Haasteellinen vierasreissu

Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosen kärkikaksikossa seitsemän pelatun ottelun jälkeen ilman pistemenetyksiä porskuttava SJK-juniorit matkustaa huomenna keskiviikkona Vaasaan. Edessä on haasteellinen koitos sarjassa neljäntenä olevaa toista sarjanousijaa, ABC/Strömsötä, vastaan. Ottelu pelataan Vaskiluodon kentäll klo 19.00.

ABC/Strömsö aloitti uudella sarjaportaalla todella murskaavan tehokkaasti. Ensin sai kyytiä FC Kuffen kotona 4-0 ja sitten FC Korsholm vieraissa 5-0. VPS J:n kanssa tuli kotosalla 2-2 -tasapeli ja vielä perään kaatui Närpes Kraft/2 vieraissa 10-0, sekä Sisu-Pallo kotona 6-1. Sen jälkeen peli on hiukan yskinyt. Ensiksi Lapuan Ponnistus kaatoi vaasalaiset aakkosmiehet 1-0 ja heti perään tuli tukkaan paikallispelissä Kungliga Wasaa vastaan 3-0.

Joukkueen tehonyrkki on ollut kolmikko Mikael Johansson, Wiljam Fors ja Marcus Landgärds. Kahdella ensinmainitulla on tilillään jo kuusi maalia mieheen ja Landgärdsilläkin viisi osumaa. Samaa tilastoa silmäiltäessä SJK-junioreiden Tommi Kukila on yhdeksällä maalillaan koko sarjan tilastossa jaetulla kakkossijalla. Sami Viljanen on tehnyt viisi maalia, Miika Asunmaa kolme ja Petri Huttu, Joonas Kuivalainen, Joni Rintatalo, sekä Niko Hietaharju kukin kaksi.

Voitto pitäisi SJK-juniorit edelleen mukavasti kärjen tahdissa. Norrvalla FF on nimittäin voittanut myös kaikki pelaamansa seitsemän matsia enne tämän illan ottelua sarjan viimeisenä majailevaa Sisu-Palloa vastaan. Olisi toki maukasta, jos SiPa pystyisi iskemään kiiloja vieraittensa pyörien sekaan, mutta vaikea peli on luvassa heillekin.