Hei, me noustiin Kolmoseen!

Vaikka Nelosen ylempää jatkosarjaa on pelatu vasta kaksi ottelua ja kierroksia on jäljellä kolme, varmisti SJK-juniorit perjantai-iltana nousun Kolmoseen kaatamalla aina hankalan Kungliga Wasa CF:n vieraskentällä. SJK-juniorit jatkoi voittokulkuaan ottamalla yhdeksännen peräkkäisen voittonsa Palosaaren kentällä pelatussa kamppailussa.

Kungliga Wasa CF v SJK-juniorit 1-2 (0-2)

07 min 0-1 Antti Viita

32 min 0-2 Teemu Ala-Ranta

60 min 1-2 Kåre Björkstrand (rp)

Vierasjoukkue iski kahdesti ensimmäisellä puoliajalla. Antti Viita ja Teemu Ala-Ranta viimeistelivät maalit, jotka lopulta riittivät voittoon saakka. Kotijoukkue sai tunnin pelin jälkeen kavennettua kokeneen Kåre Björkstrandin rangaistuspotkuosumalla, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

Joukkueen valmennustiimistä Joonas Kuivalainen ei iloaan peitellyt ottelun jälkeen.

– Lähtökohdat peliin oli selvät. Voitolla varmistuisi sarjan voitto, niin eipä siinä hirveästi tarvitse lisämotivaatiota hakea. Pelin ensimmäinen puoliaika oli pitkälti meidän hallintaa ja ennen kaikkea hyvä korkea prässi tuotti vastustajalle vaikeuksia. Saatiin siihen ekalle jaksolle onneksi ne pari komeaa maalia, Kuivalainen hehkutti tyytyväisenä.

– Toinen puoliaika oli meiltä hieman passiivisempi ja otettiin enemmän pitkää palloa alempaa vastaan, mutta melko vähissä olivat heidän kunnolliset maalipaikkansa. Kungliga Wasan ainoa maali tuli hieman kyseenalaisesta pilkusta.

– Meillä oli saumat kyllä tehdä lisäosumiakin, mutta samapa tuo kun voitto tuli. Mahtava fiilis ja ylpeä koko joukkueesta ja taustaryhmästä! Tänään erityisesti koko joukkueen taisteluilme oli melko mutaisella kentällä hieno! Joukkueen itse asettama tavoite, eli sarjan voitto, on nyt takataskussa ja loppukaudelle saadaan onneksi vielä muutama hyvä peli ja enemmän peliaikaa vähemmän pelanneille. Yksi tavoite on myös säilyttää nelosesssa kolme vuotta kestänyt kotiotteluiden tappioton putki. Saldona taitaa olla tällä hetkellä 21 voittoa, 2 tasuria ja 0 tappiota, jos oikein muistan, lisäsi "Jome".

Tällä kaudella SJK-juniorit on pelannut voitokkaasti kotikentällään. Matkalla ovat kaatuneet kaikki vastustajat. Kauden ainoa tappio tähän mennessä tuli Hoppetille Vaasassa.

Hienoa tässä sarjanousussa on se, että nuoret pelaajat ovat onnistuneet erinomaisesti. Tätä kiitteli myös joiukkueen kippari, Toni "Figo" Kujala vuolaasti.

– On ollut mahtava kausi. Nuoret pojat ovat pelanneet hyvin ja sieltä löytyy aika monta taitavaa kaveria. Itselläni ei kyllä jalka enää heidän vauhdissaan riitä, naurahti "Figo" pelin jälkeen.

Seurallehan nousu on toki mieluisa asia, sillä näin pystytään tarjoamaan nuorille pelaajille yksi porras lisää pelaajapolulle. Tässä on oikeasti mukana "Meidän Kerho"-meininkiä. Kiitos ja onnea koko joukkueelle!