Selvä voitto sekoilun jälkeen

SJK-juniorit – Sundom IF II 5-2 (2-2)

13 min 1-0 Tommi Luopajärvi

24 min 1-1 Tommi Heinonen

38 min 1-2 Tommi Heinonen

45 min 2-2 Habibullah Husseini

49 min 3-2 Konsta Kivipelto

60 min 4-2 Tommi Luopajärvi

78 min 5-2 Juska Päivänurmi (rp)

Vaikka Suomen Palloliiton Vitosen kamppailun ensimmäinen puoliaika oli kotiottelussa SJK-junioreilta todella hirvittävää sekoilua, ryhdistäytyi joukkue toisella puoliajalla Sundom IF:n kakkosjoukkuetta vastaan ja otti lopulta helpot pisteet tililleen.

Ensimmäisellä puoliajalla tuhlaajapojat pommittivat palloja joko vierasjoukkueen erinomaisesti pelanneen maalivahdin syliin tai Wallsport Areenan muikkuverkkoihin möhlien mm. rankkarin ja lähemmäs kymmenen avopaikkaa. Kaiken kukkuraksi karmeat sekoilut alakerrassa antoivat vieraille kaksi lahjamaalia ja näin tauolle mentiin tasanumeroissa.

Kotijoukkue toki otti otteen peliin heti kamppailun alussa Tommi Luopajärven nätillä sijoituksella, mutta sen jälkeen sekoilu alkoi ja vieraat menivät johtoon ennen kuin puoliajan viimeisellä minuutilla Habibullah Husseini vihdoin sai toimitettua pallon verkkoon tasoituksen muodossa. Kahdessa ensimmäisessä maalissa samat pelimiehet toimivat toistensa maalien syöttäjinä, eli saldot olivat heti ihan kivat.

Toisella jaksolla kotijoukkue meniin sitten menojaan pelattuaan todella vakuuttavasti ja huomattavasti fiksummin kuin ensimmäisen puoliajan Snadikerhon höntsäilyä muistuttavan karkeloinnin aikana.

Toinen puoliaika lähti käyntiin mainiosti. Konsta Kivipelto vie isännät johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen Joel Hyytisen tehtyä osumaan esityön ja tunnin kohdalla Tommi Luopajärven illan toinen maali kasvatti eron kahteen maaliin. Tässä kohtaa alkoi myös näyttää siltä, että bensa oli ehtynyt vieraiden tankista lopullisesti ja niinpä Juska Päivänurmen pilkulta viimeistelemä viides osuma oli enää kosmetiikkaa.

Kaiken rehellisyyden nimissä on sanottava, että numerot pysyivät tällaisina vain ja ainoastaan nuorten kotijoukkojen umpisurkeiden viimeistelyiden takia. Jos nuorukaiset olisivat olleet huolellisempia, lukemat olisivat helposti tuplaantuneet.

No, pistetään nyt tämä sitten vaikka kasvukipujen piikkiin. Joka tapauksessa kaksi ensimmäistä kotiottelua ovat tuottaneet täydet kuusi pistettä SJK-junioreille maalierolla 14-3. Vieraspeleissä ei vielä voittokantaan ole päästy, eikä itse asiassa ole kyetty edes tekemään maaliakaan. Siinä varmaan sitten seuraava kehityskohde ja syytä onkin, sillä seuraavassa ottelussa vastaan asettuu kotikentällään sarjan melkoisella 15-1 -tyrmäyksellä Kauhajoen Karhua vastaan aloittanut Ilmajoen Kisailijat. Tuo kamppailu muuten on vasta kymmenen päivän kuluttua.

Voitto nosti SJK-juniorit sarjassa kakkoseksi, mutta se on pieni optinen harha, sillä ABC/Strömsö on pelannut vasta kahdesti ja voittanut molemmat ottelunsa, ABC on pelannut kolme matsia ja hävinnyt vain SJK-junioreille, sekä SuSi on pelannut vain kolmesti voittaen kerran ja pelaten kahdesti tasan. Nämä kaikki vaasalaisjoukkueet saattavat siis mennä ohitse voittamalla rästipelinsä.