Energialiiga starttaa

Seinäjoen Energialiiga käyntiin

Yhtä varma kevään merkki kuin muuttolintujen saapuminen on Seinäjoen Energialiigan alkaminen. Yhteensä 38 joukkuetta on ilmoittautunut tämän vuotiseen liigaan. Liigaa on pelattu vuosittain yli neljänkymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna on 44. kerta. Järjestävän seuran, SJK-junioreiden, lisäksi mukana on joukkueita Ilmajoelta, Sepsistä, Sisusta, SeMistä ja Lapuan Virkiästä ja Ilmajoelta. Kaikissa lohkoissa pelataan 5v.5. Joukkueet on jaettu neljään lohkoon. D-lohkon muodostavat liigan veteraanit eli 2009-syntyneet pojat mutta samassa lohkossa pelaavat tyttöjoukkueet saavat olla pari vuotta vanhempia kuten kaikissa muissakin lohkoissa. Nuorimmat energialiigarit ovat 2012-syntyneet pojat, joiden joukkueet on nimetty Seinäjoella ja Vaasassa pelattavien U19-joukkueiden mukaan. Kevään ensimmäiset ottelut pelataan poikkeuksellisesti tiistaina 22.5. ja sen jälkeen kolmena tiistaina. 12.6. EI PELATA ENERGIALIIGAA, KOSKA SILLOIN PELATAAN VEIKKAUSLIIGASSA SJK – TPS JA TOIVOTTAVASTI MAHDOLLISIMMAN MONI ENERGIALIIGARI ON KATSOMOSSA. Kevään viimeinen Energialiigakierros pelataan ti 19.6.

Seinäjoen Energialiigassa ei sarjataulukoita pidetä vaan tärkein ohje joukkueiden ohjaajille, ”managereille,” on se, että kaikkien on saatava pelata eikä huudeta naama punaisena pelaajille vaan annetaan lasten tuntea peli-iloa. Teemana on Palloliiton tämän vuoden slogan: KANNUSTA MUA.

Parkkialue tulee olemaan täynnä. Suositaan kimppakyytejä. Liigaa pelataan tiistaisin Prunttimäen Ikuisen Tuulen viheriöillä. Liiga on Seinäjoen suurimpia urheilutapahtumia, sillä jokainen Energialiigan pelipäivä kerää n. 1000 henkeä Prunttimäkeen. Pienemmät eli D-lohko aloittaa aina klo 17.30 ja veteraanit eli A-, B- ja C-lohkot klo 17.30 – 19.00 riippuen kierroksesta. Liikuntatoimi toivoo pelaajien vanhempien pysyvän kenttäalueiden ulkopuolella, että pelialue säilyisi hyvässä kunnossa.

Kenttäalueella toimii myös SJK:n 2009-junnujen gourmet-ravintola Vasen Pakki, joka täyttää paatuneenkin kulinaristin vaatimukset. Tosin vain käteisellä rahalla. Peli-iltoihin on myös mahdollista tuoda pieneksi tai tarpeettomaksi käynyttä futiskamaa myyntiin. Tuotto myyjälle puhtaana käteen. Kuuluttajakoppi toimii markkinapaikkana.

Tänäkin vuonna on mahdollista ostaa omasta tanhupallerosta mikä tahansa seuran kuvagallerioissa oleva Seinäjoen Energialiigan kuva A3-kokoisena painettuna julisteena. Yhden kuvan hinta on 15 €. Kuvan voi tilata osoitteesta omm (ät) netikka.fi. Kuvan saa noutaa kuuluttamosta seuraavalla kertaa ja maksu käteisellä.