoja sommitelmia, jotka eivt tällä kertaa tuottaneet numerollista tulosta.

Pelin tempo vei välillä voiton ajatuksesta, mutta se lienee selvää kauden tässä vaiheessa. Lieneekin selvää, miksi molemmat joukkueet treenaavat asioita omilla tahoillaan varsin huolella ennen kuin kausi varsinaisesti potkitaan alkuun.

– Kiva, että saatiin pelit taas käyntiin. Ajatusta tosiaan oli välillä vähemmän kuin vauhtia. Meillä teema peliin lähdettäessä oli tänään puolustuspeli ja nopeat lähdöt hyökkäyksiin kun riisto saatiin. Onnistuimme mielestäni kohtuullisesti tässä eka jaksolla, joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju kertaili ottelun antia.

Myös koutsi näki tilanteen monen muun tavoin, eli paikkoja kyettiin luomaan, mutta kliininen viimeistely ei ollut paikalla.

– Kokonaisuutena tyytyväinen olen siihen, että luotiin hyvä määrä paikkoja. Viimeistelyssä toki terävyyttä tarvitaan lisää, Hietaharju totesi kaivaten myös hieman kovuutta keskikentän pelaamiseen.

Kokoonpano: Marten Ritson – Johan Lamberg, Samir Radwan, Juuso Lindgren (55. Aapo Kuivila), Leevi Oksanen (46. Juska Päivänurmi) – Oskari Aunula, Joona Mäkelä (55. Nuutti Salo), Onni Valakari – Jussi Vähäpesola (75. Markus Rajamäki), Emil Pannula (65. Kasper Unkuri), Oskar Pihlaja