FC Lynx ratkaisi vartissa

FC Lynx ratkaisi vartissaFC Lynx – TP-Seinäjoki 3-1 (3-1)08 min 1-0 Matti Hiukka14 min 2-0 Matti Hiukka32 min 2-1 Ville Pajula44 min 3-1 Jussi VatanenTP-Seinäjoen pitkä reissu Rovaniemelle ei antanut kuin pelikokemusta joukkueelle. Kotijoukkue FC Lynx halusi selvästi enemmän pisteitä ja pystyi puristamaan voiton TP-Seinäjoen puolustusvirheiden ja tehottomuuden ansiosta numeroin 3-1 (3-1).Heti pelin alussa joutui isäntien Harri Aaltonen rappaamaan karkumatkalle kiitänyttä Henri Ertiä varoituksen arvoisesti, mutta tahti muuttui nopeasti.Pelillisesti kotijoukkue jäi ensimmäistä varttia lukuun ottamatta täysin oranssipaitojen jalkoihin. Pelin alku oli kuitenkin ratkaisevaa, sillä jo kahdeksan minuutin jälkeen pääsi Matti ”Bägi” Hiukka puskemaan avausmaalin kotijoukkueelle Jussi Vatasen hienosta keskityksestä.Vajaan kymmenen minuutin kohdalla TP-Seinäjoki koki kipeän takaiskun Petri Niemen loukattua reittään niin pahasti, että pelihommat jäivät siihen ja alakerta jouduttiin taas kerran rukkaamaan uuteen uskoon. Mikko Väänänen siirtyi vasemmaksi pakiksi ja Lasse Männikkö otti Peten paikan etutopparina.Jo 14. minuutin kohdalla leppoisa pelisää synkistyi kun Hiukka pääsi puskemaan noin pilkun kohdalle annetun vaparin debyyttinsä tehneen Matti Tervasmäen taakse.”Se oli sellainen pallo, että olisi pitänyt ottaa pois. Aika hyvin Hiukka pääsi kuitenkin liippaamaan sen ylitseni” harmitteli debytantti maalia.Muutama minuutti edellisestä Hiukka oli jälleen esillä, tällä kertaa kyynärpäineen. Hiukka ja Vesa Kivimäki onnistuivat nahistelemaan itselleen varoitukset ja se tietää ”Verpelle” huilia ensi viikon JBK-pelissä.TP-Seinäjoki otti pelin haltuunsa painaen pelin jatkuvasti kohti kotijoukkueen päätä. Mikael Muurimäki pääsi jo karkumatkalle ja nosti pallon yli maalivahti Arto Vikmanin. Pallo osui kuitenkin sen verran Vikmanin näppeihin, että pakki ehti siivoamaan pallon pois maaliviivalta ja kavennus jäi haaveeksi.Niin ei käynyt enää reilun puolen tunnin jälkeen Pekka Väänäsen löydettyä upealla syötöllä Ville Pajulan vasemmalta. ”Vipi” ajoi kohti maalia ja tulitti kavennuksen huolella. Minuuttia myöhemmin oltiin jälleen iskemässä kohti FC Lynxin päätyä ja Toni Vihervä rappasi nyt sukille pruukilaisten pelaajaa ottaen jo kolmannen kotijoukkueen kortin.Mikko Ylihärsilää eivät vatsavaivat kiusanneet, vaan hän pelasi hienon paikan Ville Pajulalle 37. minuutilla. Mikael Muurimäki päästi syötön näppärästi ohitseen antaen ”Vipille” avopaikan tasoittaa. Maalivahti Vikman tuli hyvin vastaan, eikä ”Vipi” onnistunut sijoittamaan palloa verkkoon.Edelleen TP-Seinäjoki painoi peliä ja seuraavana korttia katseli Pauli Turpeenniemi rumasta taklauksestaan. Pelikello näytti 44. minuuttia pelatuksi kun kotijoukkue pääsi onnen kaupalla iskemään kipeästi.Pitkä pallo tuli kohti TP-Seinäjoen alakertaa, missä Vesa Kivimäki väänsi Matti Hiukan kanssa. Hiukka sai kuitenkin kosketuksen palloon, joka ajatui kohti Lasse Männikköä. Takaa tullut Jussi Vatanen sai kuitenkin napattua pallon haltuunsa ja Matti Tervasmäen lähdettyä liian kauas maaliltaan katkaisemaan pistoa sai Vatanen pistää pallon tyhjiin sinetöiden loppunumerot.Puoliajalla Thomas Dunne käytti sanoja vain vähän, mutta sitäkin äänekkäämmin. Joukkue palasi kopista vain muutaman minuutin jälkeen ja odotteli kentällä FC Lynxin tuloa tauolta.Toinen puoliaika pelattiin yhtä maalia. FC Lynxin Teemu Huumonen ja Pauli Turpeenniemi joutuivat jättämään kentän kramppien takia ja TP-Seinäjoki pystyi vyöryttämään hyökkäyksiään kohti maalia tämän tästä.Jo 47. minuutilla Mikko Ylihärsilä pääsi läpiajoon, mutta viivyttely kostautui ja maalivahti Vikman pystyi torjumaan vedon. Lisää paikkoja siunaantui jatkuvasti. Silti FC Lynxin alakerta kesti.Ottelun sangen kohtuullisesti tuominnut Janne Jussila tasoitteli toisella puoliajalla korttitilastoa antamalla keltaiset Ville Pajulalle ja Johannes Saranpäälle suunsoitosta. Ainakin ”Jossun” kortti tuli kyllä perin helposti ja lopuksi korttia katseli vielä vaihdosta tullut Henri Salokin. Toki myös ottelun hahmoihin kuulunut RoPS:n lainamies, Jussi Vatanen, sai keltaisen täräytettyään varsin rumasti sukille.Kotijoukkueen puheenjohtajan johdolla raati palkitsi matsin parhaana kaksi maalia tehneen Matti Hiukan, toiseksi parhaana maalivahti Arto Vikmanin ja kolmannella sakaraisella Ville Pajulan.”En tarkoita mitenkään halveksia FC Lynxiä, mutta joukkue ei ollut kovin hyvä. Me ammuimme vain taas kerran itseämme jalkaan. Meidän puolustuspelaamisemme ei ole niin hyvää kuin sen pitäisi olla. Tämä ottelu oli pelinhallinnan ja maalipaikkojen valossa täysin voitettavissa” harmitteli Thomas Dunne ottelun jälkeen.”Syy siihen, miksi meidän puolustuksemme ei ole toiminut on kuitenkin aika yksinkertainen. Me emme ole kyenneet pelaamaan koko kaudella kahta matsia enempää samalla kokoonpanolla puolustuksessa. Tänään Petri Niemen loukkaantuminen aiheutti lisää ongelmia. Siinä, missä hyökkääjille joskus voi sallia virheitä, puolustajan on ajateltava negatiivisesti koko 96 minuuttia ja pyrittävä estämään kaikin konstein vastustajan aikeet. Me emme ole nyt kyenneet siihen. On ihan selvä, että vastustaja yrittää ärsyttää ja horjuttaa meitä, sillä menee vain meidän pelimme sekaisin, jos siihen lähdetään. Olen itse pelannut koko ikäni alakerrassa ja se on yhdenlaista taidetta. Meidän on parannettava sitä ensi kaudelle selvästi” Dunne jatkoi.TP-Seinäjoki: Tervasmäki, Männikkö, Niemi (10. Mikko Väänänen), Kivimäki (v), Saranpää (v), Pajula (v), Pekka Väänänen, Jääskeläinen, Erti (80. Salo (v)), Ylihärsilä, Muurimäki