Voitto lipesi hyppysistä

Voitto lipesi hyppysistäTP-Seinäjoki – JBK 2-2 (2-1)11 min 1-0 Henri Saranpää rp.40 min 2-0 Henri Saranpää42 min 2-1 Alexei Eremenko58 min 2-2 Ilya VaganovTP-Seinäjoen kotiotteluiden tilasto pysyi edelleen tappiottomana pietarsaarelaista JBK:ta vastaan, mutta aivan kuten keväällä tasapeli jäi harmittamaan pahemman kerran. Keväällä pinnat jaettiin numeroin 1-1, nyt molemmat onnistuivat maalinteossa kahdesti ja tasapeli jäi aikakirjoihin lukemin 2-2 (2-1.).Kotijoukkue koki vielä ottelupäivänäkin kolme ikävää takaiskua sairastumisten takia ja näin jo ennestään sivussa olleiden lisäksi sairastuvalle päätyivät Petri Niemi, Juha Eteläaho ja Topias Tervasmäki. Naurussa oli siis pitelemistä kun ryhdyttiin piirtämään kokoonpanoa ottelupöytäkirjaan. Hyvää oli, se, ettei A-junioreilla ollut viikonloppupeliä ja näin nuoriso-osastolta tuli apuja.Jos oli matkassa ohuella materiaalilla kotijoukkue, samaa voi sanoa myös taitavasta JBK:sta. Kummallakin joukkueella oli penkillään vain kolme vaihtopelaajaa ja kakkosveskarit.JBK aloitti ottelun rivakasti painaen vastatuuleen ensimmäiset kolme minuuttia kotijoukkue odotellessa vielä jotakin, mahdollisesti kuuta nousevaksi. Sen jälkeen myös oranssipaitainen ryhmä pääsi peliin mukaan ja ottelun 11. minuutilla vieraiden alakerta kaatoi rangaistusalueella erinomaisen ottelun pelanneen Henri Saranpään. Kauden heikoimpiin nähtyihin erotuomareihin tai sillä nimikkeellä liikkuviin hahmoihin kuuluva jyväskyläläinen Paavo Kriktilä osoitti pilkkua ja ”Hönö” pisti pallon varmasti verkkoon. Oikeastaan tuon tilanteen jälkeen Kriktilän pasmat sekosivat pahemman kerran ja mies oli kuin tuuliviiri jopa helpoissa tilanteissa. Liekö niin, että kokoelmasta puuttui vielä edelleen upeasti pelaavan Alexei Eremenkon nimmari, sillä niin vieraskoreasti pillimies vihelteli.Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena, mutta kotijoukkueella oli selkeämmät maalipaikat. Vieraat kyllä tulivat hyvin pariinkymmeneen metriin ja liikuttivat palloa kauniisti, mutta tehot puuttuivat, vaikka kärjessä viiletti KPV:nkin haluama FF Jaron Björn-Erik Sundqvist, joka tällä kertaa kaatuili melko helposti, eikä saanut tuhojaan aikaan.Tauon lähestyessä nähtiin vielä melko tiivis tapahtumapaketti, jonka aloitti ensimmäisen maalin tehnyt Henri Saranpää. Hän viimeisteli viileästi Mikko Väänäsen upeasta esityöstä kotijoukkueelle kahden maalin johdon kellon ollessa 40. minuutin kohdalla. Olisi voinut kuvitella, että näissä numeroissa päästään tauollekin, mutta niin ei suinkaan käynyt.Luokattomasti tuominnut Paavoi Kriktilä antoi vieraille neljä vapaapotkua hyökkäyskolmannekselta ja näistä vain yksi oli aiheellinen. Niinpä ei ollut yllätys, että vieraat onnistuivat neljännellä yrityksellään Alexei Eremenko asetuttua pallon noin 18 metrin päässä kotijoukkueen maalista. Vaikka muurikin oli kohdallaan, pisti Eremenko pallon vastustamattomasti etukulmasta matalana ja tarkkana sisään kaventaen taukojohdon yhteen maaliin.Toisella puoliajalla Kriktilän katastrofaalista esitystä täydensi omalla kesän pimeimmällä hetkellään tähän saakka erinomaisesti hommansa avustavana hoitanut Olli-Jussi Sariola. Kaksi JBK:n pelaajaa näytti olevan pahemman kerran paitsiossa ja ylös noussut Ilya Vaganov pääsi tasoittamaan ottelun, vaikka maalivahti Tero Kinnunen torjuikin ensimmäisen yrityksen. Kyseessä oli tulkintatilanne, jotka jättävät aina keskusteltavaa. Vaganov ei ollut paitsiossa, mutta toinen JBK:n pelaaja oli. Säännöt jättävät liikaa tulkinnan varaa tilanteeseen, sillä toinen JBK:n pelaaja veti puoleensa maalivahti Kinnusen huomiota ja näin ollen ilmiselvästi osallistui peliin.On luonnollista, että virheitä tulee kaikille. Toisaalta se oli Sariolalle ensimmäinen tuollainen nähdyissä peleissä, joten ei tässä ranteita kannata kenenkään auki sahata, vaikka kaksi pinnaa sen osuman myötä livahtikin.Pelin jälkipuoliskolla kotijoukkue painoi ahkerasti kohti JBK:n maalia. Voittomaalia ei saatu aikaiseksi, vaikka paikkoja oli toisella puoliajalla viiteenkin maaliin. Puhtaasti tekopaikkojen suhteen katsottuna TP-Seinäjoki oli selvästi lähempänä voittoa kuin vierailija.Kotijoukkueen selkeät onnistujat olivat kaksi maalia tehnyt ”Hönö” keskikentällä ja etutopparina Petri Niemen paikalla mainiosti pelannut Ari Suokas. Kaksikko kuittasikin arvovaltaiselta raadilta Veikkauksen tähtiä aivan aiheellisesti. ”Hönö” sai kolme sakaraista ja ”Arska” yhden. Kaksi tähteä meni vierasjoukkueen mainiolle kipparille, Toni Mensakoville.Erotuomarin vaatteisiin salakavalasti pukeutunut Kriktilä antoi ottelussa varoituksia vain kotijoukkueelle, eikä niitäkään tilanteista, jotka hän olisi oikeasti nähnyt tai joista olisi ollut aiheellista. Lieneekin syytä kysyä, mistä moisia tyyppejä oikein löytyy. Abdullahi Danjouma ja Jarkko Mäki-Maunus katselivat keltaista ottelussa.Tasapeli tarkoitti sitä, että JBK:n ja FC Kiiston takaa-ajaminen jatkuu edelleen. Toisaalta, takaa nousi lähemmäksi Norrvalla FF ja FC YPA pysyi edelleen tasapisteissä. Sen sijaan OLS pystyi puristamaan voiton KajHasta ja näin asema sarjataulukossa on jokseenkin keskinkertainen odotuksiin nähden.TP-Seinäjoen kapteenille, Jarkko Mäki-Maunukselle, ottelu oli 100. edustuksen sarjaotteluissa.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Ari Suokas, Rami Sariola, Jarkko Mäki-Maunus (v, 55. Anssi Syrjämäki), Johannes Saranpää, Henri Saranpää, Ville Pakkala, Abdullahi Danjouma (v), Mikael Muurimäki (90. Timo Rauhala)