Haastajille avausvoitto

Haastajille avausvoittoTP-Seinäjoki B/2 – FC Kiisto 2-0 (1-0)37 min 1-0 Erno Ruismäki79 min 2-0 Erno Ruismäki
TP-Seinäjoen B-junioreiden haastajajoukkue aloitti piirisarjakautensa kotiottelulla FC Kiistoa vastaan Jouppilanvuoren Tekonurmella kalseissa ja tuulisissa, mutta muuten erinomaisissa olosuhteissa. Kotijoukkue oli viimeistelyssään sen verran terävämpi, että ansaitsi kahden maalin 2-0 (1-0) –voittonsa.
Myötätuuleen pelatun ensimmäisen puoliajan hallinta oli totaalisesti kotijoukkueella, jonka maalissa Joonas Kuivalainen joutui venymään vain yhteen todelliseen, mutta sitäkin haastavampaan, torjuntaan. Toisessa päässä paikkoja oli iskeä useampikin osuma. Siinä puuhassa onnistuttiin kuitenkin vain kerran juuri ennen taukoa. Erko Ruismäki nousi kulmuritilanteessa ylimmäksi puskien Anssi Rinta-Antilan lähettämän pallon verkkoon.
Toisella puoliajalla pelin ote siirtyi vierailijoille, joilla oli omat saumansa kääntää ottelu. Kahdesti kajahti veto ylähirteen ja nyt Joonas Kuivalainen joutui myös tosi toimiin ensimmäistä puoliaikaa tiheämpään tahtiin.
Peli ratkesi lopullisesti vain minuutti ennen täyttä aikaa kotijoukkueen päästyä vastaiskuun, jonka päätteeksi Jyri Korkea-aho syötti pelivälineen yksin rankkualueella maalivahdin kanssa olleelle Erno Ruismäelle. Vaikka laukaus hieman epäonnistuikin, painui pallo verkkoon ja voitto sinetöityi.
"Ihan hyvä voittohan se oli. Kun me prosentti prosentilta parannamme syöttötyöskentelyä, alkaa se syksyllä sitten olla jo ihan jonkinnäköistä", myhäili vastuuvalmentaja Jari "Jaice" Vierikko ottelun jälkeen.
"Sen huomaa, että tilaa ei kamalasti ole näissäkään peleissä ja ajoittain meillä taisi olla liian monta kosketusta palloon", lisäsi "Jaice" analysoidessaan ottelua.