Farthing hyvästeli maalilla

Elettiin vuoden 1996 elokuun 18. päivää 24 vuotta sitten kun Törnävän Pallo-55 kohtasi Seinäjoen Keskuskentällä viime kaudella Suomen Mestaruuden voittaneen Kuopion Palloseuran Ykkösen Pohjoislohkon ottelussa.

TP-55 pelasi tuolloin Keith Armstrongin valmennuksessa vahvaa loppukesää, joka sitten lokakuussa päättyikin nousujuhliin Veikkausliigaan Hangö IK:n jäätyä kaksiosaisessa nousukarsinnassa täydellisesti jalkoihin.

Aurinkoisena kesäiltana TP-55 kaatoi hyvätasoisessa ottelussa kovan vastuksen antaneen KuPS:n lopulta numeroin 2-1 (1-0). Matsi oli samalla myös brittihyökkääjä Mark Farthingin jäähyväispeli seuran paidassa hänen palattuaan muutaman ottelun ajaksi auttamaan seuraa. Keskuskentän katsomoihin oli tullut väkeä 868 katsojaa.

Kotijoukkueen maaleista matsissa vastasivat 38. minuutilla onnistunut Arto Jalasvaara ja juuri Farthing, joka suuntasi perheineen takaisin kotimaahansa tuon ottelun jälkeen. Farthing voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Vieraat nousivat lopussa mukaan otteluun Kai Rönkön kavennettua 84. minuutilla lukemiksi 2-1.

Ottelun sankareihin kuului ilman muuta kolme Veikkaustähteä saanut maalivahti Asko Ristimäki. Muuta tähdet jaettiin Janne Sallille ja Arto Jalasvaaralle.

Tuolloin muuten TP-55:n joukkueessa pelasi Seinäjoen Jalkapallokerhon nykyinen vastuuvalmentaja, Jani Honkavaara, joka siis viime kaudella luotsasi juuri KuPS:n mestaruuteen. "Honsu" pelasi koko matsin KuPS:aa vastaan.