Harmittava kotitappio

SJK-juniorit – PKKU 1-2 (1-1)

19 min 1-0 Ilari Kiviluoma

28 min 1-1 Arttu Kainulainen

62 min 1-2 Roni Mäkilä

SJK-junioreiden B-junnut kärsivät harmillisen kotitappion Pallokerho Keski-Uusimaalle Keskuskentällä pelatussa ikäluokan SM-sarjaottelussaan. Tappio oli toinen peräkkäinen ja tuli hukatun johtoaseman jälkeen toisella jaksolla kun vieraat onnistuivat iskemään voittomaalin.

– Alku oli tänään ihan hyvää ja pystyimme pitämään pallotempon korkealla, mikä aiheutti heille vaikeuksia. Saimme kulmasta johtomaalin. Tämän jälkeen homma vaikeutui. Hyökkäyspelaaminen meni kuljetteluksi ja puskemiseksi, emmekä malttaneet liikuttaa palloa yhtä nopeasti ja laadukkaasti kuin alussa, joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju kertasi ottelun kulkua.

– PKKU pääsi tekemään tasoituksensa, kun menetimme keskialueella pallon ja päästimme hyökkääjän juoksemaan toppareiden selustaan, jonne tämä sai hyvän syötön ja viimeisteli siitä. PKKU puolusti huomattavasti meitä paremmin ja tiiviimmin. Kun he menettivät pallon, kaikki tappelivat ja taistelivat jokaisesta tilanteesta. Tätä samaa ilmettä meiltä ei tänään kyllä löytynyt, Hietaharju jatkoi.

– Voittomaalin he tekivät kulmasta. Annoimme kaverin juosta vapaasti palloon lähellä omaa maalia, emmekä itse tuossa tilanteessa pallolle menneet, harmitteli Hietaharju tuota voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

– Tiiviisti puolustavaa joukkuetta vastaan pitäisi pystyä tekemään repiviä juoksuja ja pitäisi liikuttaa palloa nopeasti. Käyttää sekä leveyttä, että keskustaa, jotta tiloja löytyisi. Tähän emme tänään pystyneet. Valinnat pallollisena olisivat voineet olla tänään parempia, jatkoi Hietaharju otteluanalyysiään.

Seuraavakaan rasti ei tule olemaan erityisen helppo, sillä SJK-juniorit matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi.

– Taistelu jatkuu ja seuraava peli on viikon päästä. Valmistaudumme siihen hyvin ja katsomme viikon aikana asioita, joita voidaan tehdä paremmin. Ryhdistäytymistä tarvitaan kaikilta, jotta voittojen tielle tässä sarjassa palataan. Pelejä on kuitenkin vielä kolme jäljellä, päätti Hietaharju.