Helpottava voitto Virkiästä

Helpottava voitto Virkiästä TP-Seinäjoki – Virkiä 2-1 (0-1)44 min 0-1 Toni Raiski (rp)54 min 1-1 Vesa Kivimäki74 min 2-1 Mikael MuurimäkiKauden kuudes ottelu Kakkosen länsilohkossa toi viimein huojentavan voiton TP-Seinäjoelle. Uhriksi joutui naapuri Lapuan Virkiä, joka jatkaa sarjan tyvipäässä kahdella pisteellä. TP otti ottelussa kolme pistettä kokonaisuutena täysin ansaitusti, vaikka oli oranssipaidoillakin pelissä omat vaikeat jaksonsa ja Virkiällä puolestaan hyvät hetkensä.”Olemme vasta saamassa miehistöä siihen kuntoon, että pystymme jatkossa taistelemaan voitoista. Meillä oli omat mahdollisuutemme tässä ottelussa. Oltiin pelissä mukana, mutta tuon verran huonompia kuin tulos kertoo”, Virkiän valmentajaksi äskettäin palannut Seppo Saranpää tunnusti TP:n paremmuuden.Ensimmäinen puoliaika oli lähes täydellistä kotijoukkueen hallintaa, mutta niin vain tauolle lähdettiin lapualaisjohdossa. Vesa Kivimäellä oli täysin avoin paikka puskea TP johtoon Mikael Muurimäen erinomaisesta keskityksestä, mutta jotenkin ”Verpe” sai vielä tuossa vaiheessa pallon maalipuiden väärälle puolelle. Myös Ville Pekkasella oli hyvä tilaisuus tehdä oranssipaidoille 1-0.Puoliaikavihellystä odoteltaessa Virkiä iski salaman lailla nopealla vastahyökkäyksellä TP:n keskuspuolustuksen keskeltä. Topias Tervasmäki karkasi rangaistusalueelle, jossa Markus Koljander kolhi vikkelää hyökkääjää pariinkin eri otteeseen ja pallo vietiin pilkulle. Koljanderin maalivahtikollega Toni Raiski iski pelivälineen 11 metristä voimalla verkkoon. Käytännössä ainoa Virkiän jollain lailla kontrolloitu hyökkäys avausjaksolla toi tulosta.Toinen puoliaika puolestaan oli pelillisesti selvästi tasaisempi, ja yhtä lailla erikoista oli se, että TP kuitenkin käänsi sen aikana ottelun itselleen. 1-1 syntyi todella komean ja oppikirjamaisen hyökkäyksen jälkeen. Muurimäki levitti laitaa ylös kiitäneelle Lasse Männikölle, jolta lähti vauhdista loistokeskitys Kivimäen päähän ja siitä etuylänurkkaan. Mallikelpoinen suoritus alusta loppuun! Kivimäellä oli lähes heti perään vielä yksi erittäin hyvä maalipaikka.Voittomaali oli lopulta hivenen onnekas, mutta ehkä onnettaren olikin jo aika hymyillä oranssipaidoille. Jarkko Mäki-Maunus lähetti pitkän syötön kärkeen Muurimäelle, jonka kova veto kimposi Raiskista takaisin Muurimäkeen ja siitä voimalla ylänurkkaan. Ottelun lopussa Virkiä piti palloa ja haki tasoitusta, eikä se kovin kaukana ollutkaan paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa, jossa Janne Kotamäki oli tehdä tuhojaan. Muuten TP:llä ei ollut loppuhetkillä suurta hätää, vaikka purkupalloissa oli muutaman kerran vaikeuksia.”Pisteet on kovassa tässä sarjassa ja töitä piti tehdä ottelun joka vaiheessa voiton eteen. Ensimmäinen jakso oli selvästi meidän ja 4-5 maalipaikkaa. Ehkä hyvänolontunne iski Virkiän johtomaalissa ja lopussa vielä voittamisen pelko, kun edellisestä voitosta on kuitenkin jo aikaa”, TP:n valmentaja Asko Ristimäki kommentoi varmasti helpottuneena.Oranssipaidoista nousi esiin muutama pelimies hyvillä esityksillään. Petri Niemi pelasi muutamasta virheestä huolimatta erinomaisen ottelun topparina. Mikael Muurimäen asenne ja työmoraali oli jälleen kiitettävää luokkaan, vaikka pallot tahtoivat kimpoilla ”Mikistä” milloin onnekkaasti ja milloin vähemmän onnekkaasti. Lasse Männikkö pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten helmikuun, ja näytti varsinkin voittomaalissa, mitä avuja mies pystyy nopeudellaan ja liikkeellään tuomaan varman puolustuspelaamisen ohella TP:n hyökkäyspeliin.TP-Seinäjoki: Koljander (v), Oksanen, Mäki-Maunus, Niemi (v, 87. Dunne), Männikkö, Ylinen, Huttu, Lopez (56. Ruotsalainen), Pekkanen, Muurimäki, Kivimäki (71. Pajula)