Heikolla pelillä tasapeliin

Heikolla pelillä tasapeliin TP-Seinäjoki – FC Inter 1-1 (0-1)17 min 0-1 Rachan Nurmi75 min 1-1 Samir BouroussiTP-Seinäjoen B-juniorijoukkue joutui tyytymään 1-1 (0-1) –tasapeliin varsin vaatimatonta turkulaisvastustajaa, FC Interiä, vastaan Prunttimäessä pelatussa SM-sarjaottelussa. Numerot todellakin mairittelevat vierailijaa, joka pääsi ottelussa johtoon kuin varkain pelin 17. minuutilla Rachan Nurmen tekemällä maalilla. Tilanteessa kotijoukkueen alakerta torkkui pahemman kerran.Kotijoukkue pyöritti peliä, mutta lähes poikkeuksetta viimeinen ja ratkaiseva syöttö pistettiin alituiseen suoraan vastustajan jalkaan. Liekö kyseessä ollut huolimattomuus vai mikä, mutta näin heikkoa syöttöpeliä ei joukkue ole tällä kaudella kotikentällään vielä esittänyt.Vaikka syöttely ontuikin pahemman kerran läpi ottelun, pystyi TP-Seinäjoki silti luomaan toistakymmentä selkeää maalipaikkaa, joista palloa ei saatu sisään millään konstilla.Jo ensimmäisellä puoliajalla paikkoja oli kuusi. Saku Koskinen pääsi puskemaan Jaakko Lammen keskityksestä, mutta ohjasi selvästi ohi. Tommi Haanpää puolestaan keskitti mainiosti laidalta, mutta Juha Ylihärsilä oli sen ratkaisevan hetken myöhässä, eikä päässyt iskemään palloa takatolpalta verkkoon.Jyri Reinilä puolestaan pääsi tulittamaan hyvästä paikasta, mutta pallo painui yli FC Interin maalin. Ylihärsilä pääsi toistamiseen tekopaikkaan rangaistusalueen sisällä turkulaisten maalivahdin yritettyä katkaista keskitystä, mutta nyt veto painui metritolkulla ohi. Ei onnistunut Samir Bouroussikaan, vaikka ampuikin terävästi. Pallo painui kulmuriksi maalivahdin näppien ja ylähirren kautta ja tulos oli edellisten tilanteiden kaltainen. Vielä ennen tauko oli FC Interin maalinsuulla hirvittävä hässäkkä, jossa useampikin oranssipaita sai kokeilla onneaan… ilman tulosta.Tauon jälkeen kotijoukkue sai pelin selkeämmin haltuunsa FC Interin Ali Al-Taken potkaistua törkeästi maassa ollutta TP-Seinäjoen Juho Pajulaa. Tilanteen seurauksena ei erotuomari Jukka Rintalalla ollut muuta vaihtoehtoa kuin ajaa ottelun ensimmäisellä puoliajalla varsin pirteästi esiintynyt Al-Take ulos. Vain minuuttia myöhemmin katseli puolestaan FC Interin Mikko Salmela keltaista korttia, mutta sen jälkeen peli rauhoittui.Kotijoukkue jatkoi vyöryttämistään ja loi edelleen paikkoja tuhlaajapoikien haaskattavaksi. Vuorollaan tekopaikkansa tuhrivat Saku Koskinen, Samir Bouroussi ja Tommi Haanpää. Hengitys helpottui kotijoukkueen leirissä ottelun 75. minuutilla Samir Bouroussin lauottua tasoituksen rangaistusalueen sisäpuolelta tarkalla vedolla alakulmaan. Vaikka kotijoukkue saikin tasoituksen aikaan, ei se paljonkaan ilahduttanut, sillä FC Inter oli täysin lyötävissä oleva joukkue. Valmentaja Esa Haanpää oli melko lailla sanaton omiensa vaatimattoman suorituksen jälkeen.”Pettymys on suurin tunne nyt heti. Jos ei tuollaisista paikoista tehdä maaleja, niin mahdotonta se on voittaa. Sitten vielä itse mokattiin se FC Interin maali. Annettiin ihan liikaa tilaa, eikä isketty mieheen kiinni. Syöttöpeli oli todella huonoa ensimmäisellä puoliajalla, eikä se toisellakaan paljon parempaa ollut”, tuskastunut Haanpää luetteli ottelun varjopuolia.”En tiedä lähdettiinkö tässä soitellen sotaan, vai mistä oikein oli kysymys. Liike oli verkkaista ja sen kautta oli maalintekokin sitten aivan hirvittävän vaikeaa. Lopussa mentiin sitten riskillä ja nyt se kannatti. Itselleni on aivan sama hävitäänkö yhdellä vai kahdella maalilla, joten lopussa haettiin tasoitusta nostamalla miehiä”, jatkoi Haanpää.Kolmen alakertaan meneminen ja pelaajien nostaminen ylemmäs todellakin kannattivat siinä mielessä, etteivät kaikki kolme pinnaa matkanneet Turkuun.”Jos nyt oikein kovasti etsii jotakin hyvää ottelusta, niin se oli tasoitusmaali ja se, että pojat kyllä jaksoivat yrittää loppuun saakka”, totesi Haanpää tovin miettimisen jälkeen.TP-Seinäjoki: Benjamin Slotte, Jukka Ahola, Akseli Juslin, Jyri Reinilä (v, 77. Vili Rajamäki), Juha Ylihärsilä (41. Karri Hiirikoski, v), Tommi Haanpää (73. Ilkka Jaatinen), Jaakko Lampi, Saku Koskinen, Samir Bouroussi, Juho Pajula (61. Niko Lehdontie), Jaakko Vähäpesola